Artičoke |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 25 Rujan 2007 u 23:57 |
Evo kako napreduju moje artičoke
Ažurirao frida - 26 Rujan 2007 u 00:00 |
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve me sram reći al ja nikad nisam artičoke sadila a vidjela sam ih samo u dućanu.
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma sto te ima bit sram..to je biljka našeg podneblja....
Ima ih kupiti u sjemenu..ja sam jednu od ovih tako uzgojila, ostale sam dobila presadnice...ako hoces mogu ti nabaviti sjeme pa ih pokusaj posijati u pitarić...ne znam bas hoceš uspjeti dobiti plod jer to izraste veliki grm.. |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa mogu ja to vani posaditi ali u proljeće!?
Možda se neki kontinentalac sa iskustvom javi
|
|
katruža
Mladi grm Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shasha, ja sam ih sijala bar 5 puta ,ali su mi uvijek nestale preko zime.
Nisam ih ničim zaštitila. Jednom su dvije biljke ostale do proljeća, no i one su se kasnije osušile.
|
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
one trebaju dati plod u svibnju ili nekad i krajem travnja..dakle, nema
sanse da ih sadite u proljeće jer za roditi biljka treba biti velika i
jaka...kod nas one nestanu u ljeto, osuse se, ali u jesen potjeraju
mladice i rastu onda do proljeća, rode i onda se suše...
Ažurirao frida - 09 Listopad 2007 u 01:56 |
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znaci da sam ja dobro napravila sto sam jesenas podjelila visak articoka prije nego sto su izrasle u visinu.
Frida da li imas iskustva s kiseljenjem tj konzerviranjem articoka? Probala bi i to jer mi se desi da ih ima i previse, ptrobala sam zamrzavatai ali ne svidja mi se dok konzervirane kupovne su mi skroz ok. Isto tako i gljive ukiseljene mljac mljac |
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj super!! Hvala Ivane.
|
|
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na netu ima neka jednostavnija verzija bez vina , ruzmarina isl ali volim ja ovako isprobane i domace recepte- to nema da fali.
|
|
osbourne
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kakvo tlo traze, koliko vlage i kakav polozaj? nisam ih nikad sadio ali cu probati ove godine
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam kakvo tlo traze ali s mojim su zadovoljne . Nije nikakav problem i probaj. ja sam kupila sjemenje i posijala, podigla sadnice a nakon toga sam samo presadjivala od starih.
Sad vec imam nekoliko razlicitih sorti. |
|
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni nije problem uzgoj artičoke,jer mi lijepo rastu.Meni je problem branje.Nikako da pogodim kada da ih berem.Da li se po nečemu prepozna kada ih treba brati.Naime znam da ne smiju prijeći u cvijet ali se bojim da od silnog straha da mi ne pobjegnu,uberem ih pre mlade.Mogu li one biti "pre zelene"?
|
|
frida
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da ne mogu biti prezelene...ja ih berem kap pomalo počnu otvarati listiće ili ako mi imaju zadovoljavajuću veličinu...
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shasha, evo kontinentalke s iskustvom u uzgoju artičoka. Treba ih sijati već u 1. mjesecu u teglu, kad zatopli na vrt i ako imaš sreće rode ti istu godinu - meni jedan grm jest. Možda bi i ostala 2 grma prezimila - da ga nisu pojele voluharice...
|
|
Dalmax22
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni su prvu godinu na svakom grmu rodile samo 2 ploda i to jako neugledna, s godinama su se plodovi povecavali kao i kvaliteta.
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, i moja prva 2 ploda nisu bila bog zna što, malecka. Ove godine sam ih opet posijala, s tim da ih sad budem zaštitila mrežom od "prijateljica"
|
|
Nickless
Već proklijao Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zar se artičoka ostavlja u zemlji? To je nekakvo trajno povrće!?
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jeste, ali meni se čini da bi meni na kontinentu bilo pametnije posaditi ih u teglu na jesen da prezime unutra...
|
|
Nickless
Već proklijao Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
He, he, a ja naivac nasijao sjemena. I što ću sad s desetak biljčica artičoke, kad neku tako mladu biljku bacim imam osjećaj kao da sam ubio nekog/nešto. Opet se pokazuje da je bolje prvo se informirati.
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |