Bundeve, tikve, tikvice |
Odgovori | Stranica 123 9> |
Korisnik | ||
osbourne
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 25 Veljača 2008 u 12:10 |
|
imam eko sjeme odnosno domace pa me zanima kad ga mogu posijat u posudice da dobijem flance i gdje drzati posudice dok nikne? u konobi je ok?
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Tikvice (i krastavci) su tropsko povrće pa se ne smiju sijati u vrt prije sredine svibnja (osim sko nije nenormalno toplo proljeće) Sad ti je definitivno prerano i za sijanje u posudice, osim ako ćeš ih držati na toplom i svjetlom mjestu. Ja ih sijem u posudice krajem 3. mjeseca
Inače sve su tikve jestive, osim onih maleckih koje se zapravo ne isplate jesti. Prema mom iskustvu, bolje rastu na ogradi nego na tlu, i čak i velike tikve bez problema vise na ogradi. Osim što se sve bez problema mogu pripremati za jelo, imaju i jako ukusne sjemenke...meni su najbolje dok su još svježe, ili se mogu i pržiti na ulju. A da i ne nabrajam koliko su te koštice pune minerala i zdrave, s time da je najvrijednija zapravo zelenkasta opna u kojoj je koštica (međusloj između ljuske i sjeme |
||
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ili u 5.mj direktno u vrt
|
||
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam probala s tikvicama kupiti sadnice, a i sijati. One koje su bile posijane polovicom maja stigle su sadnice iz aprila, tako da sam skužila da to baš i nema smisla. Isto je bilo i s krastavcima. Najbolje je poslije 1.5. sijati direktno u zemlju i nemože se dogoditi da nemaš tilkvi za cjelo susjedstvo i sve rođake.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moja susjeda uvijek je sijala tikvice i krastavce na Uskrsni ponedjeljak,a zašto ne znam.Ima neko objašnjenje.Tako i njena nevjesta i ja radimo kada se sjetimo,a ako zaboravimo postoji još jedan datum a to je 1.04.To je isto datum te stare susjede.U proncipu kod nas tada nije rano i brzo izađu van.
|
||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Istina, tu se može još i ranije, ali kako ja ima vrt kod Josipdola, mještani su me naučili da ništa ne sadim prije 1.maja. |
||
RIJEKA
||
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
U Dalmaciji se moze ranije. Ja radim ovako: u plasticne case sijem po 2 spice i kad se razviju onda prebacujem u vrt u kojem sam napravila "gnjezda" za njih-na prekopanoj zemlji napravim vrlika udubljenja u koja sadim po 2 grma tikvica . Okolo stavim slamu isl a unutra na dubini je stajnjak.
Usput ubacim i po koju sjemenku tikvice-nek se nadje-taman kad ove prve zavrse sa plodovia-pojavice se plodovi i sa ovih sto su stavljene kao spice u zemlju. A da ih sijem sve direktno u zemlju -ne mogu jer imam previse raznih nametnika koji mi pojedu spice tako da mi se ovo pokazalo kao idealno rjesenje. |
||
xenia64
Mladi grm Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prošle godine sijala sam i tikvice, krastvci i tikve golice u posudice u trećem mjesecu. Dobro su napredovale u toploj sobi, tikvice su se brzo oporavile nakon presađivnja u vrt, krastavci su dugo kunjali dok su krenuli pa gotovo nije ni bilo koristi od rnije sjetve, a tikvu golicu su mi klinci slomili loptom pa ne znam kakav bi bio rezultat. Probat ću ponovo uskoro.
|
||
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dajte ljudi udjelite malo, ajme preslatke su vam te tikvice, dobro već sam postigla neki dogovor sa SilveK. |
||
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
i meni Silve poslala svih vrsta
jel mogu to već da sadim u vrt ili da ipak prvo u čašice ? |
||
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Iris sačekaj još malo i direktno u vrt, one ti nikako ne vole presađivanje.
|
||
RIJEKA
||
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ok...hvala Triša :)
|
||
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam čuo da se krastavci siju stoti dan u godini, kako bi na svakoj vreži bilo 100 plodova (bapska verovanja), ali kada već pominjete pa da napišem i ja. To je 10. 04. što se poklapa sa završetkom mraznog perioda ( u prestupnoj godini 09. 04.). Inače tikvice sijem u baštu direktno u zemlju u drugoj polovini aprila i uvek mi budu odlične.
|
||
život je bajka koju sami pišemo...
|
||
tikvica
Novo sjeme Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
heej,jel netko zna gdje mogu kupiti ukrasne tikvice?suhe?
|
||
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam posijala sve moguce tikvice koje sam imala i dobila,kivano mi je nikao,imam svega.
|
||
Nickless
Već proklijao Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Malo imam prostora pa imam već sada džunglu u vrtu, mogu li se ti ogromni listovi tikvica nekako obuzdati da se ne naguravaju na sve strane, a da tikvice i dalje normalno rode?
|
||
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
teško ćeš tikvice obuzdat možeš otkiniti pokoji list koji ti jako smeta
|
||
Nickless
Već proklijao Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moram nekako, tlače mi tamo paradajze i jedva se između gredica prolazi.
Već jesam, valjda im niš nebu.
|
||
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
neće im ništa biti...jedino možda bace nove listove
|
||
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ništa ne brini, dvije godine za redom se to meni dogodilo, puštale su krakove i do 2 m - govorim o jestivim tikvicama, gužvale su se s mahunama koje su posađene na metar od njih.
Ove godine sam stavila sa stvake strane 1,5 m ,s njih jednu od druge na skoro metar, e sada je to super.
|
||
RIJEKA
||
Odgovori | Stranica 123 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |