Lady Banks rose |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
pluton
Nedavno posijan Pridružen: 21 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 05 Siječanj 2011 u 22:10 |
Pozdrav!!!! Na internetu sam našla slike jedne predivne ruže penjačice. Zimzelena je ,NEMA trnje i ima predivne žute ili bijele cvijetove. Neznam da li ima i neko drugo ime pod kojim je poznatija kod nas. Stvarno bi je htjela imati pa ako netko zna išta o toj ruži i gdje se može nabaviti,molim vas javite se! Neznam da li se smije ali ja cu stavit par slika s interneta pa ako smeta ili kršim neka pravila slobodno maknite.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
pluton
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rosa banksiae 'Lutea', ruža tipa rambler:
-može narasti 8m u visinu i isto toliko u širinu ako se je ne orezuje -zimzelena je u blažim podnebljima -nema trnja -cvijeta samo jednom -nema mirisa |
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super, još nisam čula da postoji zimzelena ruža
|
|
pluton
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Daaaa,predivna je šta ne? Samo neznam dali je ima kod nas za kupit...
|
|
pluton
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li je možda slučajno tko od vas??????????
|
|
sunceeee
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ta ružica ti je najvjerojatnije rambler ruža ili malo viša ruža pokrivačica.
Ovisi koliko je visoka.
Rambler ruže su poznate po tome da cvatu samo jednom ali ih se danas može naći i koje cvatu više puta u sezoni.
Pokrivačice ti cvatu cijelu sezonu.
Pogledaj na stranicama Vrtlarije Horvat i Vrtlarije Virag. Slobodno ih nazoveš, oboje su vrlo uljudni.
Mislim da ti oboje šalju i poštom.
Nadam se da sam ti bar malo pomogla!
Pozdrav!
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
Poppy
Novo sjeme Pridružen: 11 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo sam pregledala 57 stranica preeekrasnog vrta od muhlenbergia - prema slikama na 31 str čini mi se da je on ima |
|
pluton
Opcije poruke
Hvala(0)
|
je,je ima je,hvala na info!!!! A vrt je......nemam rijeci,nesto predivno!
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Banksova ruža je nekad bila dosta zastupljena po zadarskim vrtovima,nažalost ima ih sve manje i manje.Poznata su mi četiri varijeteta koji se mogu ovdje naći-žute i bijele sitnog cvijeta i sto tako žute i bijele krupnog cvijeta.Vrlo lako se ukorjenjuje reznicama i vrlo je dugovječna.
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
trava
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jučer sam obilazio zadarske rasadnike i nađem ovu Banksovu ružu,roze boje.Izgleda da ne cvjeta tako bogato,u grozdovima kao žute i bijele ,ali bilo mi je zanimljivo vidjeti da postoji i u rozoj boji.
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovu žutu ružu ima moja prijateljica, ogromna joj je, cvijeta samo u proljeće. dobila je grančicu iz jednog arboretuma!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
pluton
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepa je,bilo bi ih lijepo iskombinirat sve tri pa kad procvatu.....divota!
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neke vrste Banksiae ruža:
Rosa banksiae alba plena - 1807 , punjeni bijeli cvijet Rosa banksiae lutea - 1824 ,punjeni žuti cvijet Rosa banksiae lutescens - 1870 ,sitan žuti cvijet Rosa banksiae normalis - 1877 ,sitan bijeli cvijet Sve spadaju u rambler ruže i prosječna visina im je 6 metara a širina 3 metra. |
|
Nena3110
Nedavno posijan Pridružen: 18 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 98 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
WOW, prelepe su!
|
|
http://nena3110.blogspot.com
|
|
MIHAELLA
Novo sjeme Pridružen: 14 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok cure,
Ja imam banksovu ružu i to žutu, prije 6-7 godia sam je kupila u aboretumu trsteno i prekrasna je. Ove je godine nisam slikala al ako nađem neku staru postavim je samo je onda bila manja a sad je podivljala i svake godine je malo podrežem. Ove godine je po prvi put u našem vrtnom centru bilo kupiti i to bijela i žuta. Prijateljica je uzela obe ali izgleda da je bijela propala.Pokušavala sam u više navrata da je posadim ali uspjelo mi samo jednom i tu sam dala mami i njena je prekrasna. Jako brzo raste i ima neki lagani miris nije baš bez mirisa ali se osjeti samo kad si do nje. Ako je hladnije izgubi većinu lišća ali svejedno joj to ništa ne smeta . Mogu čak reći da je jako agresivna u rastu, kad ljeti izbaci mlade grane znaju biti duge i po 4 metra. lijep pozdrav iz Šibenika |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da malo oživim temu...Ovu ružu sam jako zavoljela kada sam je vidjela kod muhlenbergije, to morate vidjeti uživo! Ove slike koje je stavio su samo dio stvarnosti. Prekrasna je pa sam se dala u akciju da je nađem..
Navodno da će je Vrtlarija Horvat imati iduće jeseni a ja bih sada
|
|
Rijeka
|
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da...ta ruza je strasna...samo ja sam ogranicena prostorom, tako da za nju jednostavno nemam mjesta
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno
|
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |