Srebrenka - lunaria rediviva |
Odgovori |
Korisnik | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 10:39 |
Šetajući ove godine po Ivančici naišla sam na ovu krasnu biljčicu, cvjeta posvud i baš me je oduševila
|
|
Sponzorirani linkovi | |
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jeli to ista biljka?
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, ista je. Malo sam je donjela i doma, nadam se da bu se primila...
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo sa moje slike je:
Inače uslikana u Gorskom kotru tj. Zeleni Vir kod Skrada!!!! |
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo sam istražila po internetu, lunaria rediviva je trajnica koja raste po vlažnim šumama i na vapnenastom tlu, potječe iz Europe. Ono što je zajedničko svim biljkama iz ovog roda, nakon cvatnje ostaju prozirne opne koje sadrže sjeme, pa se kod nas ova vrsta naziva "dukati".
Postoji više biljaka iz porodice lunaria koje se uzgajaju u našim vrtovima, jedna od njih je i dvogodišnja lunaria, lunaria biennis: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1442&PN=1 |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |