Koelreuteria paniculata - kelreuterija |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Marpa
Nedavno posijan Pridružen: 08 Ožujak 2008 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 18 Kolovoz 2009 u 18:17 |
Molim ako znate, koje je ovo drvo, snimljeno u okolici Zagreba. Jednako sam vidio (2) u Zagrebačkoj Dubravi , na Poljanicama
|
|
Sponzorirani linkovi | |
waterlily
Mladi grm Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da je to golubinje drvo...
|
|
waterlily
Mladi grm Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
golubinje drvo ili drvo maramica ili davidia ima ovakve cvjetove, mislim da nije to
|
|
Zrinka
Već proklijao Pridružen: 04 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je Koelreuteria paniculata - kelreuterija
Slika sa net-a |
|
Marpa
Nedavno posijan Pridružen: 08 Ožujak 2008 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 35 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlično, hvala vam super ste.
Ako koga zanima to zanimljivo drvo, evo lokacija u Zagrebu. Tamo su dva stabla, jedno pored drugog.
Slovenski ga zovu mehurnik . Razumljivo, sjeme mu je u ovojnici, mjehuru.
U malom škrniclu, recimo :) Lijepo cvate , a u wikipedii piše da je boja tih plodova od žutosmeđe do ljubičaste.
evo u cvatu 20.06.2009.
lp
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam sijala ovo drvo i dosta je poraslo.Jos ove zime cu drzati u kuci pa u proljece traziit stalnu lokaciju.
|
|
Zrinka
Već proklijao Pridružen: 04 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fatka hvala ti na informaciji , možeš ga i uslikati pa stavi slikicu
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zrinka draga ne znam postaviti sliku u tome je muka, a imala bih dosta biljkica za ubaciti.
|
|
medomann
Upravo klijam Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
podrav i molba! ako bi netko mozda imao sjeme ove medonosne biljčice? ako nista budem posjetio onu lokaciju u Zg-u gore navedenu. hvala na slikovitoj informaciji
|
|
Željka
Pustio korijenje Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jel zna netko da li se ovo drvo može razmnožiti reznicama?
|
|
|
|
Marpa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čitao sam, da može... nisam probao iako se spremam, da to probam .
|
|
Željka
Pustio korijenje Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
načerupala sam grana pa i ja pokušavam... prekrasno drvo.
|
|
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel ti je uspjelo Željka? Dali se primilo? Ja imam namjeru kupiti mladu biljčicu oko 20cm sa aukcija pa da znam ako se primi i održi.
Hvala !
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam je a i dobila od trave! Hvala trava!
|
|
Željka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro nije se primilo, ali imala sam namjeru ponovo opustošiti stablo --
|
|
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da oživim temu...
Jagoda, Korjenko, Željka i ja ga imamo...
Željka će najviše o svojoj imati reći jer je vjerovatno krenula.
Moja još miruje.
|
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ima to drvo iz sjemena.
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fatka je zakon! Pratim već dugo tvoje postove, kod tebe sve raste i niče iz sjemena, veliki si znalac!
|
|
Fatka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma nisam ja znalac, nego je meni izazov da odgojim biljku iz sjemena.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |