Juncus filiformis 'Spiralis' |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 23 Prosinac 2008 u 17:33 |
Dobio sma ju na poklon pa bi mi bilo zao da se kojim slucajem uniste zbog mog ne znanjao njoj...
pa ako netko zna pokoju rijec ili savjet o ovoj predivnoj biljcici
Ps. Hvala puno Baka Bea na biljcici
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Admine, nisam prije vidjela ovaj post, a kako nitko ne odgovara, evo...
Iako smo je mi cvjetoljupci nazvali 'frćkava trava' i kojekakvim drugim imenima, riječ je o biljci koja nije trava, nego samo tako izgleda. Pripada rodu sitova (Juncus), raste na kiselim stalno vlažnim, močvarnim tlima na sunčanom ili polusjenovitom staništu. Sadi se u obalnu zonu (stalno vlažno tlo) jezerca. Otporan je na niske temperature. Iako nije u pravom smislu trava u katalozima je navode u odjeljku ukrasnih trava. Razmnožava se dijelenjem. Poz... |
|
Satori
Novo sjeme Pridružen: 30 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 21 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš li još tu travu. Meni su u dućanu rekli da je zapravo - sukulent... I da se rijetko zalijeva... a kad tamo, raste u vlažnom. Sad nisam sigurna kako s njom postupati... Jel' tvoja još živa?
Moja ovako izgleda: http://nico.schottelius.org/multimedia/photos/pflanzen/juncus_spiralis.jpeg-small.png |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dakle ovo je čudo, ja danas naletila na ovu biljku piše da se zove juncus elfusus, dopala mi se na pravi pogled i eto je u mojoj zbirci - naravno apsolutno ništa ne znam o njoj čak niti dali je vanjska ili sobna dakle pomagajte.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Satori
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, jesi i ti u Kaliji shopingirala jučer?? ;)
Najgore što ni u googlu baš puno ne piše o njoj... Ja sam je u sobu stavila, na polici mi je... Vidjet ćemo, super je dekorativna i voljela bih da poživi! Na mojoj piše samo juncus spiralis... rekla bih da je to sve ta neka ista vrsta... |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jest, lijepi mi je ukras u kući kao neka hobotnica rekla je baka, ali sada vidim da mora van. Za sada ne ide u močvarno područje, iako bi mogla u vikendicu kraj jezerca, ali ove zime krasit će mi košaricu na balkonu.
Hvala Tija, hvala b.b.
Satori ja sam ti iz Rijeke, kupila sam je u Bauhausu.
|
|
RIJEKA
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša kad dođe vrijeme razmnožavanja može jedan "krakić"? Ma da sam znala da je vanjska biljka....Al' mi je izgledala kao kućna!
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i meni baka, a baš je simpa, sada je vani i mislim da već ima krakića za tebe.
|
|
RIJEKA
|
Satori
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aaa, Rijeka... a eto, ali glavno da smo mi nabasale na tako lijepu biljčicu... Uglavnom, kaže da je otporan na niske temperature, znači može vani... ali to ne znači da - ne može u kući... Moja je i dalje u stanu. Sada sam u podložak teglice stavila vode, pa neka cmrlji ako voli vlagu ... vidjet ću, nadam se da neće uginuti, kad ovi iz Kalije vele da je sukulent i da se rijetko zalijeva... to su tako dvije krajnje suprotne informacije... |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene pada kiša, stavila sam je van, baš je lijepa s kapljicama kiše, a tu mi je blizu na balkonu, pa je gledam, kako se onako zelena gura s tamnim heucerama. |
|
RIJEKA
|
Satori
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel' vam preživio Juncus?
Moj prvi se totalno objesio i postao čudan... nekako je propao, a držala sam ga na vlažnom, kako i treba... Sad sam na Floraartu kupila novi, čvrst i postojan, sad je na balkonu, kanim ga i prskati, jer sam čula da to voli. Nadam se da ću ovaj put bolje znati s njim. Prekrasan mi je... |
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Normalno je da se starije grane "objese" - poviju prema podu buduci da budu velike i jako teske. Inace to je sorta koja ne raste u visinu nego u sirinu. Mozda bi biljku trebalo presaditi u svijezi kompost.
|
|
Satori
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ne... totalno je dobila biljka drugačiji izgled... sva se objesila, totalno... pala je, kao - npr. - kosa kad je mokra totalno, pa sva visi... izgubila je na čvrstoći tih vlati... ne znam jel' kužiš što mislim, ali nije mi izgledala kao da je to normalno ili da je od težine, jer su baš sve vlati polegle...
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mozda jednostavno mjenja lisce :) ako iz sredine ne izlaze novi onda je biljka pocela propadati
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa moja isto nije neka raskošna. Vani je, a možda bi joj trebalo dodati malo kisele zemlje. Živa je, ali baš ne napreduje, a po dadinom postu čini mi se da bi trebala biti puno raskošnija.
Stavit ću sliku kad je sliknem.
|
|
RIJEKA
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno sunca, puno hranjive zemlje (na osnovi gline ili ilovace) i puno vode
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dado hvala, možda joj nisam posvetila dovoljno pažnje, popravit ću to ovog proljeća, a presadit ću je odmah.
|
|
RIJEKA
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam si kupila ovu biljku, na etiketi piše: juncus filiformis spiralis subtilis !!! Jezuk, koji naziv, jedva sam ga i prepisala.
Dakle biljka je za van, sunhe, vlaga, hranjivo tlo ? Kad se kaže za van, da li i prezimljuje vani kod nas na kontinentu ? A baš je zgodna, prvi put ju vidim uživo.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Glikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može li ova spralica uspijevati u duploj tegli sa vodom, tj. potopljen u vodi stalno ?
A što s njim preko zime ? Ili da ga odmah posadim u zemlju i redovito dobro natapam ?
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |