Rhodochiton atrosanguineum |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 19:00 |
Dobila sam sjemenke biljke rhodochiton atrosanguineum, penjačica, za mene potpuno nepoznata biljka.
Nije priložena sličica, pa neznam točno kako izgleda.
Ako netko nešto zna o ovoj biljci molim da napiše.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo su slike sa neta
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvi put ovo vidim i sve što mogu reći je
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ni ja nisam nikad vidjela ovu biljku, došli mi prijatelji iz Londona i velikodušno donijeli par tih sjemenkica - umjesto da pitaju, narudžba bi bila poprilična (možda zato ni ne pitaju)
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to se ti kod nas tretira ko jednogodišnja penjačica ali se može zadržati preko zime pa opet cvate. Po mojem iskustvu nije komplicirana samo je treba što prije posijati da bi cvala iste godine
|
|
Athena
Pustio korijenje Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav,
Ja sam nova na forumu, ali vas već neko vrijeme pratim i moram priznati da sam dosta toga saznala prateći vas.
Također sam strastvena vrtlarica i ove sam godine na e-bayu kupila sjeme rodohitona. Posijala sam i niknulo je desetak biljčica. Sada su visine 1-2 cm, unutra na svijetlom mjestu.
Što sad dalje da radim? Da ih iznesem pa da se naviknu na vanjski svijet? Znam već iz iskustva da obično biljke protestiraju nakon iznošenja i počnu kunjati, a neke čak i umru.
Navodno je rodohiton uspješan i u našem podneblju kao jednogodišnja penjačica. Ima li tko iskustva?
Srdačno, Athena.
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, dobrodošla na forum.
Prije ili poslije ćeš biličice morati iznjeti van, a kako je sada super vrijeme, probaj ih postupno iznositi van, nekamo pod nastrešnicu,da ne budu odmah na jakom suncu cijeli dan.
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoje posijala pred 20-tak dana, ali još nisu nikle
|
|
Athena
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoje posijala početkom ožujka i istina je da im treba dosta da proklijaju, 20 do 25 dana. A tako je i pisalo u popratnom pismu koje sam dobila uz sjemenke.
Stoga se ne brini, za dan ili dva će proviriti.
|
|
Athena
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej, Otok,
kako napreduju tvoji rodohitoni? Ja baš nisam zadovoljna, biljčice su oko 2 cm i nikako da dalje krenu. To mi je nekak baš čudno.
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo je jedna sjemenka niknula i već desetak dana ne mrda
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je li neko već posijao Rhodohiton ove godine?
Athena, OTOK, radovalo bi me da napišete vaša iskustva od prošle godine. |
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i mene zanima ova biljka
zna li netko gdje se može nabaviti |
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene sijanje nije uspjelo
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam je posijala, ali se još ne javlja. Sijala sam je prije nekoliko godina, samo je jedna nikla. Upravo sam pogledala - slika napravljena 10.08.2005 (Bože kako vrijeme brzo prolazi).
Pošto je bila samo jedna biljkica, tako ni prizor nije bio baš neki, ali kad se posade 3 zajedno izgleda prelijepo. |
|
Athena
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam bila razočarana rezultatom. Niklo je nekoliko biljaka, ali su nekako stale na 5 cm i dalje ni makac. Jedna je nešto krenula i onda se samo posušila.
No, pokušat ću i ove godine, pa ćemo vidjeti.
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Makk, meni i ovako sama izgleda fenomenalno!
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasna je!
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da malo oživim temu o Rhodochitonu-
Slikano prije 2 dana. Nadam se da će i ovi pupovi uspjeti procvjetati prije snijega. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasno izgleda
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |