Kohleria |
Odgovori | Stranica 123 6> |
Korisnik | |
MARKEZIT
Pustio korijenje Pridružen: 21 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 301 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 29 Listopad 2008 u 22:23 |
Evo jedna nova biljka koja potiće iz Kolumbije.Kohleria voli svijetlost ali ne i direktno sunce .Voli vlažnost zraka ali se nesmiju orošavati listovi jer bi moglo doći do trulenja listova a i time kompletne biljke.Treba je presađivati svakog proljeća,a razmnožava se reznicama ili diobom rizoma.Slika je sa neta . |
|
Sponzorirani linkovi | |
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja komšinica ima tu biljku.
|
|
MARKEZIT
Pustio korijenje Pridružen: 21 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 301 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma i ja imam mali pelcerić koji sam dobila od svekrve
|
|
domingo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma divno je......još bolje kad znam da ste svi super za pomoć
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj savet je posaditi nekoliko pelcera u siru saksiju, tako se dobija lepa ovalna forma biljke. Idealna za severnu stranu, malo prehrane i cvetace vam citave godine. Slika je sa terase... .
.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
WoW,koja ljepotica!!!
Ako neko ima pelcer vise,podpisujem se za jednu!!
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam pitanje u vezi prezimljavanja kohlerije.Nekoliko puta sam nabavila i sveke zime mi ugine, gdje griješim?
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja je imam i stalno je držim u toploj prostoriji. Nikad je nisam stavljala na zimovanje u hladno.
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
izvinjenje zbog odsutnosti i kasnjenja sa odgovorom- zimi redje zalivanje i ne pretoplo mesto, sa dosta svetlosti, ako se desi da propadne treba je ostaviti neko vreme jer ponekad izbiju grancice iz korena. Inace se lako oziljava reznicom pa je ja u toku zime obavezno obnovim.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna je,prvi put ju vidim.Malkice me podsjeća na fuksiju.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
mrvica
Već proklijao Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, bas je krasna, mene s ovim točkicama i ovim trima izbočenim laticama podsjeca na orhideju!
|
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
Milena
Novo sjeme Pridružen: 15 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam ovu prekrasnu biljku. Stoji mi na balkonu vani u visećoj košari. Nije direktono na suncu, ali dođe do nje. Jedino sam je ove zime unijela u kuću na par dana kad je bila bura jer joj bura uništi lišće. Podnosi hladnoću do 5 stupnjeva. Cvjeta cijelu godinu što je rjetkost kod cvijeća. Zimi je oskudno zalijem. Ako je zima malo i opeče ona se brzo oporavlja, a i razmnožava se kao luda. Rasadila sam je na sve strane prošlog proljeća. Potrebno joj je presađivanje jer ispuni lonac korijenjem kako se brzo širi. Uspjeva baš svima
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ljetos dobila nekoliko pelcera i dobro su se držali do zime. S obzirom da su se izdužili jednome sam pokušala otrgnuti vrh u nadi da če se razgranati, ali nije opet je potjerao jednu grančicu, ali je na kraju propao. Sada mi je ostao još samo jedan izduženi pelcer. Neznam gdje griješim. Zaljevam kada se supstrat već malo isuši ( jednom tjedno), u dnevnom boravku je, ima dosta svjetla ali nije na prozoru, niti preblizu radijatora.....
Milena kaže da uspijeva baš svima...... voljela bih biti među tima kojima uspijeva , ali za sada baš nisam sigurna.
|
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja još ne cvjeta. Po zimi je nestao nadzemni dio pa je opet u proljeće izrasla.Preko zime bude u podrumu gdje nisu baš najbolji uvjeti.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobila sam i ja od Jagode,malu grančicu,lijepo se razgranala,a sada je moram ppresaditi u vazu,gdje će biti duže vrijeme.
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvestra sta je recept za ovako bogatu cvatnju? Predivna je. |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvestra, jel to tvoja slika???? Nevjerojatno se osula cvijetom. I ja bih htjela znati recept!
Super biljka, ali moja ne cvate bas kao Silvestrina.
Mimar, i tvoja je predivna. Dobar savjet ono za nekoliko pelcera u jednoj saksiji. Ja kod kohlerie uvijek imam problem da je razgranam i popunim, iako se dobro grana, sporo popunjava grm.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
kikach
Mladi grm Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hmm..gledam vase i mislim si jel i ova moja moja vrsta kohlerie? imam ju godinama, al ne znam ime:/
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kikach, ovo je episcia reptans, preeeeeeeekrasna biljcica. Nevjerojatno cvate. I moja ce uskoro procvasti, i to mi se cini da ce cvasti ne samo originalna biljka, nego i sve one vrijezice kojima se kiti, bit ce to zaista divan prizor.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Odgovori | Stranica 123 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |