Uzgoj mladih kaktusa |
Odgovori |
Korisnik | |
Hannah87
Upravo klijam Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 21 Ožujak 2012 u 11:48 |
Traži se pomoć od iskusnijih kaktusara :)
Imam 15-ak vrsta kaktusa, većinom Mammilaria, kupljenih po trgovačkim centrima ili zapelcanih iz raznih izvora. To se sve mali, mladi kaktusi. Mene zanima kako postići da takve male kuglice izrastu u lijepe debele primjerke, tj. da ne rastu samo u visinu. Svjetlo kod mene nije problem jer prezime u zimskom vrtu (staklo s tri strane prostorije), a ljeti su vani. Zalijevam ih kada se supstrat isuši. |
|
Sponzorirani linkovi | |
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
S obzirom da si rekla da imaju puno svjetla lijepo će ti rasti,Nadam se da su bili na hladnom preko zime,sad kad zatopli van s njima.Ako su nizozemski,obavezno ih presadi u zemlju za kaktuse.Trebalo bi im biti dobro kod tebe.Kad krane vegetacija malo ih i pognoji gnojivom za kaktuse.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Hannah87
Upravo klijam Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svi ti uvjeti su zadovoljeni, ali mi se čini da svejedno ne rastu dovoljno u širinu. Svejedno hvala na odgovoru, pognojit ću ih uskoro pa ćemo vidjeti.
|
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisu svi kaktusi loptasti bar ne tako kao ti zamišljaš zato ne brini rastu oni pravilno, mlade kaktuse možeš staviti van ali u hladovinu ali da opet imaju dosta svijetla dok ne razviju korijen. |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |