Živi kamen - Lithops |
Odgovori | Stranica <1 78910> |
Korisnik | ||
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
nisam uopce pretjerivao sa zalijevao posto sam citao o njoj i vidio da je osjetljivija na visak vode od ostalih lithopsa. Neznam sto je poslo po zlu.
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Još malo pa će svi moji lithopsi dobiti novi par listova i tad sam imao namjeru ih presaditi u veliku zajedničku teglu. Sad, na više mjesta gdje sam čitao preporuča se kraćenje korijena prilikom presađivanja. Da li je tko imao iskustva s tim?
|
||
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo što sam dobio sa floraarta :)
I lapidaria margaretae, x2 |
||
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mememe, prekrasno!!!
može bit da su i moji kupljeni kod istog kaktusara (na flori) barem mi tako izgledaju. Također je upala i jedna lapidaria. Nemam fotić jer je posuđen pa ih ne mogu slikati al čim uspijem stavit ću slike. Svi su mi prethodni propali. Sad sam iščitala forum od susjeda gdje se dosta piše o njima i uzgoju pa se nadam da ću ih uspjeti održati. Uz dva kupljena sam našla sjeme pa sam dio ubacila u teglicu, pod foliju i lampu jer je vrijeme nikakvo. Iskustva nemam s sijanjem al ću probat po onom pročitanom. |
||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Lijepe lithopse si kupio!
mememe, ovo se vjerojatno šališ ? Na Flori sam vidio da lithopse prodaju Bešlić i Baljkas. Tvoji su vjerojatno od gosp. Baljkasa. Evo par njegovih savjeta o zalijevanju lithopsa: U proljeće se lithopsi počinju špricati. Počinju se zalijevati sredinom travnja pa sve do kraja rujna kada se prestanu zalijevati. Preko zime se ne zalijeva. Preko zime lithopse držimo u svijetlom i hladnom prostoru do 10 C. Ciklus zalijevanja počinje opet u proljeće tek kada se vanjski omotač unutar kojega raste nova biljka skoro osuši. |
||
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Vidiš Pinus, to sam pročitao na nekakvim američkim stranicama. Kad uhvatim malo vremena opet ću proguglati pa ti pokažem te linkove. I meni se čini malo ludim i rizičnim.
Bit će da sam kod gospodina Baljkasa kupio, prodavao ih je jedan jako simaptičan gospodin koji je osim sukulenata i kaktusa imao nešto sadnica ljutih paprika. Super mi je što su lithopsi posijani u visokim plastičnim posudama, zaboravio sam ga pitati gdje se mogu kupiti pa da ostatak posadim u takve pošto lithopsi imaju dug korijen (s obzirom na dužinu cijele biljke). Što se tiće ovih savjeta, točno tako se pridržavam, svejedno koji ode a da nemam pojma zašto točno.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mememe
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus,jel si nabavio staklenik,sve mi se čini da će ti trebati
|
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mk, neću još razmišljati
o stakleniku. Stisnuti ću sukulentiće.
To ti je kao sa ženskim cipelama. Uvijek sa nađe prostora za još jedne.
|
||
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ma daj uvijek se nađe za jedne cipelice, to je točno ali one najstarije idu u zabačen kutak (žensko iskustvo), a ti nemaš baš nešto za zabačene kutke, zato razmišljaj o predlogu MK jer ne bi bilo pošteno da ovakva ljepota izbljedi, a ja sam sigurna da neće
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus, odlični su kamenčići od Baljkasa
Da li daju znakove da će cvjetati? Naime, 9 mjesec bi trebao biti njihov po tom pitanju. Moji ne daju naznake, osim što su nabubrili gdje se spajaju Sijanci polako napreduju al jako polako, za sad su ok
|
||
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus, hvala
Vidim kod tebe je cvjetno :) predobri su
Da li ima šanse da i ostali cvjetaju?
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zbilja su krasni :-) do kad ih zalijevati? Sijance zalijevam redovito i tako cu nastavit cijelu zimu. Citala sam da bi tako trebalo godinu dana. Velike sam danas malo zalila al mislim da vise necu do proljeca poslije presvlacenja.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ovako to radi Željko:
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Odgovori | Stranica <1 78910> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |