Pachypodium |
Odgovori | Stranica <1 678910 32> |
Korisnik | ||
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus, pošto se u biti radi o neistraženom teritoriju (nadam se da će se pojaviti netko s više informacija o rosulatumu) a nisi zadovoljan s biljkom, mislim ad najviše smisla ima da pinciraš npr. dvije grane pa ako budeš zadovoljan rezultatom nastaviš dalje. Općenito kod većine biljaka koje to mogu podnijeti režu se ti izduženi dijelovi.
Zanima me jel ti to posjeduješ sve vrste pachypodiuma? |
||
Sponzorirani linkovi | ||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Jagoda tvoj malac je P. lamerei. U pravu si, to što sada gubi lišće zbog uvjeta u kojima ga držiš je normalno. U proljeće kada ga po malo navikneš na sunce ponovo će ozeleniti. Inaće P. lamerei u svom prirodnom staništu na Madagaskaru nema razdoblje mirovanja i ako bi sada bio u laganoj vegetaciji na sunčanom položaju sa lišćem i to bi isto bilo za njega normalno.
mememe, poslati ću email uzgajivaču od koga sam kupio P. rosulatum i pitati ga što da radim. Na proljeće kod njega namjeravam potrošiti još nešto € za meni zanimljive sukulente. Vidjeti ću što će on reći. A što se tiče rezanja slažem se sa tobom. Rezao bi upravo te izdužene dijelove. Za sada imam 9 vrsta pachypodia. Neke od osnovnih vrsta mi nisu lijepe i ne želim ih imati, ali najljepši i najrjeđi između pachypodiuma, ultra rijedak Pachypodium ambongense - klikni o njemu sanjam. |
||
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Tako to ide, ono što je najrjeđe najviše privlači ljude. Ja bi samo da dođem do kojeg običnog pachypodiuma, pošto nemam auto to je malo teže. Kolko bi se isplatilo nabaviti sjeme (tipa s e-bay-a) pa pokušati iz sjemena uzgojiti poneku vrstu?
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mememe zar nisi kupio P. lamerei u Konzumu Gajnice ?
|
||
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Jesam, imam lamerei (kupljen u KOnzumu ali ne u Gajnicama), makar mi se više sviđaju saundersii, bispinosum i brevicalyx od onog što sam vidio. Jednom kad krene...
jedan ko nijedan heheh |
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nabavio sam sjeme nekoliko različitih vrsta pahića. Imam malo more pitanja u vezi sijanja na koje ne znam odgovoriti. Ako netko ima iskustva sa sijanjem bilo bi lijepo da ih podijeli sa nama. Isto tako ako imate linkove na internetne stranice na kojima su objavljeni savjeti u vezi sijanja pachypodium- a prosim lijepo za adrese tih linkova.
|
||
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus, kažu da su uvjeti sijanja pachy-a isti ko i za adenium, jedino supstrat bi trebao biti pjeskovitiji.
|
||
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus tek sam sada svratila ovdje i vidijela da si mi napisao kako se zove moj pachy. Hvala ti....Dok nisam čitala tvoje postove mislila sam da ima samo ova moja vrsta i da nikad ne cvjeta..Međutim bila sam u krivu i za jedno i za drugo...
|
||
sutra je novi dan
|
||
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus, jesi li posijao pachypodiume i na koji način? O kojim se vrstama radilo?
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
@mememe čekam proljeće, ne žurim. Nabavio sam sjeme ovih vrsta:
PACHYPODIUM densiflorum PACHYPODIUM horombense PACHYPODIUM rosulatum PACHYPODIUM saundersii PACHYPODIUM mikea Sve po 10 sjemenki. |
||
bili cvitak
Pustio korijenje Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
poz biljkoljupci! i ja imam p lamerei i tamo negdje u listopadu bog zna šta bi MM pa je odlučio jedan dan sve moje cvijeće obilno zalit....?? na pachipodiumu je doslovno opalo svo lišće:( . nakon toga stavila sam ga na malo hladniji prozor ( između 15 i 20 C) i prestala zalijevati i evo ga sada jupiiiiii izbilo je mnoštvo malih listića na vrhu . yes! a MM dobio zabranu diranja cvijeća ( dozvoljeno mu samo kupovina istog:) )
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dobro nam došla na forum bili cvitak!
Da malo prokomentiram ovo što si pisala. Niti moje iskustvo sa pahićima nije bog zna kako veliko ali nešto malo sam naučio. Čini mi se da si sve do sada učinila kako treba. Kada nema lišća nema niti potrebe za vodom. Kada ga držiš na hladnom, oko 15 C isto nema potrebe za vodom. Ne znam razlog zbog kojeg je tvoj pahić sada počeo sa vegetacijom. Bolje bi bilo da je tvoj pahić još malo počekao sa vegetacijom tamo negdje do početka travnja. Pretpostavljam da živiš u Dalmaciji. No, sada kada je krenuo preko zime u vegetaciju oprezno sa zalijevanjem. Jednom mjesečno je dovoljno. Kako dugo je P. lamerei kod tebe ? |
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
tara2009
Već proklijao Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja sam ih imala vec 3 i nikako s njima na zelenu granu...
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bebolina, lijepi pahić za tu cijenu.
|
||
tara2009
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
bude u konzumu za 15 kn a na snizenju cak i za 7-8 kn
|
||
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
To govoriš općenito o cijenama u konzumu ili to je sad neka akcija? Da bar se nađe neki drugi pachypodium osim lamerei u prodaji (ne računajući kod Bešlića).
|
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Baš sam ih htjela uzeti za nekoliko balkona koje ljeti sunce nemilice prži, ali neeema
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
tara2009
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
pa ko nas u konzumu u osijeku uvijek ga dobiju u proljece i imaju ga cijelo ljeto,po zimi ga nema,i vec 2 godine kako ga dobijaju kod nas ta je cijena redovna 15 kn a snizena 7-8 kn
|
||
Odgovori | Stranica <1 678910 32> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |