Kaktusi u cvatu |
Odgovori | Stranica <1 9394959697 134> |
Korisnik | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mogu samo citirati schumya
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno Pinus, e treba zapisati datum jer se čini po suncu da je ljeto a ne zima
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koja ljepotica,kod susjede si bio Pinus?!
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
ania
Novo sjeme Pridružen: 08 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene cvjeta slična, ako ne i ista Neoporteria
.... Kupila sam ju pod nazivom Neoporteria microsperma. Nadam se da će mi napraviti sjemenkice! Evo još jedan koji mi je cvjetao prije par dana. Turbinicarpus pseudopectinatus: Uvijek cvjeta zimi. Sada se javlja pup i kod Turbini valdezianusa! i naravno Mammillaria gracilis. Čeka s pupovima i ako ju ne zalijem suše se, ako ju malo zalijem otvaraju se... Svi su na zimovanju s ostalim kaktusima, ovo je čisto njihova volja da cvjetaju rano... |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako iz daleka rekao bi da su to iste Neoporterie. Krasno ti cvatu ! Ania dali i ti uzgajaš kaktuse u stakleniku ? U stvari gdje ih držiš da ti cvjetaju preko zime ? Gledam kod susjede njezine mamilarije, par ih cvate a par mamilarija se priprema da procvatu. Za ovo doba godine meni neznalici je to dosta neobično. No, ona ima staklenik to su ipak drugi uvjeti prezimljavanja.
|
|
ania
Novo sjeme Pridružen: 08 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na malom su balkonu u zg, koji je zatvoren folijom pa se dobiva efekt staklenika. Dosta su natrpani preko zime, tako da dio ima divno svjetlo i sunce, a dio baš i ne. Preko ljeta ih stavljam ispred ograde balona-tu postoji prostor. Drugi dio kao npr. gymnići ostaju u unutrašnjem dijelu.
Jednostavno sam stavila daske na rubne djelove(što ću skinuti na proljeće) i na njih zakucala, opet preko dašcice foliju: Bilo bi super da mogu pomaknuti ogradu naprijed i ostakliti kao što imaju neki stanari, no nema smisla jer nije moj stan... Temperatura im je od 7-17 stupnjeva zimi. |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ania,prekrasni cvjetići,e sad znam odakle si mi poznata
|
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Priča o kaktusu Mora li kaktus uistinu biti osuđen na samocu i tihu patnju, a za uzvrat nježno i tako bolno rađati cvijetom, no i dalje, pored svega nositi etiketu grubijana nedostojna ljubavi. Zar se pustinjskom životu vratiti mora? Iznikao ni iz čega, upravo kao da je od samog Boga dan, svoj je životni put započeo izbijanjem kroz stijenje.I nikoga tu nije bilo ruku da mu pruži, ni lista svog imao nije.Snagom je duha i rođenom inteligencijom kaktus , sred same pustoši, brižljivo pohranjivao svaku kap rose što je nocu tiho sipila, da bi preživio ekstremnu vručinu. Shvatio je da je život borba, i odlučio boriti se, da opstane. Koliko je samo energije u tome malom bicu, koliko mudrosti. I koliko nježnosti...! Tereza Pavlovic
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivany
Pustio korijenje Pridružen: 26 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 347 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaki cvjetić veseli u ovo tmurno vrijeme
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogu samo ponoviti Moonine riječi,svaki cvijetić sad veseli
|
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivany gdje držiš mamilariju sada preko zime ( temp ?, svjetlo?)
Neobično mi je da neke od mamilarija cvatu dva puta preko sezone. Bez hladnog zimskog perioda mirovanja navodno neće cvasti preko ljeta. A vidim da su neke moje nedavno kupljene mamilarije formirale pupe i počele cvasti na relativno hladnim i svijetlim prozorskim policama? Meni je to neobično u stvari nije mi jasno kako je to moguće ? |
|
PlavaDigitalna
Nedavno posijan Pridružen: 14 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 80 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni cvjetici Neoporterie, Turbini i gracilis!
Ma koga ja to vidim na ovom forumu? Dobro došla Ania Meni tjera aporo pupove, a crveni epiphyllum cvate jos od Bozica i to u hladnom , mracnom podrumu Pinus prekrasne su ti fotke i biljke |
|
Lijep pozdrav iz Jastrebarskog! |
|
Ivany
Pustio korijenje Pridružen: 26 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 347 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Skoro svi kaktusi su mi u negrijanoj prostoriji sa jednim velikim prozorom,nisam mjerila al mislim da kad su malo veći minusi da je unutra temperatura oko nule. Ovakve imam u tri tegle i sve su pune pupoljka već mjesec dana, samo ih nisam uspijela uloviti bar malo ovorene. Još jedna mamilarija mi ima pupoljke,mislim da je bombicina.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivany, sad mi ništa nije jasno. Mislio sam da malo, malo ipak nešto znam o kaktusima. Sada i u to sumnjam.
Pokazat ću vam sutra neke od mamilaria u cvatu, da se i vi malo čudite. Danas sam cijeli dan sterilizirao supstrat sutra ću ih presađivati i normalno poslij dolazi slikanje..(nemojte se smijati, ali ja sve steriliziram) PlavaDigi... aporo, epiphyllum i mamilarie ne bi smjeli sada cvjetati, zar nije tako ? |
|
PlavaDigitalna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa oni svi ranije cvatu, nesto im se pošemerilo pa su uranili. vise sunca automatski grije biljku pa ju potice na cvatnju. nema veze ako su suhe. meni se vise sviđa sto je uranila sezona, a ne kasni
ja isto sve steriliziram i jos zalijem otrovom, da nebi bilo... |
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da cvate u krivo vrijeme. Kamo bi vi sa njome ? prozorska daska dnevne sobe ili hladna tamna garaža ? PlavaDigi drugo nam ne preostaje nego povremeno tretirati raznim herbicidima. Početkom prošle godine je 2/3 mojih kaktusa bilo napadnuto vunastim ušima. Od tada razmišljam drugačije. Bolje je spriječiti nego liječiti. |
|
PlavaDigitalna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja bih ga ostavila gdje je, bar te sad taj veseli kad drugi jos spavaju. A mozda bi ti jos mogla cvasti. U podrumu ce se smiriti, ali ce i propasti pupovi ako ostane dulje vrijeme. Odlicna mi je snjezna pozadina
Dobro zboris Pinus, samo sto nisu herbicidi za trovanje i unistavanje biljaka? Fungicidi za gljivice i plijesni, a insekticidi za kukce... nikad nisam probala tretirat kaktuse herbicidima, ne znam kako bi reagirali na njih |
|
|
Odgovori | Stranica <1 9394959697 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |