Cvijeće za početnike |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Afrodita
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Prosinac 2007 u 21:17 |
Pozdrav veselo društvo!!!!
Ovakoja sam mlada usto se tice biljaka i uzgoja cvijeća.
Trenutno sam se preselila u novu kuču i sada mi nekako sve prazno bez biljaka. koje su biljke najlakše za uzgoj (čitaj koje se ponekad mogu i zanemariti) pa da ih nabavim.
Hvala vam puno, zaista je potrebna pomoć!!!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
AB100
Upravo klijam Pridružen: 08 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav i tebi ja bih ti predložila sansarverije juku ali ona ti voli dosta svijetla i adam ali niko od nih nevoli da da se dugo zanemari |
|
AB100
|
|
Afrodita
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma to mi je jasno, da ih nesmijem pustiti na milost i nemilost drugima!!! a drugih u kući nema !!! ali ako se jedan dan zaboravi da mu nebude ništa. Imala sam par puta kaktuse a s njima je problem sto ih treba jednom tjedno zalijevati, pa zaboravim koji tjedan. tako da mi je bolje nesto malo zahtjevnije, ali opet ne nesto previše. barem dok naviku nesteknem!!!
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Afrodita, ja bih se prvo malo nasalila sa nama ovde, pa bih rekla da mnoge nase biljke sigurno zele da ih ponekad i zaboravimo.
Preporucila bih ti kalanhoe. Sada ih mozes naci u cvatu i izabrati boju, a jako lepo izgledaju kada u redu ispune prozorsku dasku. I sanseverija je lepa, najlepsa je kada ima one zute pruge na obodima sa obe strane i kada se pruzi u visinu, izgleda kao sablja, pa je tako jos i zovu. Yucca, takodje, slazem se sa AB100. Ficus elastica i Ficus benjamina. Ako se odlucis za njih, biraj zelenolisne vrste. Eto, toliko. Da ostavimo prostora i za druge. Pozdrav i dobrodosla. |
|
Aglaja
|
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Također preporučavama sanseveriju, istu ovakvu kakvu AB100 ima za avatar. i juka ti je dosta zahvalna. a najzahvalnije,biljke koje nikad ni polit ne treba su ti plasticne . Ma samo se šalim malo sam
|
|
oceana
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Afrodita, moj prvi izbor bila bi dracena!
Ažurirao oceana - 07 Prosinac 2007 u 22:16 |
|
oceana
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje Pridružen: 10 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 405 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dracena Marginata i ili D. frangrans
....uh, tek sam sad skužila da si temu stavila pod Sobne cvjetajuće biljke...ali nekima i D. frangrans procvjeta... Ažurirao oceana - 07 Prosinac 2007 u 22:20 |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se sa svima
Cvatuće,kaanhoe,afričke ljubičice,iskreno ništ ne trebaju osim vode,povremeno,dracena definitivno(za nju i yucu je bolje da je zaboraviš zalijati nego da pretjeraš).Kako meni ficusi nikako ne uspjevaju nih neću preporučiti ali filadendron ili monsteru svakako.
U stvar jel bi ti cvatuće ili i ove lisne,da se ne mučimo?
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prkosic za vani i zamio za unutra
vrlo zahvalno
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja bih ti preporucila ukrasnu koprivu,
fikus,ili hoju (bar sam ja sa tim pocela) |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Afrodita
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nabavila sam si par sanseverija(ukala od mame).
A u trgovini sam upecala okom jedan super fikus, pa ga planiram nabaviti. Nije kasno što je zima da ga sada kupim?
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno da nije kasno
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja preporuka za početnike je definitivno sve vrste dracena jer je traže previše.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo treba pripaziti da kada se kupuje, vani ne bude previše hladno, da ne doživi biljka veliki šok. Isto tako iz jako hladnog u jako toplu sobu!!
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
upravo to admine sam ja par puta uradila i nebih vise |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje prve sobne biljke koje sam nabavila su:
-nolina -afrička ljubica -chamaedorea elegans potom su uslijedili: -scindapsus -klorofit -ćuvarkuća -i još afričkih ljubica ako se samo malo povede računa mislim da su sve ove biljke lake za uzgoj |
|
|
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Preporučam Sanseveriju, Yuccu, Ficus, a sada u ovo vrijeme, Kalanchou!
|
|
Monk
Upravo klijam Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja bih od srca preporuchila ( ali one nisu cvetajuce...)Aspidistru...ona podnosi i majstore i zaboravljanje i puno vode i nishta vode i mene...
|
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo jedan mali savjet, budući da sam i ja nedavno počimala sa uzgojem, pa da ne pogriješiš kao ja: uvijek kod biljaka kada ih ideš zaliti pogledaj kakva im je zemlja, ali ne onaj površinski dio, već malo ruku uvuci u dublji sloj, i ako je tu suho zalij pomalo. za dracene i ficuse bih ti preporučila da ih prskaš vodom po listovima, meni su puno bolje otkad to radim. njih zalijevam otprilike jednom u 7-10 dana, a prskam ih po listovima svako 2-3 dana. kod ovih biljaka ti je bolje manje zalit nego više, i nikako ih nemoj držat na propuhu i na hladnom (dobro, sad će bit toplije svugdje, ali kako biljke ne vole često premještanje bolje je računati na to).ja bih ti svakako preporučila spatifilum (ne znam jesam li dobro napisala) prekrasan je, lak za održavanje, treba ga tek pomalo zalijevati kad se zemlja prosuši i prskati.
|
|
dugokosa
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobila sam ovaj kućni jaglac prije 2mj još uvijek cvate doduše manjim intezitetom pa me zanima do kada? i da li se on može pelcati ko i vrtni jer tjera nešto pomalo sastrane
|
|
sutra je novi dan
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |