Pakujac - Aquilegia |
Odgovori | Stranica 123 11> |
Korisnik | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 19 Lipanj 2008 u 21:37 |
Latinski naziv:Aquilegia
Narodni naziv:Pakujac
Sadnja:
Visina: zavisno od sorte...od 20-90 cm
Oblik:
Cvjetanje: 5-7 mjeseca
Boje:
Razmnožavanje: sjemenom u proljeće
Prihrana i zaštita:
Položaj: najviše voli polusjenu ali nije prezahtjevna
Temperatura:
Vrt ili posuda: vrt
Ostalo:
a sad me nadopunite
|
|
Sponzorirani linkovi | |
on the cloud
Pustio korijenje Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 258 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma kakav prekrasan pakujac si nam predočila!!!
Jedna od mojih omiljenih nijansi koju na žalost nemam.
Ali imam čitavi splet drugih boja, ponajviše plavih varijeteta, ružičastih i boje burgundca...
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidila sam u jednom đardinu, sjanovitom, modri pakujac....To me jako veseli jer znači da može i na jugu rasti, pa se oštrim za slijedeću sezonu....
|
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
[Moje iskustvo je da traje i 4-5 godina, ali se tako lako sam zasije da u proljeće treba paziti kako se plijevi. Tako se uvijek ima koji. Meni su oni jako dragi.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije rečeno da će ličiti na mamu. Ja imam svijetlo lila sa žutim, potomak je sav tamno plav
|
|
TILjO
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iris, čestitke za temu...
Eto, da ja onda prešaltam svoje pitanje ovdje. Može li mi tko reći kada da posadim sjemenčice što sam dobio? Sada, u jesen ili? |
|
on the cloud
Pustio korijenje Pridružen: 24 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 258 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
TILJO, sjemenke pakujca možeš posijati sada, jer i u vrtu se prirodnim putem upravo sada razmnožava na taj način - sam se rasijava - i iz rasijanih sjemenki niču mnogobrojni mali pakujci.
Moj savjet je da ga posiješ, obilježiš mjesto sijanja, a ako će to možda biti negdje u vrtu pored ostalog cvijeća, savjetovala bih sjenovitije područje.
Kada vremenski uvjeti budu povoljni možeš očekivati podmladak od dobivenih kultivara u raznolikim bojama i nijansama.
Za vrijeme velikih vrućina novoizniknule biljčice neodgodivo zalijevati, a do jeseni će već biti živahne male sadnice koje možeš, ako želiš, pikirati i presaditi na mjesta po opredjeljenju i želji.
Na drugo proljeće možda te već pokoji snažniji malac obraduje svojim ljupkim cvatom
|
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na ovako opsežnom odgovoru.
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam crveni sa zutim, prelijep je, i daje na tone sjemena, ali apsolutno nikad nisam vidjela da se sam rasijava, iako je oko njega lijepo okopana zemlja, dakle svi uvjeti su tu. A njega sam dobila sjemenom koje je relativno lako niklo...Zasto se ne rasijava, tko zna?
Ja bih zeljela nabaviti plavi, moze i razmjena za moj crveno-zuti.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam neki i bas fino raste a jos nije procvjetao i ne znam koje je boje.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam kupila niski pakujac.Veli žena da ne naraste viši nego što je sad.Nisam znala da ima i niski!?
Ima li ga netko ili znate šta o njemu?Vjerojatno mu isti uvjeti trebaju!?
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam malo višlji od tvojeg. Toliko malo da bi i tvoj mogao toliko narasti. Drim ga po gornjim savjetima: polusjena(duboka mu ne odgovara) i brdo vode.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam istog takovg nabavila lani. Baš je sladak.
Za sada, moj tek niče i vidjet ćemo što će biti s njim!
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala cure,u polusjenu ga sutra sadim
|
|
macak
Mladi grm Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shasha baš je krasan!
|
|
sanja30
Već proklijao Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 189 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i mene ste zarazili s ovim divnim cvjetićima....uskoro bi ih trebala dobiti i nadam se da će biti ovako medeni
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
negdje već ima ova slika, ali evo stavljam i tu sliku plavog pakujca
slikana prije 2 godine kad prođe kiša i ako jugo nije napravilo previše štete slikam i ovogodišnje cvjetove |
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija ovo izgleda super,sviđa mi se biljka i još moja omiljena boja.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....ovog proljeća sam posijala pakujac, ne znam koji, lijepo je niknuo, ostao mali i nije cvjetao....što će s njim biti do drugog proljeća?????
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvjetat će. Treba mu malo više vodice u proljeće
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 123 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |