Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8384858687 134> |
Korisnik | ||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ma prekrasni cvjetovi MK i Schumy
![]() |
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
svi su prekrasni
![]() |
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Dakle ostaje nam vječna dilema: odvajati izdanke ili ih ostaviti ? Ako ih odvojim imam cvijet i veliki užitak, ali par dana godišnje. Ako ne odvojim izdanke, imam veliki bujan kaktus cijele godine, ali bez ili samo sa nekoliko cvjetića ! Ajd sad budi pametan ! Konkretno, moja p. leninghausi ima 5 izdanaka na okupu, a samo na jednom imam 2 pupa koji nikako da se otvore.Imam još jednu opciju: da odvojim taj jedan sa pupovima s ciljem da mi on daje cvjetove, a preostala 4 da ostavim zajedno da imam veliki kaktus !
|
||
|
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
Notocactus leninghausi baš i nije mali kaktus kad naraste moj je nekih 30cm promjera 8 cm pa sad razmisli kolika če ti tegla trebati ako sve ostaviš i kako ćeš baratati s njom
|
||
![]() |
||
|
Jako dobro znam kako je baratati velikim kaktusima, imam ih puno koji su već u 10-litarskim teglama. Najveći kaktus mi je 152 cm visok ( samo kaktus, bez tegle). Konačno, neke sam i pokazala.
U stvari ja čak niti ne znam koliko su oni zapravo teški, jer meni moj sin sve te velike unosi u jesen i iznosi na proljeće. Ja samo dajem upute kamo da ih stavi i pridržim gornji dio da mu se, ne daj bože, izvrne. Ja ih sama ne mogu nositi ni slučajno. |
||
|
||
![]() |
||
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
|
Schumy,fantazija od kaktusa...koja explozija boja!
![]() |
||
sutnja je zlato....
|
||
![]() |
||
Ivany ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 347 |
|
Glikica sad sam i ja počela razmišljati šta bi sa svojim,moj leninghausi ima oko 50 izdanaka u jednoj tegli i baš mi je zbog toga zgodan,večinom cvate po 2 cvijeta u godini,do sad nisam razmišljala da ga razdvajam,a sad mislim da bi ovog največeg možda odvojila koji cvate,jer sam ovo proljeće odvojila jedan veći izdanak od notocactusa scopi pa mi je više cvao nego do sad,samo neznam kud budem sa tim teglama.
|
||
![]() |
||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
|
dzeni, hvala, evo još malo ovog moga notocactus magnificus (parodia magnifica), cvate cijelo ljeto..... Što sam preporučio i savjetujem kakrusarima: Ovaj kaktus dok je bio sa podmlatkom tj. sa više kaktusa cvao je jednom u godini. Sada, ovo proljeće sam ga rasadio i on i njegovi potomci cvatu non-stop. Isto je uočila i Miss M. kod Parodie e. Na ovo treba obratiti pažnju!!! ![]() ![]() ![]() Pozdrav...........schumy ![]() |
||
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
||
![]() |
||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
Ljepota,u svakom pogledu,
![]() Ja sam odlučila više posvetiti kaktusićima,zahvaljujući Vama svima
![]() |
||
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Schumy,prekrasni su,znači notocactusi(parodije)najbolje cvatu kad su sami u tegli!
Belina,jesmo i tebe zarazili
![]() |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
|
Kako se polako bliži kraj kaktus-sezone, imamo do iduće o čemu pričati, koje kaktuse odvojiti, koje ne, i još mnogo toga. Jaću evo opet ponoviti ( već jesam ali se ntko nije odazvao ni komentirao) što mene osobno jako zanima :npr. koji kaktusi mogu prezimiti na tamnijem/tamnom mjestu a da im to ne koči cvatnju iduće sezone ? Koji trbaju toplije mjesto? Koje treba zaliti ponekad? Čak sam predložila otvaranje nove teme baš za ta ptanja, pa da komentiramo i znesemo svoja iskustva.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Belina, pazi se, to ti je opaka bolest
![]() |
||
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Tema ima naslov "Spremanje kaktusa i sukulenta",neznam staviti link,na 5 stranici je,pogledaj.
|
||
||
![]() |
||
|
Hvala MK, evo upravo sam digla temu iz mrtvih, nadam se da će biti odaziva kod kaktusara. Mislim da nam svima to treba.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Evo ih danas, ludnica, obzirom da je nešto poluoblačno, super su. Čekam još matucanu da se rascvate, to joj je prvi pcvijet. Možda i uspije do kraja dana, toplo je:
![]() |
||
|
||
![]() |
||
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
|
lijep prizor!!!
|
||
![]() |
||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
|
Glikica VELIKI
![]() ![]() |
||
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
||
![]() |
||
|
Uh Glikice,koliko cvjetova kod tebe
![]() |
||
||
![]() |
||
|
evo nekih ponaosob :
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8384858687 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |