Kalateja - Calathea |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | |
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 12 Studeni 2007 u 13:47 |
Danas sam imao akciju spasavanja jedne biljčice. Koleginica iz susedne kancelarije bacila jednu saksiju sa sve cvećem u smeće. Kaže biljčicu napali sitni paukovi, propala je i ona je bacila. Inače je biljka bila prelepa, sa zelenim listovima i roza linijama po njima. Izvadio sam je iz saksije, oprao ostatke pod mlazom vode i posadio je ponovo u drugu saksiju. Koleginica kaže da je to bila Calathea majestica. Tražim vaše mišljenje da li ima nade da se oporavi ovo što je od nje ostalo i šta vole kalateje?
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki,definitivno ce se oporaviti..
Regenerirati iz korjena..
Ja ih inace uzgajam u toplom,ne na direkt suncu..
i cesto orosavam..
a preko ljeta ih drzim sa monsterama u hladovini i jako su zahvalne..
Drzim fige da se oporavi,iskreno se nadam da hoce
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne mogu da shvatim kakve su to osobe što mogu baciti još živu biljku u smeće. Morao sam je izvaditi i pokušaću da je oporavim. Dok god ima i malo zelenog ima šanse, a koren joj je u dobrom stanju.
|
|
|
|
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a voki, netko ili ne zna sta bi dalje sa njom ili zna ali nema volje se toliko zabaviti sa time...lakse je baciti i kupiti novu, koliko god to nama bilo neshvatljivo (tako sam i ja dobila moj ficus ali...i on zamalo u smecu zavrsio)....
....ne znam sta bi odgovaralo ovoj tvojoj biljcici ali kontam da tibor valjda zna sta prica.... ....slikaj nam ju opet za nekih mjesec dana...do tada bi vec trebalo biti neke promjene (ili mislis da ne bi??) |
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki samo da ona ima dobar korjen!
E sad sam se sjetio..
nemoj samo pretjerivati sa zaljevanjem,jer u trenutnom stanju se cesto dogodi da istrune..
onako ravnomjerno zaljevaj
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam da je previše vode može ubiti, jer nema listova, pa je i transpiracija minimalna. Koren joj je zdrav i mislim da za mesec dana treba da krene sa novim izdancima, ako preživi.
|
|
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za biljku!
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
voki ima li kakvih rezultata
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aglaja je takodje misljenja da je jedno vreme ne zalivas, ostavis na neko polusenovito-senovito mesto i na neko vreme zaboravis.
poz. |
|
Aglaja
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovu biljčicu moja mama obožava..godinama je ima i nije baš prezahtjevna....ona je zove PIANTA.
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iz zemlje proviruju novi izdanci, mislim da će se oporaviti. Pokidao sam suve ostatke listova i sada čekam da vreme učini svoje. |
|
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam isti problem kao Esperanza, listovi na rubovima posmeđe. I moja je tricolor, ima dovoljno svjetla, zaljevam normalno, ne premještam ju, kad pada kiša vani se tušira. Okružena je drugim biljkama koje su bujne i zdrave. Što ne valja???
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kalatee je biljka koja voli izrazito visoku vlagu u zraku pa na nedostatak iste reagira vrlo brzo sa smeđenjem rubova (slično kao i banane! u sobnom uzgoju...) Postavi ju na kamenčiće u posudi s vodom tako da rub tegle ne dotiće vodu...i skloni ju što dalje od centralnog
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Tropi, pokušati ću ju što češće špricati odstajalom vodom i ovo sa kamenčićima je dobra ideja
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
esperanza0905
Nedavno posijan Pridružen: 24 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamencice vec imam,a ni temp nije previsoka (cca 18°C) , zemlju odrzavam vlaznom... jedino jos sta mogu prbati je prskanje.... |
|
marija maja
Nedavno posijan Pridružen: 22 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 63 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme Marija Maja kako su tvoje lijepe i bujne...
I ja sam jednu kupila prošle godine i super je napredovala, ali u zadnje vrijeme joj također listovu posmeđe na krajevima... Čak sam je presadila i korijen joj je zdrav, pa se sada razmišljam da je stavim u kupaonu, jer ako tako voli vlagu možda joj neće biti loše....
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna je, imala sam i ja takvu, ali mi je na žalost nestala. Počelo je sa sušenjem listova, onda su se zafrčkali, pa sam je presadila, ali na žalost ništa.
Imam dvije, ali su drugačije od ove na slici.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
esperanza0905
Nedavno posijan Pridružen: 24 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ok marija maja!
pomozi sada meni i mojoj kalateici....ne znam sto joj je |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Esperanza,zašto misliš da joj nešto je?Opada lišće.suši se,ne raste???
|
|
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |