Nešto kao dnevnik... |
Odgovori | Stranica 123 26> |
Korisnik | |
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 02 Lipanj 2011 u 11:30 |
Ova tema je posljedica moje neorganiziranosti, zbrkanosti, zaboravnosti i svega ostalog u vezi sa cvijećem u Senju i balkonu. Uvijek pišem bilješke i podsjetnike, nazive biljaka koje dobijem i kaj dobijem od dragih osoba na neke papiriće (koje, naravno, poslije ne mogu naći). Sada sam ja lijepo odlučila, da sve pofotkam, i na jedno mjesto, tj.ovdje. Tu će biti sve zanimljivosti, savjeti, pitanja na jednom mjestu, pa se nadam da će mi tako biti lakše kasnije nešto pronaći. Imam ja i jednu veliku bilježnicu u koju sam prije nekoliko godina počela pisati slične stvari, no sada se ni tamo više ne snalazim...
za početak, danas sam pofotkala kameleon, za kojeg sam se prije određenog vremena požalila da je uglavnom zelen i da nedostaju šare. Naš dragi dado 84 mi je rekao da se on ponovno vratio na svoju prirodnu zelenu boju i da odstranim zelene izboje. Tako sam i učinila i danas puno ljepše izgleda: |
|
Sponzorirani linkovi | |
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u veliku teglu, na balkonu, posadila sam flance mini rajčica, tri komada. Za sada dobro izgledaju, nadam se da će biti i ploda, za finu ljetnu salatu s maslinovim uljem s Pašmana:
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
naša draga makk poklonila mi je rano proljetos gomolje incarville...evo je danas, na popodnevnom suncu u velikoj tegli, prepuna pupoljaka. Izgleda čvrsto i zdravo. Primjećujem da voli puno vode:
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na povratku iz Senja zastali smo na vrhu Kapele, koja se nalazi na 888m nad morem. Ubrali smo dosta ivančica, neke i s korijenčićima, a te sam posadila u teglu. Nadam se da će se primiti. Imaju dosta neugodan miris.
ubrali smo i ove ljubičaste ljepotice...scabiosa: |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
otkinula sam reznice convulvusa iz sensjkog vrta i popikala u teglice da vidim hoće li se što primiti, u svaku teglicu po dvije reznice (natalija, jdan teglica je za tebe):
donijela sam nekoliko reznica moje pasiflore, danas sam posadila dvije teglice, jednu za Mari, a drugu za LeoNatu: |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ceropegia, poklon od natalije se izdužila...moram odlučiti hoću li je prikratiti ili oplesti je oko vrha teglice...htjela bih da bude gušća:
Lobelia cardinals, natalija, prelijepa je, zar ne?: a gle ove male budlejice: |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje nove, crvene alstromerije čekaju jesen, pa u sensjki vrt:
u sensjkom vrtu imam također posađene, ali ružičaste, koje mi je poklonila hoya prošlog proljeća. Izgledaju gotovo identično. Nezamislivo mi je da iz tako nježne, slabašne, krhke, biljkice krene onako predivan cvijet. Valjda ću i to jednom dočekati . ovo je bušin:
biljka iz prirode, s otoka Pašmana, sa žutim cvjetićem, ne izgleda baš reprezentativno: |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
draga naša antonija mi je savjetovala da odrežem irezinu koja je previše rasla u zrak na 2cm. Antonija, poslušala sam te, odrezala sam ju ipak, ali na malo više od dva centimetra, nisam se usudila.
Odrezanu reznicu sam posadila, ali se sva snuždila, valjda će se oporaviti: evo ljepotice, malo osakaćene: |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Duda-Lave mi je poklonila dio svog seduma Aurora:
a ovo je slatkiš od jakobine, od prošle jeseni: Voljela bih da mi pocrvene i da dostojno nose ime rimske božice zore. Što bih trebala napraviti? |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anthemis carpatica, bijeli:
s velikim iščekivanjem očekujem raste ove biljke i prvi cvjetić. |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
još mi je nešto Duda-Lave poslala...ovaj zgodan sukulentić i campanule čija je posebnost da narastu do 15cm visine i kod nje cvatu cijelo ljeto plavim zvončićima:
nekoliko lijepih reznica njene polygale...grančice su bile prepune ljubičastih cvjetića...nisam sigurna da će se primiti, no nadam se ipak da hoće: |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dvije prelijepe tradeskancije koje mi je poslala prijateljica s Pašmana:
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
S njim odmah na živo sunce inače će se izdužiti i ostati zelen, "slabokrvan" . I ja ga imam od Dude i stalno mi je crven ali je na suncu cijeli dan....
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na savjetu, draga korijenko!
|
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..sad si me svu zbunila, ne znam gdje sam sve šetala ali znam da sam tvojih ruku djelo na nekoliko mjesta vidjela...imaš prepoznatljiv "cvjetopis"
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
R.S. što je sa grančicama polygale, jesu li se primile!!! Baš me interesira jer sam probala i ja od grančica zakorijeniti polygalu, i ni jedan se nije uhvatio!!
Da nije Beline, koja mi je poklonila prelijep grmić poligale sa korjenjem, još bi uvijek pokušavala zakorjenjivanje grančicom!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free, uvjerena sam da se dio primio...odvojila sam sasušene grančice, a ostatak se i dalje zeleni
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dudine campanule su pokojne...uzrok je neadekvatno zalijevanje tijekom mojeg godišnjeg, kao i anthemis carpatica...
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
takođe vas obavještavam, u dubokoj boli, da sam predivne mini rajčice, prepune malih zelenih plodića, nakon dugačkog kontanja ipak bacila u smeće...zbilja sam im dala dosta šansi da se bore s bijelim mušicama, a njima se nije dalo..
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas sam si tak vrijedna...u pripremama za Lič, posadila sam nekoliko biljkica za curke...usput sam uredila i moju školicu i mali rasadnik:
to su uglavnom biljke koje sam posadila za Senj, a ima i nešto teglica koje supredviđene za moje cvjetne prijateljice:
|
|
Odgovori | Stranica 123 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |