Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Paulownia tomentosa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Paulownia tomentosa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 23>
Korisnik
Poruka
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2010 u 10:46
drvo je stvarno super, prolistala sam temu od početka, zaista nevjerojatno kako brzo raste!
OTOK slajd show je wow!
Što je sa vjetrom, da li je osjetljiva na vjetar - čini mi se nježna čak i ona visine 2m, sa tako velikim lišćem?
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2010 u 10:54
Moja je baš izložena vjetru, ali sreća je da lišće ima u proljeće i ljeti kad ipak nisu tako jaki vjetrovi
Na vrh
tehnoman View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tehnoman Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2010 u 14:34
Pozdrav svima
Budući da paulownije kao sadnice nema nigdje više za kupiti u rasadnicima, osim kao već veliko stablo, a kao takva je preskupa za moj skroman buđet, molio bih forumaše ako imaju male sadnice viška ili bar  sjemenke, kako bih probao zasaditi ovo predivno drvo.
Unaprijed hvala
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2010 u 21:49
mi smo lani posadili jedva pronađene dvije dvogodišnje malo veće stabljike paulownie, sredio ju je nažalost onaj prvi mraz, nadam se da će potjerati iz šibe, čini mi se da je zdrav korjen...
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2010 u 21:07
Mi smo u kasnu jesen paulovniju (sadnica posađena u proljeće, visina oko 170 cm) odrezali ravno sa zemljom. Batrljak smo prekrili sa slamom i stajskim gnojivom i tako je pripremili za prezimljavanje.
Ćim je zatoplilo iz batrljka su krenula dva pupa. Jedan smo odrezalu i svu smo odgovornost prebacili na preostali pup.
Kad ulovimo vremena slijede fotke da vidite napredak naše ljubimice.
Na vrh
luna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 59
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje luna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2010 u 13:36
Originalno poslano od člana tehnoman tehnoman napisao:

Pozdrav svima
Budući da paulownije kao sadnice nema nigdje više za kupiti u rasadnicima, osim kao već veliko stablo, a kao takva je preskupa za moj skroman buđet, molio bih forumaše ako imaju male sadnice viška ili bar  sjemenke, kako bih probao zasaditi ovo predivno drvo.
Unaprijed hvala
Da se i ja prikrpim. Molila bih također ukoliko netko ima sjemenku ili sadnicu da mi se javi.
Na vrh
igy83 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje igy83 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2010 u 23:49
halo družino, ja sam  vidio slike paulownie tomentose na vasem forumu i naprosto se zaljubio u o drvo, trazim vec dva mjeseca sijeme, biljcicu malenu i bezuspjesno, bio  sam i u mađarskoj u rasadniku imaju paulownie  i ja se  vec obradovao ali ne tomentose nego neke druge, trazio u vrtovima baumaxa, rasadnicima i nitko nema vise neznam sta cu, saznao sam  da u osijeku u jednom  parku ima  staro drvo i u valpovu u parku  isto jedno drvo sad bi ih morao pronac pa trazit sijeme, ima li itko od vas sadnice sijeme, platit cu ako treba ali silno zelim nabaviti cijeli drvored od 20 tak tih lijepih stabala, unaprijed hvala
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2010 u 08:19
I mene je ovo drvo zadivilo! I to baš u vrijeme kad razmišljam kakvo stablo bih posadila u prednje dvorište Disapprove
Ima li tko sadnicu viška ili barem sjeme?
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 15:13
POZDRAV SVIMA!
ja inace skupljam i sadim svo drvece i grmlje koje je medonosno,odnosno pčelama daje nektar i pelud i tako pokusavam napraviti neki ajmo reci medonosni botanicki vrt. zakljucujete da mi je pčelarstvo hobi i velika ljubav kao i biljke. blago vama koji u svom vrtu mozete nesto posadit. ja sam pred 2 god kupio kucu, s njome dobio jedno 300-njak kvadrata vocnjaka od kojeg sam dio vocaka povadio, kako bih mogao napraviti gredice za sijanje medonosnih biljaka. ja ne sadim bas jedno drvo nego desetke po sumama i zapustenim terenima, cak i gdje nemam pčele. do sada sam ih najvise presađivao, a sad radim na vlastitom uzgoju jer vecine nema u prirodi za presadit, ali s tim presađivanjem opet nisam puno napravio jer se broj stabala nije povecao, mozda ako bi mlada biljka propala na mjestu od kuda sam je uzeo, a ovako je spasio. da ne duljim, molio bih vas za pomoc da nekako dodjem do sjemenja paulovnije, ako bi netko imao za poslati bio bih od srca zahvalan?!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 15:59
Ja sam ti danas poslala sjeme paulownie, sad ostaje na tebi da li će ti uspjeti
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 13:51
pozdrav! nisam stigao prije na forum do danas. sjeme sam dobio i jos jednom puno hvala. malo po malo bit ce toga. danas sam kašete stavio malo na kisu da ih ona zalije. nadam se da ce uspjeti. kupio sam i jaku štednu žarulju koja ce im svijetlit u garazi dok ne očvrsnu. vani mi nesto pojede mlade biljcice ili listice, zastitio sam ih od puzeva ali i dalje nestaju, izgleda da to rade neke gusjenice, ali nisam nista uspio primjetit.
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2010 u 12:29
Pozdrav svim vlasnicima paulovnije! kako je vise gledam sve mi je bolja!! imao bih pitanje za vlasnike ako su primjetili da li pčele posjećuju njene cvjetove i u kojoj mjeri, odnosno da li onako sve zuji, ili ih ima ali manje? e da, kada cvjeta i koliko dugo.
P.S. I dalje vrijedi ponudaEmbarrassed ako mi netko osim Otočice želi poslat sjemena, izgleda da prva tura nije niklaCry
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2010 u 14:57
ni meni nije nikla paulownia posijana ovog proljeća, ne znam u čemu sam falilaUnhappy
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 00:43
Paulownia ne podnosi zbijena i mokra tla,ali podnosi onečišćenost i posolicu na morskoj obali.Razmnožavanje korijenovim reznicama omogućuje brzo dobivanje velikog broja mladih biljaka.

Ujesen ( studeni ) oprezno otkopajte nekoliko korijenova i odrežite jedan većega promjera na kojem se nalaze brojni tanki korijenčići.Odrežite ga na dijelove duge 6 do 8 cm.

Dijelove korijena vodoravno položite u miješavinu pijeska i treseta.Stavite na toplo mjesto (optimalna temperatura - 18 do 20°C) i prekrijte radi zamračivanja.

U veljači smjestite sandučić na svjetlo i uvijek toplo mjesto (optimalna temperatura 15 do 18°C ), i ubrzo će izbiti novi listići.

Kada u proljeće ponovno započne rast ,smjestite reznice u zaštićeni kutak i pričekajte najmanje godinu dana dok ih ne presadite na stalno mjesto.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 03:29
Originalno poslano od člana medomann medomann napisao:

Pozdrav svim vlasnicima paulovnije! kako je vise gledam sve mi je bolja!! imao bih pitanje za vlasnike ako su primjetili da li pčele posjećuju njene cvjetove i u kojoj mjeri, odnosno da li onako sve zuji, ili ih ima ali manje? e da, kada cvjeta i koliko dugo.
P.S. I dalje vrijedi ponudaEmbarrassed ako mi netko osim Otočice želi poslat sjemena, izgleda da prva tura nije niklaCry

Pčele obožavaju paulovniju a med paulovnije je jako cijenjen.
Problem je što paulovnija cvjeta jako rano pa mrazevi u kontinentalnom dijelu mogu učiniti svoje. Može se desiti da cvijeta uopće nema.
Drugi problem je što paulovnije nema u većem broju da bi se pčelarima isplatilo vrcati med od paulovnije.

Rješenje drugog problema je na pomolu - mi planiramo zasaditi pedesetak sadnica paulovnije.
Kad procvjeta možeš dovesti pčele na pašu.
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 15:04
Rado cu dovest pčele ako niste predaleko, ali moj problem nije rijesen, jer ja upravo zelim po terenima oko pčelinjaka i čak oko kuće svoje i od roditelja posadit pokoju, a po tim zapustenim terenima minimum 20-ak, tako da se vidi unos od nje, iako vrcanja nemora biti, ali ako je med jako cijenjen što nisam znao potrudit ću se posaditi jos i vise, pogotovo što iznimno brzo raste pa ću vrcat i prije nego budem staari dida pčelar za kog svi u kraju znaju.
tako da još jednom apeliram ako ima sjemena i dobre volje da mi netko pošalje ponuda i dalje vrijedi, a ja ću također rado pomoći protuuslugom.

kod mene za sada od med. drveća i grmlja niče kao najzanimljivija evodija, to je grmoliko drvo, naraste do 7m i vrlo je lijepo pogotovo neobični cvjetovi i malo me zacudilo da to netko od ljubitelja ukrasnog drveća nije ovdje ni spomenuo, iako nije pčelar.  vjerojatno hoće kad zaviri ovdje:

na zadnjoj slici je sjeme, dekorativno drvo u svakom pogledu a pčelama od izuzetne koristi!

nemam sad vremena pisat u detalje pa cu ukratko sto imam posijano ili niče od drveća i grmova, iako imam i grmića i zeljastih biljaka

gledičija
kelreuterija
katalpa
divlji kesten
zanovijet
amorfa
glicinija
trovrha loza

žurim, djeca plaču, cujem ose!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2010 u 06:59
Madomann, evo nešto o medu paulovnije..
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2010 u 22:05
Originalno poslano od člana Božikovine Božikovine napisao:

Rješenje drugog problema je na pomolu - mi planiramo zasaditi pedesetak sadnica paulovnije.
Kad procvjeta možeš dovesti pčele na pašu.

50 sadnica paulovnie?
Božikovine, vi to za ozbiljno?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2010 u 22:30
Otok, znamo da zvuči šašavo no ozbiljno planiramo sadnju.
Pokušati ćemo uzgojiti sadnice kako je opisala Muhlenbergia, nešto će niknuti iz sjemena a nešto ćemo nažicati.
Svaka pomoć je dobrodošla - primamo sjeme, sadnice ...
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2010 u 08:35
Moj prilog pedesetici raste, samo da malo ojača
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.