Streptocarpus |
Odgovori | Stranica 123 10> |
Korisnik | |
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Kolovoz 2009 u 16:32 |
Ima li netko ovu biljcicu ili je vidio da je ima negdje za kupiti? cini mi se ful zanimljiva i bas mi je zapela za oko u knjizi pa bi ju voljela nabaviti |
|
Per aspera ad astra.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rizomatska visegodisnja biljka koja oblikuje rozetu
Porijeklo:juzna afrika Lišće:dugo 20-35 cm jednogodisnje mutnozeleno naborano dlakavo Cvjetovi: od svibnja do listopada, jako trajni razlicitih boja Svjetlo: voli istocni ili zapadni prozor i sjenu Vlaznost:voli vlagu kupaonice Zalijevanje: zimi svakih 8-12 dana, ljeti dva put tjedno Dimenzije: 20-35 cm sirine i visine Posebni zahtjevi: ne voli zadimljene prostore |
|
Per aspera ad astra.
|
|
Mist_Dragonlady
Novo sjeme Pridružen: 27 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Streptocarpus možeš naći na Trgu, ako si iz Zagreba!Tamo između Trga i Dolca, konkretnije, gdje su kumice sa cvijećem, ima jedan štand uzgajivača iz Lučkog, koji imaju prekrasno cvijeće, između ostaloga, i streptocarpus!Sada ti je i na akciji - ja sam svoga upravo kupila za 10kn, i ima ih svih boja!:-)
|
|
Zvjezdana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uh ko ce do dolca doc... nemogu s malim nikamo bas jos ic :( a i ne idem ti bas u centar nikad... tj ne idem nikud gdje nemogu s autom hehe
pricekat cu mozda bude po ovim centrima pa naletim |
|
Per aspera ad astra.
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka Bea mi je identificirala ovu cvjetajuću biljku kojoj sam par puta doznao pa zaboravio ime Streptocarpus . Osobno mislim da je uz Afričku ljubičicu i ciklame najljepša sobna cvjetajuća biljka. Jednostavna za uzgoj a cvijet traje vrlo dugo. |
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasan je
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam dvije boje streptocarpusa, plavu i roza. Držim ih vani na balkonu cijelu godinu. Preko zime lišće zažuti, a sada je već krenulo novo lišće.To je dosta izdržljiva trajnica i dosta podsjeća na jaglace po lišću...
Zvjezdana ona tvoja prva slika je posebna vrsta sa visokim cvijetom i vidijela sam je lani u Pordenone ,a nedavno i u MBMu. Dosta je skupa cca 100kn. Moram pronaći slike pa ću vam ih pokazati..
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo brzo sam pronašla lanjske slike roza streptocarpusa, a plave još tražim.Slikano je u kolovozu prošle godine...
|
|
sutra je novi dan
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jagoda i tvoja je krasna. Ova sa slike je moj drugi streptocarpus. Prvog sam utopio u zaostaloj vodi ukrasne posude. Malo po malo izbacio sam većinu ukrasnih posuda. Kako sam šlampast često mi se dogodi da ostane voda u ukrasnoj posudi a to je smrt za biljku.
|
|
Zvjezdana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kazes u mbm-u hm bas bi mogla otici tamo ovoh dana mozda ima jos koji :)
a svidja mi se i ovaj obicni mad aisto nikako da naletim pogotovo sad kad rijetko obilazim te centre :( |
|
Per aspera ad astra.
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koja ljepotica jagoda, svaka čast, prelijepa je
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mene ovaj cvijet asocira na mladu djevojku,svu u bijelom,nešto lijepo,malo reći..
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovih prelijepih cvjetića nema baš puno, rijetko se viđaju u prodaji ili se to samo meni čini.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih u Splitu nikad nisam vidjela, a trazim, stalno trazim.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Teško je nabaviti Streptocarpus. Nisam ga vidio u vrtnim centrima koje posjećujem. Kao da ga nema u prodaji. Možda trgovci čekaju da počne cvjetati pa onda sa njime na police radi lakše prodaje. Ove godine ću početi sezonu sa dvije tegle. Dok ne procvjetaju evo još jedna starija slika Streptocarpusa u cvatu. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobila sam streptocarpus i to onaj sa 1. slike - sa jednim dugim listom
ne znam paše li im svima ista njega (ovom s 1 listom kao i ovim pinusovim i jagodinim, sa više manjih listova) iz čega je uopće izašao taj list? ima li kakav rizom/gomolj ili slično u zemlji iz kojeg naraste ili...? znam da je bio skup (99 kn) i stvarno bih ga voljela sačuvati na duži period |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, koliko ja znam, nemaju rizome niti gomolje, vec korijen. Zaista je neobican, samo jedan list i tolika cvjetna stapka.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nina, mislim da si u pravu, a list mu je stvarno neobičan, kao neki dugi jezik
malo sam guglala i oči su mi ispale, kakvih sve primjeraka ima... čudesno, postoji i forum samo o njima, ali još nisam našla (sve) što me zanima uglavnom - ne smije na sunce, ali može svjetlo mjesto ne voli često zalijevanje i zadržavanje vode... čak sam naišla i na metodu razmnožavanja listom - izreže se na komade i stavi u supstrat, nakon nekog vremena izbiju listići iz podnožja tj. zemlje, formira se nova biljka ali imam još gradiva za proučiti |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam ga vidjela na tržnici ( u rasadniku ) u Zadru...i uplašila se da je na izdisaju jer ima samo jedan list koji je onako "ležao " preko ruba pitara...rekoh, ovo vene, a sad vidim da tako treba biti...
|
|
Zvjezdana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
natalija di je kupljen aaaaa ja si toga ocu
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
Odgovori | Stranica 123 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |