ukrasna vrba |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Veljača 2008 u 22:23 |
ima li netko možda ukrasnu vrbu . to je podvrsta prave vrbe samo što ova ima frćkaste grančice . za one koji neznaju to se obično upotrebljava za uskrs , tj te frčkave grančice se kite sa uskrsnim jajima i drugim ukrasima . može stajati u vazi ili u tegli obloženoj sa zemljom da zadržava vlagu. neznam joj pravo ime a nemogu naći u mojoj arhivi.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ja, i također joj ne znam latinsko ime.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Salix matsudana 'Tortuosa' ili spiralna vrba,na tu misliš?I ja je pokušavam kupita svake godine pa nikako.Uvijek nešto iskrsne.
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prije 3 godine kupili u Zrinjevcu (Rotor) samo 100 kn, ogromno drvo- bezicirali ju na ljeto, na jesen ju presadili i sad je ogromna. Mi ju zovemo šašava vrba.
Kad smo ju kupovali striček je rekao da s njom neće biti nikakvih problema što se tiće primanja jer je to praktički drač. Pa smo lani oformili jedan dio koji će biti vrbik- zapiknuli grančice šašave vrbe i obične vrbe (ona za košare i vinograde). Sve su se primile. A raste ko vrba! |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ja i posaljem vam danas slike od nje!!!!
Ps, a mozemo se dogovoriti i za sadnice!!!
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni OBAVEZNO čuvaj sadnicu,Admine
|
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš mi je drago da ste zadovoljni ..
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo par mojih... A strasno ih je lako razmnozavati, samo se uzme komad grane i stavi u vodu ili zemlju...
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kak to misliš"tvojih" te ne prodaješ? Ja oću ovu prvu ovako malo čudno savinutu.Ak se tako lako pelcaju ti si novu zapelcaj
Ozbiljno,to jesu ili nisu za prodaju?I najozbiljnije,čuvaj meni jednu ja po nju makar pješke dolazim
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kak je ova Shasha zahtjevna buuum pa gotovu vrbu, budi malo skromnija.....
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ove su eksperimen, malo sam ih motao i iskusavam sta se moze sve s njima... ne vidi se najbolje na slici kako izgledaju. Danas sam ih bas malo prepravljo i granje vezao da ih oblikujem u malena drvca.
i biti ce i viska koje drvce, kada se sljedeci put budemo okupili!!!
|
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da i ja prokomentiram - moja susjeda ima drvo . ona kaže da je ostavila samo najjaču granu koja vremenom ojačava i prelazi u stabalce . a sve okolo se prorijedi tako da ne tjeraju novi izboji ako se želi oblikovati drvce tada je pustila da raste i oblikovala ju je kao kišobran - da vidite tu ljepotu kad se pogleda izdaleka izgleda kao čipkano drvo.
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam ju, imam ju - HVALA Mihi i Šefleri - naravno da su mi odrezali grane i donesli
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za razmnoziti ju nema velikog umjeca. Samo otkinete granu i zabodete ju u zemlju i to je to, ona ce pustiti korjenje i rasti...
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa tome se ja i nadam.......ako ne uspije rekao je Miha da ima viška jednu sa korjenom, ali ju danas nije mogao izvaditi - vani je
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa kaj,ionako ću je u proljeće kupiti,sad jel od Admina ili nekog drugog.Ovdje sam si izabrala koju bi(još ju on do proljeća dotjera malo)
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bas sam danas sredjivao ostale... imami ih nekih 10komada.
A jedna mi je uspila savrsenstvo ovaj vikend saljem slike!!!
|
|
miha-m
Odrastao grm Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1099 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje slike šašave vrbe.
Na jesen Snježna zima danas ...i već je krenula... |
|
...štihača je zakon...
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko je stara ova velika?
|
|
miha-m
Odrastao grm Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1099 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zasađena je u listopadu 2003g. kao malo drvce. Deblo je bilo u promjeru nekih 10-ak cm. Na proljeće 2004., s obzirom da su se grane preko zime smrznule i osušile, odrezao sve grane do nekih 5 cm. od debla. Od tada sam je pustio neka raste koliko hoće i na slikama je rezultat. Znači stara je malo više od četiri godine.
|
|
...štihača je zakon...
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |