Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kaktusi u cvatu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kaktusi u cvatu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8384858687 134>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2012 u 08:00
Ma prekrasni cvjetovi MK i Schumy smile141
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2012 u 21:35
Originalno poslano od člana schumy schumy napisao:

Originalno poslano od člana Miss M. Miss M. napisao:

Čekam ga cijelo ljeto ima ukupno 18 pupoljaka sad se otvorilo 13

Ovakvu ljepotu i treba čekati, nisam nikada vidio na ovoj vrsti kaktusa -
N I K A D A (!!!!!) ovoliko cvjetova otvorenih odjednom. Prođi sve portale svijeta - nema šanse da te tko nadmašio i zato jedan BIG smile55
za našu Miss M. ! Dali je to Parodia leninghausii (?)
Pozdrav i Clap Clap Clap Clap Clap Clap za sve ostale kaktusare koji vrijedno "pune" ovaj podforum "Kaktusi u cvatu" kroz cijelu godinu !!!
smile84vas sve - schumy
Da Schumy parodia leninghausi ovo mu je treća godina da cvijeta nakon što sam ga oslobodila silnih izdanaka. Startao je s jednim cvijetom i svake godine povećava broj.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2012 u 23:36
svi su prekrasni smile55
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2012 u 08:27
Dakle ostaje nam vječna dilema: odvajati izdanke ili ih ostaviti ? Ako ih odvojim imam cvijet i veliki užitak, ali par dana godišnje. Ako ne odvojim izdanke, imam veliki bujan kaktus cijele godine, ali bez ili samo sa nekoliko cvjetića ! Ajd sad budi pametan ! Konkretno, moja p. leninghausi ima 5 izdanaka na okupu, a samo na jednom imam 2 pupa koji nikako da se otvore.Imam još jednu opciju: da odvojim taj jedan sa pupovima s ciljem da mi on daje cvjetove, a preostala 4 da ostavim zajedno da imam veliki kaktus !
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2012 u 19:11
Notocactus leninghausi baš i nije mali kaktus kad naraste moj je nekih 30cm promjera 8 cm pa sad razmisli kolika če ti tegla trebati ako sve ostaviš i kako ćeš baratati s njom
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2012 u 20:32
Jako dobro znam kako je baratati velikim kaktusima, imam ih puno koji su već u 10-litarskim teglama. Najveći kaktus mi je 152 cm visok ( samo kaktus, bez tegle). Konačno, neke sam i pokazala.
U stvari ja čak niti ne znam koliko su oni zapravo teški, jer meni moj sin sve te velike unosi u jesen i iznosi na proljeće. Ja samo dajem upute kamo da ih stavi i pridržim gornji dio da mu se, ne daj bože, izvrne. Ja ih sama ne mogu nositi ni slučajno.
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2012 u 21:04
Schumy,fantazija od kaktusa...koja explozija boja!
sutnja je zlato....
Na vrh
Ivany View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 347
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2012 u 07:10
Glikica sad sam i ja počela razmišljati  šta bi sa svojim,moj leninghausi ima oko 50 izdanaka u jednoj tegli i baš mi je zbog toga zgodan,večinom cvate po 2 cvijeta  u godini,do sad nisam razmišljala da ga razdvajam,a sad mislim da bi ovog največeg možda odvojila koji cvate,jer sam ovo proljeće odvojila jedan veći izdanak od notocactusa scopi pa mi je više cvao nego do sad,samo neznam kud budem sa tim teglama.
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2012 u 09:44
Originalno poslano od člana dzeni dzeni napisao:

Schumy,fantazija od kaktusa...koja explozija boja!

dzeni, hvala, evo još malo ovog moga notocactus magnificus (parodia magnifica), cvate cijelo ljeto.....
Što sam preporučio i savjetujem kakrusarima:
Ovaj kaktus dok je bio sa podmlatkom tj. sa više kaktusa cvao je jednom u godini. Sada, ovo proljeće sam ga rasadio i on i njegovi potomci cvatu non-stop. Isto je uočila i Miss M. kod Parodie e. Na ovo treba obratiti pažnju!!!

Pozdrav...........schumy smile61
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2012 u 16:04
Ljepota,u svakom pogledu,Clap
Ja sam odlučila više posvetiti kaktusićima,zahvaljujući Vama svimasmile93
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 07:25
Schumy,prekrasni su,znači notocactusi(parodije)najbolje cvatu kad su sami u tegli!
Belina,jesmo i tebe zaraziliWink
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 07:59
Kako se polako bliži kraj kaktus-sezone, imamo do iduće o čemu pričati, koje kaktuse odvojiti, koje ne, i još mnogo toga. Jaću evo opet ponoviti ( već jesam ali se ntko nije odazvao ni komentirao) što mene osobno jako zanima :npr. koji kaktusi mogu prezimiti  na tamnijem/tamnom mjestu a da im to ne koči cvatnju iduće sezone ? Koji trbaju toplije mjesto? Koje treba zaliti ponekad? Čak sam predložila otvaranje nove teme baš za ta ptanja, pa da komentiramo i znesemo svoja iskustva. 
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 08:01
Belina, pazi se, to ti je opaka bolest Embarrassed .
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 10:30
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Kako se polako bliži kraj kaktus-sezone, imamo do iduće o čemu pričati, koje kaktuse odvojiti, koje ne, i još mnogo toga. Jaću evo opet ponoviti ( već jesam ali se ntko nije odazvao ni komentirao) što mene osobno jako zanima :npr. koji kaktusi mogu prezimiti  na tamnijem/tamnom mjestu a da im to ne koči cvatnju iduće sezone ? Koji trbaju toplije mjesto? Koje treba zaliti ponekad? Čak sam predložila otvaranje nove teme baš za ta ptanja, pa da komentiramo i znesemo svoja iskustva. 
Ja sam vidjela što si napisala,ali nisam komentirala,jer mislim da imamo temu o tome,počeli smo pisati svoja osobna iskustva pa se netko pobunio da imamo knjige za to.Jedno su knjige,jedno iskustvo,to za mene nije isto.Neznam da li opet da isto pišem?
Tema ima naslov "Spremanje kaktusa i sukulenta",neznam staviti link,na 5 stranici je,pogledaj.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 11:25
Hvala MK, evo upravo sam digla temu iz mrtvih, nadam se da će biti odaziva kod kaktusara. Mislim da nam svima to treba.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 12:57
Evo ih danas, ludnica, obzirom da je nešto poluoblačno, super su. Čekam još matucanu da se rascvate, to joj je prvi pcvijet. Možda i uspije do kraja dana, toplo je:

Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 13:30
lijep prizor!!!
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 14:30
Glikica VELIKI smile55smile61
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 19:46
Uh Glikice,koliko cvjetova kod tebeClap
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 20:10
evo nekih ponaosob :

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8384858687 134>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,406 sekundi.