Ceratostigma Plumbaginoides |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
audrey
Novo sjeme Pridružen: 17 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 16:47 |
Sponzorirani linkovi | |
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni liči na ceratostigmu plumbagoides - pitaj google po tom nazivu za svaki slučaj
|
|
audrey
Novo sjeme Pridružen: 17 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
je, provjerila sam na google! puno vam hvala!
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je bjelogorični grm koji ostaje malen, tj ne naraste veliki, pa je najbolji za prekrivanje tla. Voli sunčani položaj i cvate sve od početka ljeta pa sve do prvih mrazeva.
Ovo je nažalost sve što sam uspjela naći na internetu. |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iako opčinjava intenzivno plavim cvjetovima i jesenskom crvenom bojom lišća, treba je saditi u kontroliranim uvjetima. Posađena u kamenjar zavlači se ispod kamenja i raste posvuda, slično kao Houttuynia cordata, no manje invazivno.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam je i ja u vazi od proljeća. Mala biljkica narasla u prekrasan grmić već nekoliko mjeseci prepun plavih cvjetova, vrlo je atraktivan, narastao je oko dvadesetak cm, ali je više od toga širok.
Nabavila sam je u Buzetu, na prijedlog Bergenije i nisam pogriješila.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ceratostigma Plumbaginoides je pokrivač tla - izraste u vis do 30 cm. (Ceratostigma ima i polugrmova).
C. Plumbaginoides traži sunčan do lagano sjenovit, topal i zaštićen položaj i na takvom će prebroditi kontinentalnu zimu, no ipak može doći do oštećenja od hladnoće. Zato se preporuča zimi ju zaštititi slamom. Osim u prekrasnoj svijetleće plavoj boji ima ih i bijelih. Cvatu od sredine ljeta sve do prvih mrazova, a uz lijepu boju cvijetova, kako je Baka Bea već navela - i lišće im dobije intenzivne crvenkaste nijanse. Najbolje uspijeva u hranjivom, dobro dreniranom vrtnom tlu. Gnojiti ju treba umjereno od 4. do 9. mj. Dobro podnosi ljetne vrućine, ali joj ipak za vrijeme suše treba dodati vode - no ne podnosi mokro tlo. Ocvale cvatove treba odrezivati pa će biljka više cvjetati i bolje će se razgranati. U rano proljeće sve izdanke skratiti na 5 - 10 cm. U proljeće kasnije potjera. Razmnožava se sijanjem sjemena ili vršnim reznicama u rano ljeto - a širi se i podzemnim izdancima. |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam i ovaj cvijet, jako je lijep i volim što cvate u jesen i plave je boje!
|
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobila sam ga od Triše.Makar je još uvenut,procvjetao je.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nešto ga ne vidim u vrtu... Moram nešto više o njemu pročitati.Ovaj mi cvijet malo sliči na Ahimenes – Achimenes a znam da nisu isti. Kako su vaši, imali ih gdje ili oni nestanu po zimi pa u proljeće krenu?
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije Miro, ne dosta je manji cvjetić i nije tako "trubastog" oblika kao ahimenes. Kako imam i jedan i drugi - velika je razlika.
|
|
RIJEKA
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uvjerila sam se sada i sama čitajući...Hvala Triša, bila si brza
Znala sam da ćeš prva reagirati na plavo
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemam ga više... neznam što mu se dogodilo.
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima ga kod mene, iako još nije u cvatu. Miro, računaj da ga imaš naravno na prvoj kavici.
|
|
RIJEKA
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, hvala! A kada je naša kavica, kda se planira? Može i kod mene ako želite.
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Opet sam kupila jer mi se nije primio od Triše. Jako je nježan i mlad cvijetak pa , zapravo nekoliko ih ima u važu pa neznam dali da ih stavim u vrt ili a ostavim u važu? |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A moja ceratostigna je pravi vatreni grm sa plavim cvijetićima!! Jel i vama, s dolaskom hladnijih dana, pocrvenilo lišće, ili je ovo moje druga vrsta ceratostigme?? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cure, predivan vam je!
A ovaj "vatreni" plavi (kako je rekla Cimi), pravi je ljepotan Free. |
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Normalno je da ceratostigma pocrveni na niskim temperaturama ne radi se o nikakvoj drugoj vrsti :)
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |