Kleome - Cleome spinosa |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 04 Veljača 2008 u 20:01 |
Znate li nešto više o toj biljci? Dobila sam sjemenke, ali ne znam kad se sije, da li je jednogodišnja biljka etc...pa ako imate neke podatke bila bih vam vrlo zahvalna da ih podijelite samnom.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam cleome.koliko znam jednogodišnja je biljka. Voli sunčano,može i polusjena,mjesto. Kad se sije ne znam,obično rasadim u proljeće ono što se samo rasije i nikne. Cvate od ljeta do kasne jeseni.Dok ne zahladi jače.
Ovo sve je iz mog iskustva,tako raste kod mene.U knjigama je nisam sretala pa tako ne znam previše o njoj.
Ja imam samo ovu roza
|
|
miha-m
Odrastao grm Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1099 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo slikica
|
|
...štihača je zakon...
|
|
miha-m
Odrastao grm Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1099 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo iz Botaničkog vrta u Zagrebu. (jedan mali dio)
Oko 150 tropskih i suptropskih biljaka svrstane su u zanimljiv rod kleome (Cleome): neke su jednoljetnice, a neke grmolike trajnice. Pokraj jezera, u istočnom dijelu Vrta, mogu se vidjeti jednoljetne kleome (Cleome hassleriana): sorta ‘Helen Campbell’ ima bijele, a ‘Rose Queen’ ružičaste mirisne cvjetove. Krupni cvjetovi s dugačkim prašnicima skupljeni su u velike rahle cvatove na vrhu stabljike. Kleome su visoke biljke (90 do 100 cm) uspravna rasta, listovi su dlanoliko sastavljeni, s trnovima pri bazi lista. |
|
...štihača je zakon...
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje je iskustvo isto kao i Sashino, samo jos ne znam hoce li se same rasijati,jer sam ih lani imala prvu godinu. Svidjaju mi se, iako moje nisu ni priblizno ovako bujne kao u botanickom vrtu.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala! Nadam se da će i moje biti lijepe poput vaših...
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dado, koliko se sjecam, lako klija i lako raste.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
paukov cvet-ovu biljku poznajem po tom nazivu...imam je i bas je laka za gajenje, sama se razmnozava, ja je samo rasadim..ma super je
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako rastu vaše kleome? Moje baš nekako kilave.
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih nisam sijala,koliko su se same rasijale toliko ću ih imati.Te još nisu nikle
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jeli ima tko malu biljčicu cleome? Treba mi slika iste da vidim! Shasha, jeli su tvoje niknule? Budući su sjemenke došle od tebe, mislim da bih onda svoj problem lakše riješila!
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemam sliku male i nisu mi niknule.Stavi sliku te biljke za koju misliš da je cleoma,znat ću po listiću jel to to ili nešto drugo.
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove sam godine sijala sve i svašta, i normalno, nešto sam zaboravila označiti. Jedne biljčice su prekrasno niknule, ali nikak da se sjetim što su. Danas sam ih malo bolje pogledala...aha: cleome:
|
|
dada28
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni je nikla samo jedna cleoma, nadam se da će biti sjemeki i da ću slijedeće godine imati bar šumicu...
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo da pitam,dal mogu u vaze i na balkon?
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogu,Plant.
|
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam si kupila jednu na floraartu i baš mi je lijepa (a tražila sam je zato što sam ovdje na forumu prvi put čula za nju).
Stoji mi u pitaru, ima samo jednu stabljiku oko metar visine i jedan prekrasan cvijet.
Zanima me koliko dugo će taj cvijet cvjetati?
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako dugo. Cvijet ti ide u visinu, a ispod se formiraju mahunice s sjemenom, Cvate u dobrim uvjetima sve do mraza
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |