Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj prvi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj prvi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8687888990 184>
Korisnik
Poruka
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2009 u 23:47
Ništa ne stignem ljudi moji, cijeli dan perem suđe, pravila pitu, kao da me marsovci napadaju.
Vrt na žalost sve lošije izgleda, kiša ga sredila i sunce dokrajčuje. Vidjet ću u subotu kad budem išla u vrt hoće li preživjeti ove vremenske šokove. Ali moram priznati da sam dodala ureu7 povrtaljkama, jednostavno im nešto nedostaje, zemlja slaba treba je obogatiti.

Možda moradnem i malčariti od subote, jer je zemlja sami pjesak i suši se na vjetru prebrzo.  Opet tegljenje vodeCry

Hvala vam svima na posjetismile79
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2009 u 08:44
Stvarno što kaže Anaida..predivna je slikica na kojoj su duple anemone....takve sam i ja bila kupila proljetos....dva paketića lukovica...ali nije ništa niknulo....niti jedna jedina.....zato imam tvoje divne da se nagledam! WinkBig%20smile
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2009 u 10:03
Ako ti je tako loša zemlja onda si imala sreću da ti je uopće nešto niknulo...

Jutros u sedam sati sam jela lubenicu, sjetila se tebe i počela se smijati, a muž me gleda i ništa mu nije jasno Smile
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2009 u 23:57
I ja mislim da imam sreće da je išta niklo, prošlu godinu nisam imala ni list salate kako treba. Valjda je konjsko gnoivo potjeralo , ali sad već treba prihrana povrtaljkama.

Dobro a zašto si se smijala, da se i ja nasmijem
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 00:00
Originalno poslano od člana Flavia Flavia napisao:

Stvarno što kaže Anaida..predivna je slikica na kojoj su duple anemone....takve sam i ja bila kupila proljetos....dva paketića lukovica...ali nije ništa niknulo....niti jedna jedina.....zato imam tvoje divne da se nagledam! WinkBig%20smile

Hvala FlavijicaHeart. Ja sam svoje prvo posadila u posude na balkonu, pa ih tek kad je korijen osvojio posudu prebacila u vrt. Možda je i to razlog što su tako dobro nikle.Embarrassed
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 12:33
Mudrica si ti naša - sve počneš u Rijeci, pri moru - a dovršiš pri Fužinama, u gorju!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 12:41
A moram Anaidica. Čini mi se da susjedina dalija koju je sadila u vrijeme kad i krumpir nije ni propupala , a kod mene već podugo cvjeta. Biljkama za klijanje jednostavno treba toplina, koja je tamo u gorju pogotovo noću uskraćena.

Evo par zadnjih slikica.

Jedan dio anemona aktivno propada, ne znam zašto?

Ove se još drže.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 12:48
Batat koji sam morala izvaditi iz zemlje, jer su mi ga druge biljke zagušile.

Razlika između onog gomolja koji je kupljan i ovog sada je što se ovaj uduplao. Ovo je MM-a povrtaljka, on je insistirao da ga kupimo i posadimo. Prilikom vađenja sam ga presjekla ne namjerno. Sretni smo da je bar proklijaosmile213

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 12:49

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 12:52
Evo da vam pokažem razliku između domaćih i kupovnih jaja.

Ova tri svijetla su domaća od kokica koje jurcaju i papaju gliste i sve što gmiže, a ovo jedno naranžasto vam je kupovno od kokica iz kaveza.

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 13:09
Inače je kao "znak pravih domaćih jaja" tamniji žutanjak. U biti ako kokice drže i u podrumu, ako im daju i kukuruz žutanjci imaju divnu boju. Nije potrebno puno kukuruza za "farbanje". Nek ti bude utjeha da je barem bili svježe.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 13:11
smrćko super.....

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 13:32
Verica gledala sam na tv razliku između pravih domaćih jaja i kupovnih. Upravo ljepša , tamnija i narandžastija su kupovna jaja. Bilo ti je to na Potrošačkom kodu na HTV-u.
A domaća su bila upravo ovakva. I ja sam mislila tako kao i ti, bila sam šokirana da niti ne znam prepoznati pravo jaje od kupovnog.

Ova jaja su iz Bosne od moje tetke, dolje ljudi ne koriste nikakve prihrane za povrtaljke, osnova prihrana je stajnjak od krava sa pašnjaka. Tako da zemlja nije zatrovana i ove kokice jurcaju na tisućama kvadrata ne zagađenog tla. Mislim da veće ekologija i bolja jaja ne postoje od toga. Voda je najčišća što može biti, to su ti dubinske vode, do njih se dolazi razbijanjem stijena ( sikola) bušotinama. Iste obitelji tu žive više od stotinu godina i jako se pazi na kemijanje, tj da se ne kemija. U mjestu, gdje su mi rođeni i žive roditelji, se u mesnicama kupuje meso krava i teladi koje su sa pašnjaka i to sa brda. Tako da je to pravi mali raj.
Malčarenje, kalifornijske gliste, humusna, šumska zemlja se ovdje koriste decenijama. Tako da sam i ja sam jako sklona ovoj vrsti uzgoja, mada mi je trenutno ne moguć. U Fužinama ima samo jedan čovjek za kojeg sam čula da ima krave. Ljudi misle da ih hrani sa svačim, da nisu sa ispaše.

To nisu samo svježa jajaWink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 13:45
Anaidica, Verica i Lorica hvala na posjeti u moj vrteksmile79
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 14:24
Navraćamo mi malo češće (kako mi paše ovo kraljevsko MI) ali se ne javljamo uvijek. Ponestaje mi riječi za pohvalu.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 14:50
sve je super. Anemone su ti super.   
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 14:55

Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 14:59
nema šta pravo si majstor.....

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 15:01
Pravim ručak i jedna brzinskasmile78
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2009 u 15:19
Smrcko, kod tebe uvijek nešto novo doznam,.............Idem razbijati jaja pa da vidim jesu li domaća ili ne........................
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8687888990 184>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,438 sekundi.