Ananas salvia |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 02 Listopad 2011 u 13:51 |
|
|
Sponzorirani linkovi | |
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Napokon se rascvjetala Salvia elegans,u narodu poznata kao ananas kadulja.Ovo je ostatak inače vrlo bujnog grma,2/3 grma sam pokidao za čaj.Kao da je i počela cvjetat nakon što sam je reducirao.Nadam se da će preživit zimu.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jako je lijepa, boja cvjetova je super kontrast za zelene listove, lijepo izgleda na slici, a u stvarnosti još i bolje
može se naći i pod imenom salvia rutilans, a pročitala sam da bi je pred zimu trebalo orezati i malčirati, u zoni 9 bi trebala biti trajnica (u zoni 7 je jednogodišnja), porijeklom je iz središnjeg meksika a osim listova i cvjetovi se mogu koristiti kao dodatak salatama, voćnim koktelima i za dekoraciju, kolača npr. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo "bliža" slika cvijeta
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zanimljiva biljka, kupila sam je na cvijetnom sajmu u Rijeci. Prodavač odnosno proizvođač rekao je da je trajnica i da se zove ananas kadulja. Drago mi je da je otvorena tema o toj biljci. Na slici vidim da ima lijepe crvene cvijetove. Moja ih biljka još nema, a pitanje je da li će ih i imati ove godine....
|
|
sutra je novi dan
|
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam se pitala što se desilo s tvojim "ananasom" iz Filipjakova.Vidim da si počeo stavljati slike.E sad očekujemo i samo tvoju galeriju.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivna je
|
|
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li postoji ananas kadulja plavog cvijeta?Ja imam vrlo sličnu kadulju (cvijet joj je isti kao na Natalijinoj slici samo je plav) koju sam sijala prije par godina i trajnica je. Kad sam prije dvadesetak dana presađivala jedan grm, jako sam se iznenadila oblikom njenog korjena. Korjen joj se sastoji od mnogo izduženih gomoljčića.
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sasvim slučajno kupila ovu ljepoticu...Molim vas iz iskustva vi koji ju imate, koji položaj njoj najviše odgovara tako da ne fulam u startu ?
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja je još u tegli, lani sam dobila grančicu pa je nisam sadila u vrt
ove godine je nešto porasla, ali još nisam sigurna hoću li u zemlju s njom tegla je bila i sad je na svjetlom mjestu, sunčanom, ali čini mi se da traži više vode od obične kadulje koju nikad ne zalijevam doduše, sve biljke (pa i obična lavanda) traže vodu kad su u posudi |
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Natalija, ja sam svoju šibnula u vrt na sunčano mjesto...nekako ću paziti da joj dajem vode redovito a što ću s njom na jesen e to ćemo vidjeti....
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za svaki slučaj - kad se raširi , uzmi koju reznicu pa zapelcaj u teglu
|
|
ivna
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, imaš pravo ...
|
|
macorka
Mladi grm Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imala sam ananas kadulju.Ostala mi je preko zime u vrtu.Čini mi se da je propala.
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne mora biti, oreži suho,a možda potjera kad još ugrije |
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija imaš pravo. Moja je isto nestala, ali već mladi izdanci vire...
|
|
sutra je novi dan
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i moja ananas salbija izbacuje listice ....ziva je
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
elly-b
Novo sjeme Pridružen: 05 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam i ja jednu u malom cvjetnjaku, ove godine sam je morala orezati jer su stare grane jadno izgledale ali već tjera brdo mladica.
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bas danas sam pogledala suhe grane moje ananas salvije..bila je veliki grm, nisam stigla je orezat pred zimu,uskoro cu je frizirat i cekat listice da potjeraju
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |