Triša piše dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 40> |
Korisnik | |
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vrijedne rukice imaš. Ne stignem niti praf pratiti kaj sve delaš.
![]() A ja baš "zimski san" spim! Nebuju se "Samoborci" predali, već će oni tebe razveseliti. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Triša kako ste Vi bili vrijedni danas
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Danas je bilo tako lijepo vrijeme da ja jednostavno ne mogu biti u kući, osim što svako malo virnem na forum.
Sunce naprosto mami van, pa nije bilo ni tako hladno. Presadila sam pampasicu iz tegle direkt u zemlju, nije baš neko jako udaljeno mjesto od drugih biljaka, no ne može drugačije. Dalje sam sijala nešto plavo i sve to posložila u kući: Karpatski zvončić, plave bombice, različak. anuška, prkos, carsko oko, a posijala sam i turski karanfil, jer on ove godine sigurno neće cvjetati, ali dogodine ćemo uživati i u njemu. Sve je to sada u toplom hodniku na dosta osvjetljenom mjestu, pa ćemo vidjeti. Provjerila sam malo lukovice - sve je izvirilo, što znači da će uskoro proljeće. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Znam da ovdje nebi trebalo stavljati slike, već u mojoj drugoj temi, ali ustvari jednostavno moram neke staviti, kako bih znala što sam gdje posijala, da se poslije ne čudim, a da ne moram sve zapisivati, kad već imam dnevnik.
Zato molim neka mi se ne zamjeri. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Ne znam zašto mi je prethodna slika ispala mala, nešto sam pobrkala s kodovima, ali to nije važno.
Presadila sam i rumenku iz sasvim male teglice u jednu puno veću, plitku, promjera 30 cm, dok joj ne nađem mjesto direktno u vrtu |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Korjenko navali, vavek se neš more delat, a ti na žalost moraš čekat vikend, zato san ja i danas nešto posijala.
Evo podno jedne visoke ruže stavila san niske kadifice, ke san baš od tebe dobila, pa će to biti "korijenko" vrtić. Evo i slika - više radi mene same da poslije znam gdje je šta. Posijala sam i nešto kozmosa i jedan stari-novi vrtić |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Da te malo utješim, i kod mene od lantana još ništa
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ča je ovo, pa i ti si ko i baka bila va graje i bršljane. Morat ću i ja nešto zmajmunirat za ovaj vikend ako bude dobro vreme.
Siješ već na veliko, ja tradicionalno čekan marač mesec.
Volim da mi proljetni radovi počnu sa čišćenjen graje, obrezivanje voćki ...
da se malo više razgiban.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Danas sam iskoristila lijepi dan.
Iako sam stalno u nekoj dilemi što kada posijati, ipak se nečim moram baviti, pa sam posadila gomoljčiće anemona, posijala melo sjemenki kleome i pakujca i mislim da se zove goruća ljubav (dobila od Gio). Sve sam to stavila u prosijanu zemlju i u podrum, iako bi možda bilo bolje na toplo, ali nemam u kući mjesta. Lupinusi i ostići su proklijali i super se drže, ali od lantana još ništa. Očistila sam neku graju, malo prorijedila bršljan i u glavi radila planove za neke nove vrtiće i kamenjare. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Pčelica ti već zujiš po svom imanju, sve mi se čini da će siroti mužić morati napraviti police sve do krova koliko ti toga imaš u pripremi. Jedva čekam da to sve vidim uživo!
|
|
![]() |
|
Današnji dan protekao u čišćenju dvorišta, obrezivanju pasiflore (bože kolika je ta narasla i kolko smeća je napravila). Popravila sam cigle na jedno vrtiću u kojem su mi perunike, koje lijepo napreduju, pa sam im dodala malo zemlje.
Također sam presadila novo kupljenu zamiju, nadalje madagaskarsku palmu(hvala Brbe na prepoznavanju) i neku aloicu. Kupila sam i lila šafraniće, ali njih nisam presadila, vjerujem da će oni uskoro cvjetati, pa neka za sada ostanu tako - bit će to ok. MM nagovorila da mi napravi jednu usku malu policu za sve te male sukulente i kaktuse, koji su u podjednakim vazama, i on se evo uhvatio posla. Kad bude gotova, a biti će zgodna viseća od špage i malih polica stavit ću sliku. Toliko za danas, iako su najavili kišu, ipak je još uvijek lijepo pa se može još nešto raditi. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Super, Triša!
Eukaliptus ima predivne, dekorativne listove, ali i najveće stablo na svijetu.
Čekamo
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
U Solitu sam od Jelse dobila eukaliptus, već veliku biljku, roza pampasicu - isto odmah ide u dvorište i oleander zeleno-bijelih listova, a cvijetati će crveno - jako se veselim svemu novome.
Ovoj predivnoj kolekciji Iris je još pridodala puno mladica dvije različite vrsta kaktusa, a Vanja jedan prekrasan roza zumbul, koji cvjeta i miriše na kilometar. Slike ne mogu stavit preko photobucketa - ne znam zašto - čekat ćemo neke stručnjake. Lupinus koji sam posijala izašao je, izvirio iz zemlje u roku 8 dana i sada se šepuri stabljikom od 1 cm. Danas sam si još kupila zgodnu biljku dlakavih mesnatih listova, a na prepoznavanje će kad budem mogla. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
vidim da je crvić već polako kod svih po malo počeo raditi, svi bar pokoju sjemenku zapiknu
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Ja sam lani kupila 3 u Konzumu po 19,00 kn, da sam ih bar uzela 10, jer su mi djeca odmah dvije odnesle, no naletim li na njih svakako ću kupiti još koju, jer su baš praktične i dosta čvrste.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Triša...pa ovo je neobično!!!!!...baš sam danas sastavila takvu policu...drugu za kuhinjski ormarić sa plinom pa se tu drži ono svašta...ponosno sam to složila i promislila kako je odlično za pitare sa posijanim ili pelcerima ...može se unosit, iznosit, a ima i rote...kupila u konzumu, jeftino je....
![]() |
|
![]() |
|
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
A tribat će ti i više tih polica.
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Triša, kako si krenula sa sijanjem imat ćeš toga više nego lani! |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Franjice čuvam ti iberis, izgleda da mu zima ne smeta.
Danas je bilo dosta aktivnosti u dvorištu, jer je bio lijep sunčan i relativno topal dan.
Osim malo grabljanja i skupljanja smeća, sve sam posađene lukovice presadila na sunčanije mjesto, a isto su ispod zida, pa pretpostavljam da će ima tu biti bolje.
Sve je već izvirilo, osim tulipana, ako sve procvjeta biti će lukovičastog cvijeća ko u priči.
Dalje sam upravo morala nešto posijati, jer jednostavno sam morala.
Tako sam posijala lupinus veselit ću se ako ima najviše plavog, ali svi su predivni. Dalje sam posijala ljubičastu Fatkinu daturu i žutu (sjeme sam negdje skupila u šetnji.). Nadalje raznobojni pakujac u nekoliko teglica i osteospermum, koji mi je lani slabo niknuo i dugo je nicao, pa da vidimo.
Posudice sa sjemenkama.
![]() Ova je polica jako zgodna, uska, može stati prilično posudica, a po potrebi se može kad bude lijepo iznijeti van, mislim da ću nabaviti još jednu.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Blago vama, kod nas sve smrznuto, barem nam najavljuju malo poboljšanje, povišenje temperature, taman toliko da bi nam opet mogao zaprhati snijeg.
Triša, jesam li to dobro pročitala, iberis ti se drži, baš mi je drago... vjerojatno će mu se sviđati kod mene kad ga dočekamo sa puno ljubavi!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 40> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |