Vučika - Lupinus polyphyllus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 15> |
Korisnik | |
floraifauna ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 110 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jako su lijepi lupinusi,dio sjemena sam posijala i nikle su male bebice, čim im narastu prvi pravi listići presaditi ću ih...
i dobila sam nekoliko biljčica- super ako procvatu!!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
evo mojih lupina posijanih prošle godine
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
zaljubila sam se u lupinuse na prvi pgled prošle godine i sijala sam ih i lijepo su nikli, a kada sam ih ove godine išla presaditi klonuli su..tjeraju nove listove, ali će im trebati vremena..očito ne vole premještanje
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
waterlily ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Prekrasni su Vam lupinusi. Ja se nadam da ću i ja negdje pronaći sjeme ovog cvijeta.
Inače, sjeme je jako otrovno. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Predivni su ti. Ovih sam dana i ja bila u vikendici i vidjela da se pripremaju cvjetati lanjski, ustvari to su predlanjski, ali je lani imao samo dva cvijeta, a ove godine ima desetak i puno su veći.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
ove godine bi htjela sakupiti sjeme lupina, pa me zanima da li da saupljam svaku boju posebno tj. da li će cvijetovi iz sakupljano sjemena piti jednaki matičnoj biljci?
evo kako neki izgledaju danas ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Prekrasni su
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Zaist su prelijepi... Meni je ostao od lani jedan mali, ali jako štrajka i nikako da krene..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
matilda, koliko znam, biljka dobivena iz sjemena ne mora, nužno, biti iste boje kao matična biljka
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Da i ja se moram nadovezati na kontesu, niti moji iz sjemena nisu bili te boje, već neke slične, ali svakako bih probala odvojiti sjemenje - pa ćeš nam iznijeti svoja iskustva Matilda - zaista su predivni.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
waterlily ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Lupinusi su Vam prekrasni,
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Matilda stvarno su prekrasni
![]() Ja sam lani u proljeće dobila sjeme i posijala, pa opet sijala u jesen ( ti su malecki), a jednoga sam dobila sadnicu u jesen od Konti ili SilveK, nisam sigurna, u proljeće sam ih presadila u cvjetnjak i nešto malo su cvjetali, ali svi bili bijeli... no i kiša ih je umlatila, ali zato sada počinje jedan i za sada je nježno rozi... Watrlily, ako bude sjemena od mojih imam te u vidu, ako ne već će se naći dobra dušica na CIF-u koja će donirati sjemenke.
|
|
![]() |
|
ako netko želi sjeme, neka mi se javi na pp. sakupila sam svaku boju posebno, kao što ste mi savjetovali, pa ćemo vidjeti šta će ispasti.
|
|
![]() |
|
Angell ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 225 |
matilda smijem ja tražiti..ja imam roze,ak imaš ljubičaste,crvene bih li smjela tražiti..
![]() |
|
Slab je onaj koji je izgubio vjeru u sebe.
|
|
![]() |
|
jjadra ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 60 |
Posadila bih lupinuse u vikendici, pa vidim da nekima cvate neprestano
(Silvek, Triša čini mi se), nekima do lipnja, ovisi li to samo o
uklanjanju ocvalih cvjetova, ili vrste
![]() ![]() |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Po pravilu cvatu cijelo ljeto, samo treba uklanjati ocvale
|
|
![]() |
|
jjadra ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 60 |
Vidjela sam ih na tržnici, ali naravno još ne cvjetaju. Mogu li se sada razlikovati po boji stabljike? Tako je nešto promrmljala gospođa koja ih prodaje. Plavi tamniji, roza svjetliji?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
da u principu se po listovima i stabiljci može razlikovati baš kao što si rekla.
|
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
...i moje bebice izvirile, predivna je biljcica!
|
|
![]() |
|
Hvala ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |