samorasijavanje |
Odgovori |
Korisnik | |
emka
Nedavno posijan Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 01 Rujan 2011 u 09:17 |
Molim pomoć, naime ne razumijem, ukoliko se npr. biljka samorasijava čemu skupljati sjemenje npr.neven, kadifica ,turski klinčić ??? Odnosno ukoliko odmah padne sjeme i primi se čemu ga skupljati. Možda je pitanje neuobičajeno ali eto....I da da li treba ivančice i slične biljke orezati na jesen do zemlje da se ne smrzavaju ili se ostavi grm kakav je. Hvala puno.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sjeme se skuplja za svaki slučaj,a i za nekom pokloniti.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Emka,
mali kaktus je u pravu, naime, ja sakupim sjeme,posijem u vazu u rano proljeće, pa kad potjeraju posadim ih u vrt kamo hoću ili ih poklonim. Kod ivančice samo odrežem ocvale cvjetove, a da se zimi ne smrzne omotam je prozirnim najlonom do zemlje. Prije nego počne tjerat obrežem je i opet je lijepa i veća nego prije. |
|
emka
Nedavno posijan Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam puno, to ću pokušati (imam bijelu koja pretpostavljam može prezimiti) i sa afričkim ivančicama možda prezime. Jel netko ima iskustva za nečim žutim sličnim ivančicama a cvijet je pravilnog kruga (nešto kao žuti jarmen) nisam sigurna. Zatvori se najlonom skroz i odozgo ili kako ?? Hvala na pomoći, početnik sam. Pozdrav
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
emka kod mene se slabo rasijavaju biljke jer ima puno vrijednih mrava pa oni to sjeme skupe sebi...
za zaštitu biljaka zimi uzmi onaj bijeli pust/filc koji se koristi baš za te svrhe, on propušta svjetlo, kroz njega cirkulira zrak a štiti biljku dok najlon... ne propušta vlagu i ispod njega je mokro pa ako ga ne mičeš redovno, lako se može dogoditi da biljka istrune, a i ako si u hladnijim predjelima ta vlaga se zaledi kad je mraz pa opet zezne biljku |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |