Božićno selo |
Odgovori |
Korisnik | |
Lavandica
Novo sjeme Pridružen: 27 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Studeni 2009 u 16:37 |
Pozdrav svima,
da li ste ikada pokušali napraviti božićno selo? Ja vec tjednima istražujem na internetu slike i načine izrađivanja kućica i nikako da se uhvatim tog posla, a Božić samo što nije tu. Evo slike da vidite na što sam mislila. Što mislite od kojeg bi materijala to bilo najzgodnije napraviti? Jeste li radila šta slično?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
kaća43
Neukroćena biljka Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lavandica svaka cast ako ces nesto slicno radit,meni ovo pari atomska fizika..mozda da probas kombinaciju kartona i drveta,to mi prvo palo na pamet
|
|
Lavandica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ah to je samo moja pusta želja da imam božićno selo kao ovo na slikama, a što će se od toga napraviti pitanje da li će to biti gotovo i do slijedećeg Božića. Za sada sam nabavila neke stvarčice kao male figurice ljudi, viseće lanterne, drvenu klupicu, sanjke i tako kojekakve sitnice pa čak i rižin papir sa motivima kućica koje sam mislila zalijepiti na kućice koje još nisam napravila. Probala sam nešto od kartona ali nekako mi se ne svidja....mozda bi bilo dobro od das mase ali nisam s tim još radila...
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna ideja, Lavandica,
ako imaš mjesta bit će to super, ali mi se čini da ćeš imati dosta posla, ako to želiš sa ovaj Božić.
Htjela sam predložiti karton, ali već si sama shvatila probleme.
Mislim da u ovim raznim trgovačkim centrima tipa Bauhaus, Baumax, Pevec
imaš veliku ponudu različitim materijala, prije svega mislim na razne vrste drva i svega ostalog. Sretno i redovno obavještavaj
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Radila sam jednom nešto tome slično
Kao osnova poslužile su mi razne kartonske kutije - ambalaža od svega i svačega, dobro je da su čvršće. Obojaju se - najlakše sprejem i onda se rade detalji - npr. krovovi od valovitog kartona, prozori i vrata izrežu se od debljeg kartona pa prilijepe na kutije. Za zidove se mogu upotrijebiti različiti papiri ili salvete. Može se upotrijebiti struktur pasta kojom se premažu kutije i dobije se onako hrapav izgled. Detalji na kućicama mogu se raditi od fimo mase, pa i od običnog plastelina. Za osvjetljenje - lampice za bor. Drveće - za debla uzeti grančice iz prirode. Krošnje se mogu napraviti od najobičnijeg novinskog papira koji se nagužva u obliku krošnje, pa se posprejeju zelenim sprejem i malo sa bijelim da "glumi" snijeg. Stabla mogu biti i razni češeri, obojani ili posprejani snijegom u spreju. Lijepe krošnje mogu se napraviti i od osušenih cvjetova hortenzija. |
|
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lavandica, ideja ti je sjajna! Nadam se da ćeš je uspjeti ostvariti i pokazati nam!!! Ja bih za to selo sakupljala i kupovala razne kućice, ali od keramike, jer možeš staviti svijeću u njih, što za karton baš nije preporučljivo, a možeš ih i obojiti akrilnim bojama po želji! Dakle, u potragu!
|
|
Lavandica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ah konačno ste se javile na temu ja sam već mislila da se nikom ne sviđa a ja sam se totalno zapalila za to. Mjesta imam za takvo nešto ali nisam ni mislila da moje selo bude tako veliko kao ova na slici, ja bi to prepolovila ono par kućica i detalja. I monna-1 slažem se s tobom za kupovanje gotovih kućica, čekam da konačno počne božićna ponuda u trgovačkim centrima možda se što nađe od kućica, jer ako ću ih ići sama izrađivati onda ipak ništa od sela za ovaj Božić. OTOK imaš li možda sliku toga što si ti radila?
I javite mi molim vas ako vidite negdje kućice po nekim normalnim cijenama, jer npr. Kika je izbacila božićni program i kod njih je jedna kućica ovog tipa 260 kn
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U Kiki se ne isplati ni kuhinjske krpe kupovati.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E ovo ću ti"ukrasti".Naime,imam podosta tih kućica-svječnjaka i sad ću sve to posložiti ovako nekako,ko na slici,vjerojatno pred ulazom.
U ofertisimi imaš tih kućica.Ja danas gledala i ništa nisam kupila(sad tek temu vidim)Čak se više isplati one velike kupiti nego male.
|
|
slonica
Novo sjeme Pridružen: 12 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej Lavandica nemogu vjerovati da imamo istu ideju ali i isti problem. Ja sam probala izraditi kućice od fimo mase ali baš nisam zadovoljna. Mučila sam se cijelu subotu a rezultat tako-tako. Fimo masa mi je pretvrda za mijesiti (jer mi trbaju veče količine za npr. zidove), a objekti od nje do pečenja su premekani tako da se sve svija i uvija i jedva sam ju ubacila u rernu da se ne raspadne do kraja . Uglavnom odustala nisam (još) pokušavam smisliti neki drugi jednostavniji, a bolji način. Ako ništa drugo pokušati ću još od fimo mase napraviti barem crkvu i još jednu kućicu i to će biti to za ovu godinu. Kad ih pospem snijegom i ukrasim naljepnicama budu valjda OK.
A daj mi please otkri tajnu gdje si našla ostale detalje za selo (ljude...). Ja sam samo našla lijepe borove i panjeve u Merkuru.
|
|
Lavandica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slonica imaš pp
|
|
Lavandica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, ima nešto u Ofertissimi - bila i kupila.... nisu baš nešto spektakularno ali ok za početak...
|
|
rosa2
Trajnica Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam ti ja jednu ideju cime izraditi kucice ja sam prije par god. radila jaslice od kartona i na njih sam vrucim lijepilom lijepila koru drveta
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
Ivana-Mia
administrator Pridružen: 30 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1278 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ideja za izradu je odlična,ali stvarno dugotrajna,a ja sam svoje selo kupila u Lidlu za 130 kn..
|
|
Ivana-Mia
administrator Pridružen: 30 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1278 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravila sam reći da se dobiju kućice,ljudi,lampice i borići tako da imate cijelu malu ulicu.
|
|
danci-ka
Već proklijao Pridružen: 18 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 199 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo kasnim ali sam ipak olučila da vam pokažem i svoje malo božićno selo.
|
|
anđelka
Trajnica Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa gdje sam dosad bila! Ovo je fenomenalno!
|
|
ANĐELKA
|
|
monna-1
Trajnica Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajmeee, što dobro izgleda!!!!
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivno
|
|
kami
Odrastao grm Pridružen: 23 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 1033 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajme, prekrasna manja kućna verzija velikog božićnog sela,
odlično izgleda i vidi se da baš da neku blagdansku toplinu i atmosferu kao stvoreno za sjedenje oko bora i pričanje priča |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |