Artičoke |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 25 Rujan 2007 u 23:57 |
Evo kako napreduju moje artičoke
![]() Ažurirao frida - 26 Rujan 2007 u 00:00 |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sve me sram reći al ja nikad nisam artičoke sadila a vidjela sam ih samo u dućanu.
![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
ma sto te ima bit sram..to je biljka našeg podneblja....
Ima ih kupiti u sjemenu..ja sam jednu od ovih tako uzgojila, ostale sam dobila presadnice...ako hoces mogu ti nabaviti sjeme pa ih pokusaj posijati u pitarić...ne znam bas hoceš uspjeti dobiti plod jer to izraste veliki grm.. |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Pa mogu ja to vani posaditi ali u proljeće!?
Možda se neki kontinentalac sa iskustvom javi
![]() |
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Shasha, ja sam ih sijala bar 5 puta ,ali su mi uvijek nestale preko zime.
Nisam ih ničim zaštitila. Jednom su dvije biljke ostale do proljeća, no i one su se kasnije osušile.
|
|
![]() |
|
one trebaju dati plod u svibnju ili nekad i krajem travnja..dakle, nema
sanse da ih sadite u proljeće jer za roditi biljka treba biti velika i
jaka...kod nas one nestanu u ljeto, osuse se, ali u jesen potjeraju
mladice i rastu onda do proljeća, rode i onda se suše...
Ažurirao frida - 09 Listopad 2007 u 01:56 |
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Znaci da sam ja dobro napravila sto sam jesenas podjelila visak articoka prije nego sto su izrasle u visinu.
Frida da li imas iskustva s kiseljenjem tj konzerviranjem articoka? Probala bi i to jer mi se desi da ih ima i previse, ptrobala sam zamrzavatai ali ne svidja mi se dok konzervirane kupovne su mi skroz ok. Isto tako i gljive ukiseljene mljac mljac |
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Joj super!! Hvala Ivane.
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
![]() |
|
![]() |
|
Na netu ima neka jednostavnija verzija bez vina , ruzmarina isl ali volim ja ovako isprobane i domace recepte- to nema da fali.
|
|
![]() |
|
osbourne ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
kakvo tlo traze, koliko vlage i kakav polozaj? nisam ih nikad sadio ali cu probati ove godine
|
|
![]() |
|
Ne znam kakvo tlo traze ali s mojim su zadovoljne
![]() Sad vec imam nekoliko razlicitih sorti. |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Meni nije problem uzgoj artičoke,jer mi lijepo rastu.Meni je problem branje.Nikako da pogodim kada da ih berem.Da li se po nečemu prepozna kada ih treba brati.Naime znam da ne smiju prijeći u cvijet ali se bojim da od silnog straha da mi ne pobjegnu,uberem ih pre mlade.Mogu li one biti "pre zelene"?
|
|
![]() |
|
mislim da ne mogu biti prezelene...ja ih berem kap pomalo počnu otvarati listiće ili ako mi imaju zadovoljavajuću veličinu...
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Shasha, evo kontinentalke s iskustvom u uzgoju artičoka. Treba ih sijati već u 1. mjesecu u teglu, kad zatopli na vrt i ako imaš sreće rode ti istu godinu - meni jedan grm jest. Možda bi i ostala 2 grma prezimila - da ga nisu pojele voluharice...
|
|
![]() |
|
Meni su prvu godinu na svakom grmu rodile samo 2 ploda i to jako neugledna, s godinama su se plodovi povecavali kao i kvaliteta.
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Da, i moja prva 2 ploda nisu bila bog zna što, malecka. Ove godine sam ih opet posijala, s tim da ih sad budem zaštitila mrežom od "prijateljica"
|
|
![]() |
|
Nickless ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Zar se artičoka ostavlja u zemlji? To je nekakvo trajno povrće!?
|
|
![]() |
|
Jeste, ali meni se čini da bi meni na kontinentu bilo pametnije posaditi ih u teglu na jesen da prezime unutra...
|
|
![]() |
|
Nickless ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
He, he, a ja naivac nasijao sjemena. I što ću sad s desetak biljčica artičoke, kad neku tako mladu biljku bacim imam osjećaj kao da sam ubio nekog/nešto. Opet se pokazuje da je bolje prvo se informirati.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |