Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8485868788 243>
Korisnik
Poruka
ifigenija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ifigenija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2011 u 09:55
Zna li netko koja je ovo biljka? Kažu da se zove citrus, ali pod tim imenom ja pronalazim samo limune...

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2011 u 10:13
To je Citisus,možda racemosus.
Na vrh
ifigenija View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ifigenija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2011 u 11:03
Hvala puno!
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2011 u 16:47
Dali je ovo  Kolkwitzia amabilis ili abelija?

Pilt:Abelia%20x%20grandiflora%20Edward%20Goucher2.jpg
Rijeka

Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 00:07
Biće da je to ta K.amabilis.Krasna biljka,to si nabavila ili?
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 12:11

LOVRO, meni tvoja nepoznanica jako liči na digitalis!

jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 15:34
Koja je ovo biljčica?
U nepune tri godine izrasla je na visinu od preko deset metara!
Neznam da li bih je trebala malo obrezati da bude gušća i da napravi sjenku na balkonima....
PomagajteEmbarrassed

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 22:21
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 22:21
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Miro, to su sedumi, ne znam im točna imena
Hvala Otok!Clap
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 22:24
Originalno poslano od člana trava trava napisao:

Biće da je to ta K.amabilis.Krasna biljka,to si nabavila ili?
Mislim da sam je kao grančicu pokupila u Austriji i sada se eto razvila i procvala nakon jedne godine. Ako je ta biljka i želiš ju, pošaljem ti reznice Wink
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 23:21
Mira K

Ovo je Abelia,Kolkwitzia amabilis nema ovako sjajan list.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 23:40
Originalno poslano od člana Mira K Mira K napisao:

bebolina
 to je lonicera
Malo mi je sumnjivo, moja ne cvjeta
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2011 u 00:19
Je, mogla bi biti Abelia vjerojatno rupestris,jer sad cvjeta,ta K.amabilis cvjeta u proljeće.Šteta ljepša mi je amabilis.Miro ne šalji ništa.
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2011 u 00:21
 Kuži li se tko u agrume po listovima?...izniknuli su iz koštice, ali sad se ne sjećam koje su bile...

ovo je najvjerojatnije limun, ima listove kao limun i jako mirišu na limun

...ali, ne znam što je ovo...slabije listovi mirišu, uži su listovi i sporije raste.

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2011 u 00:31
Originalno poslano od člana muhlenbergia muhlenbergia napisao:

Mira K

Ovo je Abelia,Kolkwitzia amabilis nema ovako sjajan list.

Evo stručnjaka! Hvala!
Trava, ne šaljm..
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2011 u 00:34
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

bebolina
 to je lonicera
Ne cvjeta iste godine, možda na proljeće , iduće, godine a kad procvjeta jako lijepo miriši! Ima ih više vrsta, malo prouči...Wink
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2011 u 01:20

Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

bebolina
 to je lonicera
Ne cvjeta iste godine, možda na proljeće , iduće, godine a kad procvjeta jako lijepo miriši! Ima ih više vrsta, malo prouči...Wink
Na proljeće će joj biti četiri godinice, ali cvijeta do sada nije pokazala. Možda su fotke loše kvalitete pa se ne vidi, sutra fotkam ponovo, možda je prepoznate.....
Svejedno ti @MiraK hvalaSmile
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2011 u 01:33
Frida,ta druga da nije naranča?A može biti i limun,teško je agrume prepoznati po listu,mnoge vrste i sorte imaju vrlo sličan oblik lista,ali često se mogu razlikovati po mirisu lista,žrtvuj komadić lista,protrljaj i pomiriši.
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2011 u 13:33
trava, jesam, ali kažem, nema tako intenzivan miris kao ova veća...i baš mi je drugačija od nje..nema veze, jednog dana ću valjda otkiti što je ( ako ne usahne)
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2011 u 09:31

Jel netko možda zna kaj je ovo?

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8485868788 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,316 sekundi.