Difenbahija - Diffenbachia |
Odgovori | Stranica 123 11> |
Korisnik | |
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Ožujak 2007 u 19:40 |
kako da razmnožim difenbahiju?? kada da odrežem stablo, dali da cekam da oziljka zaraste ili da ju odmah stavim u posudu s vodom??
unaprijed zahvalna. http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=401&PN=1 |
|
Sponzorirani linkovi | |
Cvijetić
Novo sjeme Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iskreno nemam pojma, imam jednu doma i na polsu ali ih nikad nisam razmnožaala.
|
|
Cvijetić
Novo sjeme Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stranica ja imam ovakvu kakva je na najdoljnjoj slici i super je!! tako je zahvlana!
ps. na svu srecu jer bi inace davno bila pokojna. |
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uzgajam ih već dugo i po meni je najbolje da ih odma nakon što ih odrazeš staviš u vodu i pustiti će žile a ukoliko je stabljika duža može se odtezati i na još koji dio i staviti u vodu da puste korijenje(neka ne bude kraca od 5 cm.).
I drugi naćin je da stavis ih odma u zemlju ili pak pijesak ii redovito ali umjereno polijevaš, te gornji dio sa listovima redovito orošavaš.
i naravno držati na toplome mjestu.
|
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sada će i moje da nastradaju
|
|
Ivona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ps. hvala puno
|
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Unaprijed se ispričavam što upadam u ovaj post sa svojim pitanjem, ali radi se također o difenbahiji. Naime moja difenbahijica stara 2 godine se odjednom počela sušiti pri dnu stabljike iako su joj listovi lijepi. Ne znam u čemu je problem jer je zalijevam kao i do sada. Što da radim? |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dali je cvjetala??
|
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne, nije. Nisam je ni micala s mjesta. Stvarno mi ništa ne pada napamet zašto se do događa.
Da li postoji mogućnost da ju je napala neka mušica???
|
|
Cvijetić
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dali ima kakve mrlje ili kakve druge tragove na lišću...
|
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš u tome i je problem što nikakvih znakova nema. Jednostavno se dno osuši i nađem polegnutu stabljičicu. Pokušala sam odrezati taj suhi dio i ostatak staviti u vodu da pusti korjenčiće, ali ostatak mi istruli.
Imam još jednu u drugoj sobi i ta je ok.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
drzi tu onda podalje od ove... ukoliko je bolest da ne pređe s jedne na drugu.
a stvarno neznam sta bi moglo biti da se susi samo tako sama od sebe...
|
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas ide u izolaciju... ako bude još živa dok dođem doma s posla |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
probaj joj promjenuti zemlju i zaliti je sa bjelancetom razrjeđenim u litri vode (samo ne odma sve potrošiti)
ja sam tako spasila benjamin |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo sa promjenom zemlje je dobra ideja.
|
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na savjetu, probat ću sa promjenom zemlje.
|
|
Cvijetić
Opcije poruke
Hvala(0)
|
javi rezultate!!!
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
desava li se ista sa difenbahijom
|
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nažalost ništa od moje difenbahije.
Mislim da je ipak neka bubica tu imala svoje prste tj. zube.
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma nije jos sve izgubljeno
|
|
Odgovori | Stranica 123 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |