Graničica - Hemerocallis |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 14> |
Korisnik | |||||
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 28 Ožujak 2007 u 19:28 |
||||
Evo moje graničice, koja je kod mene već godinama u istom pitaru.
![]() Inače graničicu još nazivaju dnevni ljiljan jer cvijet traje samo jedan dan.Ima ih vrlo mnogo tako da je grmić uvijek prepun cvijeta. Ima ih u raznim bojama , ovo je zapravo najčešća.Vrlo je lako za održavati. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Sponzorirani linkovi | |||||
![]() |
|||||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Ja to imam u dvorištu posađeno,nisam znala da mogu i u lončanici biti.Aj ok pohvalit ću te iako sam u jednom postu rekla da neću
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
||||
Pokušat ću je nabaviti u žutoj boji!! Luuuuuuda sam za žutim!!!
![]() |
|||||
![]() |
|||||
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
||||
Da li je to Hemerocalis?
|
|||||
život je bajka koju sami pišemo...
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Iz "Moj lijepi vrt" članak.. Graničica, ljiljanka, dnevni ljiljan raznovrsna su imena za jednu od najomiljenijih vrtnih trajnica. Naziv Hemerocallis potječe od grčkih riječi hemera (dan) i kallos (ljepota), što bi otprilike značilo "ljepota za jedan dan". To se odnosi na odliku cvijeta da je otvoren samo jedan dan. |
|||||
![]() |
|||||
sonjce ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Svibanj 2007 Lokacija: Macedonia Status: Offline Bodovi: 5 |
||||
U Makedoniji se ovo cvece zove SRECA!!! Veliki pozdrav iz Skoplja
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
Evo sreće i u drugoj boji...
![]() |
|||||
![]() |
|||||
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
||||
![]() kako je lijepa i njezna boja pogotovo ove kapljice asociraju me kao da place (znam da su kapi kise) |
|||||
![]() |
|||||
artemisia ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 137 |
||||
Iako to u mom slučaju ne spada pod temu "lončanice" ipak evo i moje ljepotice:
"Stella d'Oro"
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
||||
Artemisia,jel ta tvoja "stella" isto ko ovo moje???
![]() |
|||||
![]() |
|||||
artemisia ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 137 |
||||
Koliko ja vidim po slici to nije Stella ali je preeekrasna i mislim da ta tvoja graničica prekrasno miriše?!
"Stella d'Oro" je vjerojatno najniža vrsta graničice (30-50cm) i koliko ja znam sa najdužim razdobljem cvatnje. Naravno, u lipnju je cvatnja najbogatija ali sve do jeseni se pojavljuju cveteki pa čak i početkom studenog zna zasjati poneki cvetek!!!
|
|||||
![]() |
|||||
||||
pa ova moja je malecka,možda zbog slikanja odozgo izgleda veća.A i cvate,ok sad više ne no cvala je mjesec dana možda i više.
Ma nema ni veze bitno da su lijepe.Kad smo kod duge cvatnje,moja tritoma tjera mlade pupoljke
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
jel ovo ljiljan ili ona tzv.grančica?
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
jel grančica ili ljiljan vi odlučite.Nije moje uslikala sam danas u parku,a kako takvu boju još vi niste stavile eto vam naše gradske
![]() ![]() Ažurirao shasha - 13 Lipanj 2007 u 16:08 |
|||||
![]() |
|||||
||||
Graničica ili dnevni ljiljan
![]() |
|||||
![]() |
|||||
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
||||
kako god prelijepo je
![]() |
|||||
![]() |
|||||
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
||||
Danas sam i ja nbavila graničicu ili hemerocalis - Stella d'oro - nadam se da će biti lijepa. Jedva čekam da procvjeta!
Vaše su
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
||||
Nisam imala pojma da je ima u tako puno nijansi.
|
|||||
![]() |
|||||
||||
![]() |
|||||
||||
Malo sam prošetala netom i ima ih svakakvih boja i oblika ali moj favorit je ova ljepotica..
|
|||||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |