Kamelija - Camellia |
Odgovori | Stranica 123 35> |
Korisnik | |
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 25 Ožujak 2007 u 12:31 |
Kupila sam mami za rođendan prekrasne kamelije.Dali tko ima iskustva s njima??
Ja ih nisam nikada kupovala jer mi je na teraci prejako sunce!!Južna strana! Neznam dali da joj savjetujem da ih posadi u zemlju ili da ih ostavi u pitaru?? |
|
Sponzorirani linkovi | |
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo procvjetala i druga kamelija.
Ima prekrasan cvijet ciklama boje.Optimalna zimska temeratura za kameliju je od 5-15 C , a u toplijoj prostoriji bi joj otpali pupoljci. Ne smije biti na propuhu.Za sada je super!! |
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mama ima roza kameliju u loncu u dalmaciji) stalno je vani. (Staila sam fotku kod kamelija). Znam da voli kiselkasto tlo i sjeverni zaklonjeni dio dvorišta. Dobro je ako se može polijevati kišnicom, treba je prehranjivati svaka dva tjedna dok je u cvatu i preko ljeta. Ne voli previše vode.
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kamelije pune pupova ....spremaju se za zimsku cvatnju....
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata ima li nešto da nema kod tebe ili da ne cvijeta kad si ti u blizini? Početi ću te zvati ZELENA ŽENA
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
TeaK ovo su ipak mamine kamelije iako sam ih joj poklonila...ona se brine za njih .... doduše posluša moj pokoji savijet i ništa više...
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad znamo od koga si nasljedila ljubav i talent za cvijeće...
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sorry bila sam bez kompića pa dok sve pronađem... i...i..poklonila mami ona ih je presadila u veće pitare...koji su bili zaklonjeni od direktnog sunca pod balkonom...redovito zalijevani i prskani listovi kišnicom....na tjedan dana prihranjivani univerzalnom prihranom....i sad se očekuju cvijetovi od prosinca do ožujka ...i to više cvjetova nego na prvim slikama... ako sve bude O.K. nadam se da si taj scenarij tražila.. |
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kamelije bar ove bijele bi mogle brzo i procvjetati...pupovi su stavim sličicu čim se otvore....
|
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kamelije posadi u vrtu. Idealno bi bilo da su posađene blizu nekog listopadnog stabla. Ljeti bi imale potrebnu hladovinu, a zimi sunce. Obavezna je kisela zemlja (makar ona kupovna za rododendrone ili pripremljena od borovih iglica i zemlje iskopane oko kestena). Kamelija ne podnosi vapnenac. Vjeruje da ćeš morati izmijeniti veliku količinu zemlje.
Ako je ostaviš u vazi, opet je ljeti ostavi u hladu nekog stabla. Ja sam pokušavala saditi u zemlju, ali nakon par godina, korijenje je ipak došlo do vapnenca i stabla su se osušila. Više ne pokušavam Ažurirao mima - 07 Prosinac 2007 u 19:48 |
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata, da li ti je poznat uzgoj kamelija na kontinentu?
I koliko se uspesno moze razmnoziti reznicama? Videla sam nedavno ponudu mladih sadnica. Cena mi je previsoka. Pogotovo kad uracunam i vlastito neiskustvo. Merci. Ažurirao aglaja - 07 Prosinac 2007 u 19:50 |
|
Aglaja
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ove mamine smo odlučili ostaviti u pitarima...baš iz razloga da ih imamo pod kontrolom...nalaze se ispod terasa ,natkrivene tako da nemaju nikad baš direktno sunce...ne vole premiještanje... Ima još jedna u zemlji ali ta ne napreduje kao ove dvije u pitarima... Za sada to funkcionira....pa nećemo mijenjati ništa...pune su pupoljaka i za sada niti jedan nije otpao...zalivaju se prilično obilno i to kišnicom...ili mlakom vodom... |
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove mamine kamelije su moje prvo iskustvo sa kamelijama...u dalmaciji.. Znam da se razmnožavaju vršnim reznicama u siječnju ili veljači...treba koristiti hormon za zakorijenjivanje ili grančicu "dobre stare" vrbe... |
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata, hvala ti. Bitno je samo da nema cvetni pupoljak, ili njegove naznake.
Ovo sa vrbinom grancicom cu svakako da isprobam, sa kamelijom ili necim drugim. U vezi ovog Miminog predloga, koliko sam citala, to zavisi od toga koja vrsta kamelije je u pitanju. Neke sorte su pogodnije za gajenje u saksijama od drugih. Ne znam koja je kamelija u pitanju kod Donate, ali uzgoj u saksijama se preporucuje za one koje rastu grmoliko. To naravno ne znaci da im nije najbolje u vrtu. Ja bih svakako morala da je uzgajam u posudi, kako bih je zimi zastitila od smrzavanja. poz. |
|
Aglaja
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kamelija prvi cvijet...mama je oduševljena...
moj poklon je preživio godinu i sad je još bogatiji pupoljcima... |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije samo mama oduševljena,i ja sam
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ali me jakkkko veseli jer sa juga će toplina uskoro doći i do nas pa čemo i mi slikati prve cvjetove. |
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krcata je pupoljcima...čak tri na vrhu grane...nadam se da će sve to izdržati...dobiva prihranu...samo me strah da se grane ne polome..
|
|
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa ja sam prije par dana pitala za kamelije , da želim pelcer ako neko ima , ali ništ od toga . baš sam tužna
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sobna cvjetajuca biljka koja je jednostavna za uzgoj
potrebno joj je obezbjediti svjetlost i svjetliju prostoriju. slikice uskoro |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Odgovori | Stranica 123 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |