Viburnum plicatum "Mariesii" |
Odgovori |
Korisnik | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(2)
Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 19:40 |
Viburnum plicatum Mariesii Jedna od vrsta udikovina / bekovina. Pogoduje joj sunčan do polusjenovit položaj na kome ima bar nekoliko sati dnevno direktnog sunca. Karakteristika ove vrste udikovina je u tome da joj bočne grane rastu vodoravno što posebno lijepo izgleda kada se u travnju prekriju mnoštvom tanjurasto formiranih cvatova. U jesen joj lišće poprimi krasnu tamno crvenu boju. Grm izraste u vis do 2 metra. Zadovoljava se sa srednje hranjivim, humusnim, uvijek malo vlažnim i dobro dreniranim tlom. Sve u svemu nije zahtjevna biljka. Dovoljno ju je pognojiti rano u proljeće i još jednom u cvatnji. Za vrijeme suše treba ju zaliti, pogotovo dok je još mlada biljka. U pravilu se ne orezuje. Ovako ovih dana izgleda moja Mariesii |
|
Sponzorirani linkovi | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wow!!!
prvi put vidim ovu biljku, jako je lijepa cvjetovi me podsjećaju na tanjurastu hortenziju |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Točno Natalija i ja imam takvu tanjurastu hortenziju samo nije bijela već ljubičasta. |
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nešto sam od lani porasla
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova zadnja slika je kao da gledam čipku !! Prekrasna je !!! Jel se može nabaviti kod nas ? Takvu nisam nikad vidjela !!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dosla sam na ovu temu, jer smo bas jucer raspravljali o viburnumu plicatum. Free imas pravo, ovi cvjetni vjenici izgledaju bas ko cipka. Cimi, ovaj tvoj je prekrasan.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ove godine lijepo cvjeta
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako zanimljivi cvjetni vjenčići s filigranskom ispunom.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |