Streptokarpela - Streptocarpella saxorum |
Odgovori | Stranica <1 7891011> |
Korisnik | |
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Streptocarpus je na njemačkom "Drehfrucht", što u slobodnom prevodu znači uvijeni, zavrnuti plod, a dovio je ime upravo zbog tog spiralnog ploda u kome se nalazi sjeme.
I moj bijeli lijepo cvjeta. |
|
Sponzorirani linkovi | |
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavi sliku molim te. Nisam se još srela s bijelim.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nina,tek ja nisam videla sad cu da cekam mozda bude neka semenka |
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni se mahunica raspukla i rasula.... pazi Leona, sjeme je sitno kao prašina, ali bukvalno kao prašina. Čim mahunica posmeđi ti je skini, ja čekala da počne pucati.... kad sam je pokušala ubrati samo se ufrkala i sjeme se razletilo! Ostala mi 2-3 zrnca na prstima...
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam puno mahunica na biljkama, ali nisam znala da bi i to neko sijao. Reznicama ide puno lakše.
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
šmrc, moja ovoproljetna streptokarpela ke krepucnula!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lovro šta je bio uzrok? |
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Enrikova nona, prelijepa je. Ja baš volim taj njen neuredan "look".
Što se tiče krepuckanja, koliko god je strptokarpella zapravo lagana za uzgoj, sto puta su mi krepale. Vlaga je uglavnom uzrok, a i zimi lagano krepaju od kombinacije vlage i zime. Treba je zasušivati. I treba je svako neko vrijeme obnavljati, ili jakim orezivanjem, ili, još bolje, zapelcavanjem mladih, jer stare se, barem po mome iskustvu, ne omlađuju baš efikasno, osim ako nisu skroz zdrave. |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E.Nono krasna je i ima jako krupne cvijetove
|
|
stefica.n
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
enrikova nona
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma prelijepe, bravo cure!
Moja spala na komadić...ali razgranat ću je ja opet. Jednostavno nemam vremena za sve, pa neka privremeno padne u zaborav, ali kad vidim ove lijepe slike, vidim da se moram opet razmahati oko nekih vrijednih biljaka.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
stefica.n
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...vidi se da je dobro mažena ove zime...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super ti se održala, moja je dosta dugo bila dobro i onda u par dana propala
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 7891011> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |