Viburnum carlesii-aurora |
Odgovori |
Korisnik | |
ruža
Upravo klijam Pridružen: 08 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 08 Svibanj 2007 u 00:31 |
pomoć-može li prezimiti vani.do koje temperature(jaka bura), kako se obrezule, je li zimzelena--sve o toj meni NEPOZNATOJ biljci??? dobila sam ju , neznam staviti sliku-još ne cvate, anema ni pupoljke iako piše da cvate u maju,-- izgleda dosta jadno. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
The Plant Finder's EncyclopediaViburnum carlesii 'Aurora'also known as Viburnum carlesii 'Donard Pink' - Carles' viburnumThis makes a good rounded bush. The shape is pleasing at all seasons, especially attractive in spring when the emergent foliage is briefly copppery. Before the flowers open the clusters show as highly ornamental rose coloured buds, so richly coloured that from a distance they looks like flowers. The flowers come from April onwards and are blush pink and carry a pleasing strong clove fragrance. The leaves are a pleasing light to mid-green shade and generally take on red autumnal tints. The plant is valued for its fragrance and worth planting alongside a path or close to the house.
< name="sel" ="/plant-encyclopedia/plantdb.php?plant=3626" method="post" ="return validate()"> This plant is included on the CD version of the encyclopaediaPlant Type: Deciduous shrub bjelogorični grmFamily: Caprifoliaceae Missouri Native: No Native Range: None Height: 4 to 6 feet 2,5 m Spread: 4 to 6 feet 2,5 m Bloom Time: March - April Bloom Data Bloom Color: White Sun: Full sun to part shade puno sunce ili djelomična sjena Evo našla nešto na internetu ako će ti pomoći...Nešto sam i prevela... Prune immediately after flowering since flower buds form in summer for the following year. -znaći podrezati odmah poslije cvjetanja sada se malo ti igraj riječnikom... |
|
ruža
Opcije poruke
Hvala(0)
|
riječnik imam a tebi punoooo hvala na informacijama- tražila na netu, valjda nisam naletila na pravu adresu.
hvala
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel to ista biljka,meni se čini da je
Ja sam je ovo proljeće kupila i rekli mi u rasadniku ,ko što Donata veli,da je kad ocvate porežem.Vele da može biti lončanica a i vani ako se zasadi poveće drvo izraste.Urednim obrezivanjem grm.
|
|
ruža
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da je takva, samo što nema sjajne listove i još nije procvjetala-šmrc- sumljam da hoće. a koje je ono predivno, ljubičasto cvijeće u pozadini??
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U pozadini je Phlox,krasna puzava kamenjarka koja cvate u proljeće.Ima ih više boja.
|
|
ruža
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da barem imam toliko mjesta, koliko bi htjela cvijeća zasaditi!!!!!!!!!!
tek 2 male gredice i par lončanica( malena okućnica). a tu je moj pas-štetočina- koji mi je pola toga povadio i sažvakao!!!!
i dalje se trudim, to malo betona učiniti cvijetnom oazom!!!!
|
|
angi
Odrastao grm Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
još k tome dodaj viseće lončanice i ove stalke na ''katove',
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E zato ti je taj phlox zahvalan,kod mene se razvuko i po betonu(ima negdje na slikama di je dvorište).Ja ga režem kad mi previše naraste,a i u lončanicama može biti.Šta ćeš više
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvijeta u maju.Ima napasnika, biljne vasi se pojavljuju za vrijeme cvijetanja.
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fatka,na čemu se pojave te uši?
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima lijepi cvijet, drugačiji od bijelog viburnuma pa ću staviti sliku sa neta, nije moja ni biljka ni ova slika. Kako nema slika, stavljam..
Ovo je lišće u jesen |
|
Rijeka
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira danas samo idem za vama i divim se ljepotama koje otkrivate danas!!!!!
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala admine, volim malo šetati našim forumom i učiti, naći nešto novo i zaboravljeno.
To se iskupljujem ...
|
|
Rijeka
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedan sa malo nežnijim cvetovima i još nežnijim posetiocem
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |