Vučika - Lupinus polyphyllus |
Odgovori | Stranica <1 7891011 15> |
Korisnik | |
floraifauna
Upravo klijam Pridružen: 21 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 110 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako su lijepi lupinusi,dio sjemena sam posijala i nikle su male bebice, čim im narastu prvi pravi listići presaditi ću ih...
i dobila sam nekoliko biljčica- super ako procvatu!!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
matilda
Mladi grm Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo mojih lupina posijanih prošle godine
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zaljubila sam se u lupinuse na prvi pgled prošle godine i sijala sam ih i lijepo su nikli, a kada sam ih ove godine išla presaditi klonuli su..tjeraju nove listove, ali će im trebati vremena..očito ne vole premještanje
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
waterlily
Mladi grm Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni su Vam lupinusi. Ja se nadam da ću i ja negdje pronaći sjeme ovog cvijeta.
Inače, sjeme je jako otrovno. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivni su ti. Ovih sam dana i ja bila u vikendici i vidjela da se pripremaju cvjetati lanjski, ustvari to su predlanjski, ali je lani imao samo dva cvijeta, a ove godine ima desetak i puno su veći.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
matilda
Mladi grm Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ove godine bi htjela sakupiti sjeme lupina, pa me zanima da li da saupljam svaku boju posebno tj. da li će cvijetovi iz sakupljano sjemena piti jednaki matičnoj biljci?
evo kako neki izgledaju danas |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni su
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaist su prelijepi... Meni je ostao od lani jedan mali, ali jako štrajka i nikako da krene..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
matilda, koliko znam, biljka dobivena iz sjemena ne mora, nužno, biti iste boje kao matična biljka ali ti možeš skupiti svaku boju zasebno pa probati
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da i ja se moram nadovezati na kontesu, niti moji iz sjemena nisu bili te boje, već neke slične, ali svakako bih probala odvojiti sjemenje - pa ćeš nam iznijeti svoja iskustva Matilda - zaista su predivni.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
waterlily
Mladi grm Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lupinusi su Vam prekrasni, ja nažalost nisam uspjela nigdje doći do sjemena, pa ću malo pričekati dok ne budem vlasnica pokojeg ljepotana...
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Matilda stvarno su prekrasni .
Ja sam lani u proljeće dobila sjeme i posijala, pa opet sijala u jesen ( ti su malecki), a jednoga sam dobila sadnicu u jesen od Konti ili SilveK, nisam sigurna, u proljeće sam ih presadila u cvjetnjak i nešto malo su cvjetali, ali svi bili bijeli... no i kiša ih je umlatila, ali zato sada počinje jedan i za sada je nježno rozi... Watrlily, ako bude sjemena od mojih imam te u vidu, ako ne već će se naći dobra dušica na CIF-u koja će donirati sjemenke.
|
|
matilda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako netko želi sjeme, neka mi se javi na pp. sakupila sam svaku boju posebno, kao što ste mi savjetovali, pa ćemo vidjeti šta će ispasti.
|
|
Angell
Već proklijao Pridružen: 22 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 225 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
matilda smijem ja tražiti..ja imam roze,ak imaš ljubičaste,crvene bih li smjela tražiti..
|
|
Slab je onaj koji je izgubio vjeru u sebe.
|
|
jjadra
Nedavno posijan Pridružen: 13 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 60 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posadila bih lupinuse u vikendici, pa vidim da nekima cvate neprestano
(Silvek, Triša čini mi se), nekima do lipnja, ovisi li to samo o
uklanjanju ocvalih cvjetova, ili vrste ?
Kada zapravo počinje cvatnja u kontinentalnoj klimi? Koliko cvijet
traje? Kako lupinus izgleda kada ocvate, odnosno da li listovi, tj. grm
zadržava svoju ljepotu? Puno previše pitanja nemam pojma
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Po pravilu cvatu cijelo ljeto, samo treba uklanjati ocvale
|
|
jjadra
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidjela sam ih na tržnici, ali naravno još ne cvjetaju. Mogu li se sada razlikovati po boji stabljike? Tako je nešto promrmljala gospođa koja ih prodaje. Plavi tamniji, roza svjetliji? Također primjećujem razliku u boji listova dragoljuba kojeg sam posijala, jel to ista fora?
|
|
magnolija
Mladi grm Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da u principu se po listovima i stabiljci može razlikovati baš kao što si rekla.
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...i moje bebice izvirile, predivna je biljcica!
|
|
jjadra
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala |
|
Odgovori | Stranica <1 7891011 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |