Paulownia tomentosa |
Odgovori | Stranica <1 7891011 23> |
Korisnik | |
minimode
Odrastao grm Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
drvo je stvarno super, prolistala sam temu od početka, zaista nevjerojatno kako brzo raste!
OTOK slajd show je wow!
Što je sa vjetrom, da li je osjetljiva na vjetar - čini mi se nježna čak i ona visine 2m, sa tako velikim lišćem?
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
Sponzorirani linkovi | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja je baš izložena vjetru, ali sreća je da lišće ima u proljeće i ljeti kad ipak nisu tako jaki vjetrovi
|
|
tehnoman
Novo sjeme Pridružen: 23 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima
Budući da paulownije kao sadnice nema nigdje više za kupiti u rasadnicima, osim kao već veliko stablo, a kao takva je preskupa za moj skroman buđet, molio bih forumaše ako imaju male sadnice viška ili bar sjemenke, kako bih probao zasaditi ovo predivno drvo.
Unaprijed hvala
|
|
waterlily
Mladi grm Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mi smo lani posadili jedva pronađene dvije dvogodišnje malo veće stabljike paulownie, sredio ju je nažalost onaj prvi mraz, nadam se da će potjerati iz šibe, čini mi se da je zdrav korjen...
|
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mi smo u kasnu jesen paulovniju (sadnica posađena u proljeće, visina oko 170 cm) odrezali ravno sa zemljom. Batrljak smo prekrili sa slamom i stajskim gnojivom i tako je pripremili za prezimljavanje.
Ćim je zatoplilo iz batrljka su krenula dva pupa. Jedan smo odrezalu i svu smo odgovornost prebacili na preostali pup. Kad ulovimo vremena slijede fotke da vidite napredak naše ljubimice. |
|
luna
Nedavno posijan Pridružen: 02 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
igy83
Novo sjeme Pridružen: 28 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
halo družino, ja sam vidio slike paulownie tomentose na vasem forumu i naprosto se zaljubio u o drvo, trazim vec dva mjeseca sijeme, biljcicu malenu i bezuspjesno, bio sam i u mađarskoj u rasadniku imaju paulownie i ja se vec obradovao ali ne tomentose nego neke druge, trazio u vrtovima baumaxa, rasadnicima i nitko nema vise neznam sta cu, saznao sam da u osijeku u jednom parku ima staro drvo i u valpovu u parku isto jedno drvo sad bi ih morao pronac pa trazit sijeme, ima li itko od vas sadnice sijeme, platit cu ako treba ali silno zelim nabaviti cijeli drvored od 20 tak tih lijepih stabala, unaprijed hvala
|
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I mene je ovo drvo zadivilo! I to baš u vrijeme kad razmišljam kakvo stablo bih posadila u prednje dvorište
Ima li tko sadnicu viška ili barem sjeme? |
|
medomann
Upravo klijam Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
POZDRAV SVIMA!
ja inace skupljam i sadim svo drvece i grmlje koje je medonosno,odnosno pčelama daje nektar i pelud i tako pokusavam napraviti neki ajmo reci medonosni botanicki vrt. zakljucujete da mi je pčelarstvo hobi i velika ljubav kao i biljke. blago vama koji u svom vrtu mozete nesto posadit. ja sam pred 2 god kupio kucu, s njome dobio jedno 300-njak kvadrata vocnjaka od kojeg sam dio vocaka povadio, kako bih mogao napraviti gredice za sijanje medonosnih biljaka. ja ne sadim bas jedno drvo nego desetke po sumama i zapustenim terenima, cak i gdje nemam pčele. do sada sam ih najvise presađivao, a sad radim na vlastitom uzgoju jer vecine nema u prirodi za presadit, ali s tim presađivanjem opet nisam puno napravio jer se broj stabala nije povecao, mozda ako bi mlada biljka propala na mjestu od kuda sam je uzeo, a ovako je spasio. da ne duljim, molio bih vas za pomoc da nekako dodjem do sjemenja paulovnije, ako bi netko imao za poslati bio bih od srca zahvalan?!
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ti danas poslala sjeme paulownie, sad ostaje na tebi da li će ti uspjeti
|
|
medomann
Upravo klijam Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav! nisam stigao prije na forum do danas. sjeme sam dobio i jos jednom puno hvala. malo po malo bit ce toga. danas sam kašete stavio malo na kisu da ih ona zalije. nadam se da ce uspjeti. kupio sam i jaku štednu žarulju koja ce im svijetlit u garazi dok ne očvrsnu. vani mi nesto pojede mlade biljcice ili listice, zastitio sam ih od puzeva ali i dalje nestaju, izgleda da to rade neke gusjenice, ali nisam nista uspio primjetit.
|
|
medomann
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svim vlasnicima paulovnije! kako je vise gledam sve mi je bolja!! imao bih pitanje za vlasnike ako su primjetili da li pčele posjećuju njene cvjetove i u kojoj mjeri, odnosno da li onako sve zuji, ili ih ima ali manje? e da, kada cvjeta i koliko dugo.
P.S. I dalje vrijedi ponuda ako mi netko osim Otočice želi poslat sjemena, izgleda da prva tura nije nikla
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ni meni nije nikla paulownia posijana ovog proljeća, ne znam u čemu sam falila
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Paulownia ne podnosi zbijena i mokra tla,ali podnosi onečišćenost i posolicu na morskoj obali.Razmnožavanje korijenovim reznicama omogućuje brzo dobivanje velikog broja mladih biljaka.
Ujesen ( studeni ) oprezno otkopajte nekoliko korijenova i odrežite jedan većega promjera na kojem se nalaze brojni tanki korijenčići.Odrežite ga na dijelove duge 6 do 8 cm. Dijelove korijena vodoravno položite u miješavinu pijeska i treseta.Stavite na toplo mjesto (optimalna temperatura - 18 do 20°C) i prekrijte radi zamračivanja. U veljači smjestite sandučić na svjetlo i uvijek toplo mjesto (optimalna temperatura 15 do 18°C ), i ubrzo će izbiti novi listići. Kada u proljeće ponovno započne rast ,smjestite reznice u zaštićeni kutak i pričekajte najmanje godinu dana dok ih ne presadite na stalno mjesto. |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pčele obožavaju paulovniju a med paulovnije je jako cijenjen. Problem je što paulovnija cvjeta jako rano pa mrazevi u kontinentalnom dijelu mogu učiniti svoje. Može se desiti da cvijeta uopće nema. Drugi problem je što paulovnije nema u većem broju da bi se pčelarima isplatilo vrcati med od paulovnije. Rješenje drugog problema je na pomolu - mi planiramo zasaditi pedesetak sadnica paulovnije. Kad procvjeta možeš dovesti pčele na pašu. |
|
medomann
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rado cu dovest pčele ako niste predaleko, ali moj problem nije rijesen, jer ja upravo zelim po terenima oko pčelinjaka i čak oko kuće svoje i od roditelja posadit pokoju, a po tim zapustenim terenima minimum 20-ak, tako da se vidi unos od nje, iako vrcanja nemora biti, ali ako je med jako cijenjen što nisam znao potrudit ću se posaditi jos i vise, pogotovo što iznimno brzo raste pa ću vrcat i prije nego budem staari dida pčelar za kog svi u kraju znaju.
tako da još jednom apeliram ako ima sjemena i dobre volje da mi netko pošalje ponuda i dalje vrijedi, a ja ću također rado pomoći protuuslugom.
kod mene za sada od med. drveća i grmlja niče kao najzanimljivija evodija, to je grmoliko drvo, naraste do 7m i vrlo je lijepo pogotovo neobični cvjetovi i malo me zacudilo da to netko od ljubitelja ukrasnog drveća nije ovdje ni spomenuo, iako nije pčelar. vjerojatno hoće kad zaviri ovdje:
na zadnjoj slici je sjeme, dekorativno drvo u svakom pogledu a pčelama od izuzetne koristi!
nemam sad vremena pisat u detalje pa cu ukratko sto imam posijano ili niče od drveća i grmova, iako imam i grmića i zeljastih biljaka
gledičija
kelreuterija
katalpa
divlji kesten
zanovijet
amorfa
glicinija
trovrha loza
žurim, djeca plaču, cujem ose!
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Madomann, evo nešto o medu paulovnije..
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
50 sadnica paulovnie? Božikovine, vi to za ozbiljno? |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Otok, znamo da zvuči šašavo no ozbiljno planiramo sadnju.
Pokušati ćemo uzgojiti sadnice kako je opisala Muhlenbergia, nešto će niknuti iz sjemena a nešto ćemo nažicati. Svaka pomoć je dobrodošla - primamo sjeme, sadnice ... |
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj prilog pedesetici raste, samo da malo ojača
|
|
Odgovori | Stranica <1 7891011 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |