Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Gljive
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mliječne gljive
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Mliječne gljive

 Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
luna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan
Avatar

Pridružen: 02 Rujan 2009
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 59
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje luna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mliječne gljive
    Objavljeno: 22 Travanj 2010 u 13:33
Danas kolega na poslu priča o nekim gljivama koje izgledaju kao karfiol, nametnici su i moraju biti u mlijeku. Nakon cijeđenja to se mlijeko pije i navodno je jako zdravo. Jel netko imao neka iskustva s tim gljivama?
Na vrh
Sponzorirani linkovi


Na vrh
pšeno View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme


Pridružen: 01 Lipanj 2010
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Bodovi: 19
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pšeno Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Lipanj 2010 u 16:12
pitaj kolegu kako te gljive izgledaju i gdje ih bere i reći ću ti ostalo..pozdrav ima dosta gljiva koje puštaju mlijeko..ispod kojih drveća ih bere ..to mi je jako bitno....idem na gljivarenje drugi tjedan....
Na vrh
sun of eart View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme
Avatar

Pridružen: 20 Srpanj 2010
Status: Offline
Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sun of eart Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2010 u 07:43
Ovako ja imam tu "gljivu"ustvari to i nije gljiva ali u narodu ju tako zovu.
To je naime bakterija koja stvara prirodnom fermentacijom kefir takozvana kefirna zrnca.Izgleda kao karfiol ,u mlijeku mora odstajati 24h da bi se stvorio kefir,tad se kefir procijedi
kroz plastićnu cjediljku (sav pribor koji se koristi mora biti plastičan,u dodiru s metalom ugiba kao i u dodiru s našim prstičima zato se ju nesmije dirati rukama)i imate prirodan kefir koji je jako zdrav.Ja i moja obitelj pijemo ga već par mj.i osječamo se izvrsno.
Naime tu takozvanu gljivu još zovu i:Tibetanska gljiva(jer su je naime uzgojili tibetanski monasi),mlijećna gljiva,kefirna gljiva,a neki kažu i da nije s Tibeta nego s Kavkaza .Ma meni nije ni bitno odakle je bitno mi je da je mom zdravlju puno doprinijela,odkad pijem njen kefir nisam vidjela doktora mjesecima.

Pa dragi moji ako ste kojim slučajem iz Siska ili Glina,Topusko ja vam ju drage volje poklanjam smile151jer se jako brzo množi i imam je stvarno puno.

Samo da navedem "gljivu nije preporučljivo slati poštom zbog tog jer bi gljiva prilikom transporta mogla ostati bez mlijeka ,a ona nakon 24h bez mlijeka ugine).
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.