Kore od banane |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Svibanj 2007 u 18:02 |
Dobila sam savjet da kore od banane stavim u vodu i s tom tekućinom gnojim lončanice. Dali je netko možda probao, koje vitamine cvijet može dobiti na ovaj način?
Moja mama je to prije čula već dugo, dugo, i kore od banane je stavljala oko korijena grmolike ruže, samo jedne. Ta ruža joj je najljepša. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Nina
Već proklijao Pridružen: 30 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 233 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je zbog kalija koji se nalazi u banani. i ja sam čula da je to dobro za cvijeće, ali da budem iskrena, nisam još probala, ali budem. |
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo ja dodala petunijama kojima nikako da nabavim prikladno gnojivo!
Pa vidjet ću!!! Ćak sam načula da neki dodaju i germu, ali s njom nisam ništa probala! |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kora od banane oživljava boju cvijeća. Boju cvijeću daje kalij,mineral koji je posebno važan za fuksije, petunije i geranije,a izvrstan izvor kalija je kora banane.
Prije upotrebe koru treba posušiti,može se brzo i 15-20min u pećnici,a suhu usitniti i posuti po zemlji lončanice ili u cvjetnjaku i odmah zaliti.
Andrea,ja sam prošlih godina stavljala kvasac u vodu umijesto prihrane(sad sam se opskrbila prihranom kad sam zemlju kupovala pa još imam)i cvijeće je bilo sasvim ok,nije bilo neke razlike .Probaj
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koru banane,ne treba je sušiti,staviti u kantu vode i kad voda potamni zaljevati biljke.Dobro je i ljuske jajeta staviti sa korom.
|
|
tratinčica
Nedavno posijan Pridružen: 23 Svibanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ove godine počela zalijevati cvijeće s vodom u kojoj su odstajale ljuske od jaja i s vodom s korama banana i moram reći da mi vodenike nikad nisu bile bujnije, pelargonije isto bolje cvatu, maćuhice od jesenas sam iz tegli presadila u vrt jer se nikako neće smiriti, cvatu li cvatu... Ali bez obzira na takvo gnojenje dajem im i umjetno gnojivo.
Ažurirao tratinčica - 06 Lipanj 2007 u 22:21 |
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ostavila sam kore preveć dana u vodi, voda je dobila slatkasti okus, i naravno pojavile se neke mušice koje sada tjeram od svojih ljubimica...
Zato ipak sam mišljenja da ne više od 3 dana držati koru u vodi... |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa koliko si ti to držala? Općenito se to drži dan ili dva sve preko 3 dana je već jače gnojivo koje treba razrijediti vodom.Naravno da zavisi i o količini ,kod tebe kore banane,i vode.
|
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma, naravno, razrijedila sam ja sa vodom, uvidjevši da sam ih predugo držala (jednom davno se netko opekao sa nerazrjeđenom koprivom, pa zato ja pazim), ali tako se teško izgubi onaj slatkasti miris!
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jeli se to smije mjesati sa drugim đubrivom
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako to misliš Dina?
|
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dina, nikad nisam probala mješati sa gnojivom, ali 1 tjedno dodajem željezo, 1 ovu mješavinu, a 1 gnojivo za cvijeće... Malo rasporediti da nije baš sve dan za danom, doduše ove godine tek sad počinjem, ali kiša učini svoje...
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma rano je još Andrea,bude se cvijeće oporavilo.
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja škrtica nisam vam to prije rekla.Ok,nije da to znam godinama al znam možda 2mj. Prije desetak dana sam stavila sliku difenbahije i raspravljale smo kako su joj sjajni listovi.Onda sam mislila to ovdje ubaciti al sam zaboravila.Evo sad ispravljam.
Ovako:gledala sam kod prijateljice njenju(difenbahiju) i predivna je,listovi su ko umjetni,sjajni,i pitala je čime ih polira a ona veli:KOROM BANANE
Kako ima klince koji tamane banane,uvijek ima kore doma a i ne mora misliti koliko je vremena prošlo od zadnjeg poliranja(ko sa onim sprejevima za lišće).Ona ih "polira" korom kad stigne(kad ima veliko čišćenje)
Evo zato su mi listovi sjajni,uzmem koru,naravno svježu, ne suhu i polako premažem listove.Ko kad ih krpom brišem.I ne pojavljuju se kasnije mušice
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam danas nasjeckala koru od banane i stavila oko difenbahije
mozda sam pogrjesila trebala sam je pokiseliti u vodu ili moze ovako |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ivane,mislim da je sa korom banane isto ko i sa večinom ,nazovimo ih, domaćih gnojiva.Sve to daje rezultate no puno sporije.
|
|
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
savjet u vezi prihrane banana korom.nemojte bacati koru banane jer je ona odlično gnojivo boghato mineralima, naročito za ruže. prije nego sadite bilo koje cviječe odstranite trule dijelove biljke ili lukovica , posadite je u lonce ili tegle . koru od banane izrežite na komadiće i umetnite u zemlju . prekrijte je sa malo zemlje i lagano zalijte . kora će se rastopiti u zemlji i dati vašoj biljci dovoljno hranjiva bez dodataka . također za one koji neznaju isto možete napraviti i sa ljuskom od jajeta , to će vašoj biljci biti odličan vitamon . koji se ne plaća a dostatan je svakodnevno . ljusku od jajeta ostavite par dana u vodi i sa tom vodomzalijevajte biljke jednom tjedno . bit će vam vrlo zahvalne ništa ne košta .
|
|
miha-m
Odrastao grm Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1099 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li ljuske moraju biti svježe ili može i od kuhanih jajca?
|
|
...štihača je zakon...
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Branka ovo s korom od banane zakopanom u zemlju je super ideja, jer kad se to moči u vodi užasno smrdi nakon nekoliko dana, pa mi se tvoja ideja puno više sviđa.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |