Kaktusi kapitalci |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | |
AgavaL
Upravo klijam Pridružen: 20 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 122 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 05 Rujan 2009 u 19:32 |
Kako sam ljubitelj kaktusa u zadnje vrijeme me zadivljuju "kaktusi kapitalci" koji rastu kod nas te sam odlučila podjeliti s vama neke na koje sam naletjela u Malom Lošinju tj. gradu u kojem živim. Ako ste i vi naletjeli na neki slični bilo bi mi drago da ga podjelite s nama.
Prvi je Cereus peruvianus kojeg sam slikala izvan dvorišta. Žao mi je da nisam naletila na vlasnika da ga pitam nešto više o kaktusu, npr. koliko je star. Čini mi se, pošto je vezan uz pocinčanu cijev od 6 metara da on mora imati preko pet metara. Ups, sory na prevelikim slikama!? Kako smanjiti sliku? |
|
Sponzorirani linkovi | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam ti htjela reći da stavljaš veće slike (uvijek stavljaš one male), a ti povećala.
Pa kapitalci zaslužuju i velike slike |
|
AgavaL
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ha, moram priznati da nemam pojma šta sam napravilada je slika tako velika. Da sam mogla birati (tj. znala) bila bi malo manja. Mislila sam da će me forumaši "špotati" da ih smanjim. Hvala na utjesi! .
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Obično stavljamo slike veličine 640x480, malo smo lijeni klikati na sliku i čekati da se ona poveća.
Imaš li još slika kapitalaca? |
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma nije problem sa velicinom ....
predivni su kaktus na njoj pa ju je steta smanjiti....
ps. slika je veca zato sto je slikana okomito a slike se smanjuju po sirini... pa je zbog toga sada slika veca... ali nista strasno ne brini...
|
|
AgavaL
Opcije poruke
Hvala(0)
|
AgavaL
Opcije poruke
Hvala(0)
|
AgavaL
Opcije poruke
Hvala(0)
|
satfan2009
Pustio korijenje Pridružen: 11 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 368 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E pa priroda je stvarno nenadmašna.Prekrasni su.
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne škrtari. Stavljaj velike slike.
Ja sam se zamalo onesvjestila ugledavši onu opuntiu. Jer sam kupila malecku (jednu od opuntia) i sad sam na sto čuda. Koliko godina joj treba da postane veća od kuće?!Nije kod mene ni mjesec dana a već izrastao izdanak!
|
|
AgavaL
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj neznam šta mi je sa slikama. Neće da mi se prebace u galeriju slika ni da mi image shack prihvati veće slike pa nastavljam s malima. Bolje išta nego ništa.
I ovaj kapitalac me oduševio, doduše ovdje rastu dva jedan pored drugog i super ih je vidjeti. Ovako izgledaju od poda do vrha. Zagledala sam se i u njgove ogromne cvjetove koji su danju zatvoreni a noću se otvaraju. Dala sam si truda i skoknula do njega oko 22 sata te uslikala par cvjetova no još nisu bili potpuno otvoreni, trebalo je doći još kasnije ali i ovo mi se sviđa. |
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za kaktuse i za fotografa
|
|
AgavaL
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala OTOK, izgleda da samo mene oduševljavaju ovi "mamut" kaktusi. Vlasnik gore navedenog kaktusa mi je ispričao kako je cca 1965 god. kupio mali kaktus od 10-ak cm te mu je u sljedećih 20 god izrasao u stup od 6 metara no kad je 1985 god. pao snjeg kaktus se zaledio i istrulio no već sljedeće god je izbacio nova dva kaktusa koji su danas nakon 25 god ponovo izrasli u prave mrcine, još više i šire od predhodnih. I to je borba za opstanak! Pravi su!
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
agava mislim da si moju sliku malo ukonponirala u svoj kapitalac
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam jučer izbliza poslikala dva kapitalca, čak se na slikama i ne vidi koliko su veliki, svi su cvali ovo ljeto, ali zakasnila sam slikati
Opuncia - oko 2,5 m Ovom neznam ime ali visok je otprilike 4,5 m |
|
život je more
|
|
plavooka
Nedavno posijan Pridružen: 17 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 73 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivni su i preljepi...joj da su moji..svaka cast..
|
|
AgavaL
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Lantana, famozni su! Nisam sigurna da sam ovu opuntiu vidjela kod
mene. Malo mi je drugačije boje i oblika od ovih koje rastu u mom
okruženju no to je možda samo tako ispalo na slici.
Vjerujem da na našoj obali i po otocima ima još kapitalaca samo ih treba pronaći. Uočila sam još jednog kapitalca ali zaboravim ponijeti aparat da ga uslikam. @ Plavooka dobro nam došla! Ako i ti skupljaš kaktuse nadam se da ćeš nam uskoro pokazati svoje ljubimce. |
|
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |