Lopoc - Nymphaea |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | ||||||||||
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Siječanj 2008 u 22:40 |
|||||||||
Na balkonu oduvijek zelim imati mali lopoc,ali ne znam koja vrsta je prikladana za to te kako ga posaditi.Na plodovima zemlje sam gledo kako ga sade u malu kantu.Moze li se lopoc tako posaditi?Hvala |
||||||||||
Sponzorirani linkovi | ||||||||||
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Često ga imaš u Pevecu, pa se valjda može saditi u one male bazene u vrtu
|
||||||||||
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Da ali trazim bas neki za balkon,ako postoji naravno
|
||||||||||
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
|
||||||||||
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Lopoč je biljka koja ne zahtjeva posebnu njegu tijekom ljeta. Potrebno je samo odstranjivati ocvale cvjetove i listove kako ne bi trulili u vodi i time pogodovali razvoju algi. Nije podložan bolestima, jedino se na listovima mogu pojaviti lisne uši. Prije zime je potrebno Lopoč spustiti na dubinu gdje se voda ne smrzava. Ako to nije moguće, rizom premjestite u kantu vode ili vlažni pijesak negdje na toplijem mjestu. Svake 3 do 4 godine biljku treba presaditi dijeljenjem rizoma
|
||||||||||
Plantlover
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Znas mozda gdje ima za kupit ovog prvog admine
|
||||||||||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Mene isto zanima gdje to mogu kupiti, prekrasni su, čudesni, ako nisu jako zahtjevni smjestit ću ih negdje, pa makar napravila bazen.
|
||||||||||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||||||||||
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Pogledaj u pevecu ili baumaxu!!! Zna ih biti raznih vrsta neki su vec posaditi i budu u vodi a u pevecu sam ih vidio u plasticnim posudama u stiroporu!!!
Mislim da ih u proljece nadjes bez problema!!
|
||||||||||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Hvala ti, baš su me oduševile slike. Baumaks nemamo u Rijeci, a li Pevec je dosta dobro opremljen. Pratit ću a onda ću tražiti upute.
|
||||||||||
RIJEKA
||||||||||
flora
Već proklijao Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 211 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Triša lani su imali jako lijep izbor u Vrtnom centru na Viškovu. Sada je normalno još rano, ali vjerojatno će imati i ove godine.
|
||||||||||
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Ja sam negdje vidjela lopoči za kupiti no cjena je bila 200kn.Odmah sam se predomislila
|
||||||||||
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Flora kaže da je bilo u Viškovu. Nije problem, otići ću, ali Shasha, ako su po 200 kn, mislim, koliko god obožavam cvijeća - znaš što sve mogu kupit za 200 kn.
No sačekajmo još malo pa ćemo vidjeti.
|
||||||||||
RIJEKA
||||||||||
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Ove godine cu probati svog razmnoziti ako se bude dao! Pa ukoliko budes u prolazu slobodno ga dobijes!!! a mislim da cu i ja ove godine kroz rijeku prolaziti.
|
||||||||||
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Ti si srce, ukoliko uspiješ, pa još dolaziš u Rijeku, bilo bi to sjajno.
|
||||||||||
RIJEKA
||||||||||
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Moram probati, nisam to jos nikada radio. lani sam ga je dobio isto tako mladog i razmnozitog. Moram viditi dali se moze i ove godine razdvojiti. ako da, dobijes ga.
|
||||||||||
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
evo da se javim - ja sam prošle godine kupila dva lopoča kod nas u sisku . kada je bio sajam cvijeća u 5 mj. tada je bilo na pevecovom štandu po 20 kn. u pakovanju , tj u prozirnim posudama ako bude ove godine ja ću to vidjeti pa vam javim isti dan , tj javit ću administratoru aon neka proslijedi dalje , ili po dogovoru-mogi ja kupiti pa poslije nekako proslijedit kuda treba ili da vi svi dođete i sami kupite ko šta voli . to bi bilo najbolje.
|
||||||||||
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Zna se naci dosta jeftino u pevecu i baumaxu! Ti kada nadeš samo javi pa da navrnemo na shoping
|
||||||||||
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
kupio u pevecu lopoč kom.2.cijena 33 KN.ima još par komada u dvije boje
|
||||||||||
irena
Novo sjeme Pridružen: 16 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
Zanima me kako se "sadi"(u mom slučaju je fontana)Taj koji se kupi u Pevcu je u plastičnoj posudi natrpanoj s kamenčićima(ili substrat,ne znam)
Dali se lopoč vadi iz toga ili se sve skupa stavlja u fontanu,jezerce....?
|
||||||||||
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|||||||||
pa normalno da se vadi , to ti je samo za održavanje vlažnosti , da se ne osuši ,
triš ja imam bijeli -rozni i crveni , -evo obećajem da sljedeći put kad se vidimo sigurno te čeka jedan komad , ti samo javi kad spremiš jezerce ili kaj već misliš uostalom i teak je svoj primjerak dobila , njoj je stigao čak sa mađarske strane(mislilm rijeke )drave |
||||||||||
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |