Zahvalno vrtno cvijeće |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | |
Afrodita
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Prosinac 2007 u 21:25 |
Znam da je malo rano za sadnju vrtnog cvijeća, ali zanima me da se informiram prije dolaska proljeća kada sadnja bude krenila jer sam potpuna neznalica i početnik.
Koje biljke najjednostavnije za uzgoj u vrtu? vrt je pola dana na suncu pola u laganoj sjeni!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za neko vrtno cvece nije rano. A nije ni kasno, ako pozuris. Zemlja je jos topla i rastresita. Ako zelis, jos uvek mozes posaditi prolecne lukovicaste cvetnice: tulipane, narcise, zumbule, safrane...
|
|
Aglaja
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najjednostavnije su ti razne ljetnice,Afrodita.Zavisi i u kojem si kraju.Mislim da ti je najjednostavnije posijati,ili kupiti u prolječe,tagetes,prkos,gazanije,begonije(a ne znam kako se zovu,al one za van).To je sve relativno nisko cvijeće,e sad šta bi ti htjela,koliko mjesta imaš,koliko visoko ti mogu biti? Dalije su jednostavne,kane(one su visoke)....
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima i dosta kamenjarki koje su jednostavne za uzgoj, a izgledaju jako lijepo... meni su najljepše one koje cvjetaju tijekom svibnja poput phloxa, rušeljki (cvjetaju stalno), alyssuma...
A od ljetnih su mi jedne od najdražih pupavice, ali one su visoke!!! |
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sadim ovako, na pocetku samo posadila par zimzelenih biljaka koje cine osnovu vrta. i dodala nesto trajnica i ukrasnih trava, nema puno posla oko njih, jedino s vremena na vrijem potrebno ih je ukrotiti da se previše ne rasire. A od sezonskog cvijeća: u jesen sadim maćuhice koje budu preljepe preko zime i proljeće!!! a u ljeto, kadife, salvije, beognije, cinerarije i slicn!!! Naj zahvalnije biljke i nema puno posla oko njih. ima ih u svim bojama i lako se kombiniraju jedna s drugim!! |
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kada budeš sadila, ne zaboravi hortenziju
moja ljubimica
|
|
Afrodita
Nedavno posijan Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na odgovorima i savijetima. Ne znam gdije bih počela. Stvarno puno posla!
Da li mi je prekasno da sada sadim maćuhice ili da ipak prićekam proljeće???
Inaće iz Slavonije sam, tu kod nas bi većina toga trebala uspijevati!?
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Afrodita,aj ti za vrt pričekaj proljeće.Nije zima vrijeme za radove u vrtu.Sad počni sa sobnim biljem
|
|
salel
Nedavno posijan Pridružen: 09 Prosinac 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 44 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za maćuhice je kasno,trebalo bi barem 15 dana temperature iznad 8 stupnjeva,da bi se zakorjenila prije zime,a po prognozi toga više nema.Međutim ukoliko možeš maćuhice nakon sadnje pokriti agril folijim ja bih ti to preporučio,jer će ipak daleko prije krenuti nego da čekaš proljeće.Idealno vrijeme za sadnju mačuhica u vrt je oko 1.10.
|
|
tkošto
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za vrt ti svakako preporučam zvjezdane (aster) cvjetaju ti u jesen i ožive vrt... samo moras ih održavat jer kad se razmnože previše nisu mi ljepi na hrpi. Ja ih svake godine razdvajam i sadim svaku sadnicu za sebe i onda bas budu prekrasni grmići kao neke kugle... Inače ima ih u rozoj boji najviše mada sam ja vidjela da ih ima crvenkastih... Preporučila bi ti i ruže naravno one se sade u jesen ali možeš i u rano proljeće, neznam kakva je tamo ponuda ruža ali u zg ja ih uvjek kupujem u vrtlariji Horvat stvarno imaju prekrasnih vrsta... A jesam se raspisala dosta od mene...
|
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za zahvalne vijetnice dodajem:voštanu begoniju,kamenjarku lobeliju i ageratum.
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj, ja lobeliju sadim već 3 godine i nikako mi ne uspijeva. U čemu je tajna?
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lobelija nije nesto narucito zahtjevna, iako se zna desiti da ponekad vrlo lako propadne.
Voli suncano ili polusuncano mjesto, redovito zalijevanje tjekom ljeta i to je to.
Nego gdje ju sadis i kako. Vjerovatno joj nesto ne odgovara, ili mjesto, uvijeti ili zemlja u kojoj je posadita
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvo sam probala direktno u vrt i proklijala je, ali ubrzo nakon toga je jednostavno nestala
Sljedeće godine sam probala u tegle na terasi. Nisu bile na direktnom suncu, ali bilo je dosta svjetla i opet ništa.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ti si ih sijala iz sjemena??
|
|
ines
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da. ja većinu cvijeća sijem iz sjemena. Jeftinije je, a i užitak je veći kad nešto sam uzgojiš. Tako sam čak uzgojila i dvije ruže.
S obzirom da mi s lobelijama nikako nejde mislim da ću ove godine do rasadnika. sad sam se već zainatila da ću ih imati u vrtu.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probaj uzeti gotove iz rasadnika, to su puno bolji hibridi nego oni iz sjemena.
Ako ni te ne uspiju jednostavno im mjesto ne odgovara, i traba zamjeniti sa nekom drugom vrstom cvijeca. Mozda sa plavim allisumom, malo je nizi od lobelije ali isto simpatican... i predivno mirisi po medu!!!
|
|
ines
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U kojem rasadniku u Zagrebu da pogledam? Obično kupujem u Zrinjevcu, te u Baumaxu i Bauhausu. |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najbolje ti je i budu uglavnom najkvalitetnijee i najsviježije cvijece je kod privatnih uzgajivaca otici kod njih osobno ili na trznicama di prodaju.
Jer svakodnevno se brinu i znaju o cvijeću i imaju adekvatne uvijete. dok u ovim velikim centrima je dobro kada dođu biljke a kasnije nakon dan ili dva izgubise kvalitet,jer nemaju adekvatne uvijete niti njegu...
|
|
ines
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znači pravac tržnica. Na kojoj je u zagrebu najbolji izbor? do sada sam uglavno šetala po trešnjevačkom placu. tamo kupujem cvijeće za viseće tegle.
|
|
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |