Gloksinija - Sinningia speciosa |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | ||||||
Bubamara ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 29 Studeni 2007 u 19:56 |
|||||
Ako može mala pomoć. Dobila sam na dar(ljetos) taj prekrasan cvjetak.
Sličan je ljubićici ali ovaj moj ima bijelo ružićaste cvjetove i to hrpu njih.
Tj. sada više nema ni lišća. sav se osušio i ima pelcere tamo gdje su
prije bili cvjetovi i lišće.
Pa ako može da mi pojasnite kako da ga spasim.
Kako da presadim te pelcere. Inače sam ga njegovala kao Ljubičicu
ali jedini problem je što u stanu nemam svijetla.Dali je nedostatak svjetla
"krivac" za neuspjeh.
|
||||||
![]() |
||||||
Sponzorirani linkovi | ||||||
![]() |
||||||
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
Pozdrav i dobro nam dosla!!!
nego jesi mozda procitala teks sa naslovnice? evo link ukoliko nisi: http://www.cvijet.info/savjeti/kategorije/2/savjet/53.aspx Ako ni to ne pomaze uskociti ce vec ostali clanovi u pomoc!! Ažurirao administrator - 01 Prosinac 2007 u 09:16 |
||||||
![]() |
||||||
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
|||||
Stranica 2 od 2 ![]() Zalijevajte u podložak otprilike svaka 3-4 dana po mogučnosti mlakom vodom i prihranite svaka dva tjedna vodom u koju ste dodali tekuće gnojivo za cvatuće biljke. Voli vlažnost pa možete lonac staviti u veću ukrasnu vazu, a međuprosto popunit tresetom ili pjeskom ili pak staviti kamenčiće u podložak. Možete prskati lišće, ali ne cvjetove jer će dobiti mrlje. Kad ocvate postepno smanjite zalijevanje, a kad lišće počne venuti potpuno prestanite zalijevati, otklonite lišće i spremite lonac s gomoljem na suho mjesto. Gomolj mora mirovati barem osam tjedana kako bi ponovo potjerao slijedećeg proljeća. Gomolje prije ponovne sadnje očistite od stare zemlje i viška korijenja. Nemojte gomolje saditi više od 3 sezone, jer se jako iscrpe i ne daju lijepe biljke. www.vrt.com.hr Nadam se da će ti pomoći savjeti sa ove stranice na netu. ![]() |
||||||
![]() |
||||||
Bubamara ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
|||||
Bas taj
![]() Hvala na pomoći a pošto ne mogu čekati veljaču
morat ću ju sada presaditi.
![]() Hvala!
|
||||||
![]() |
||||||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
|||||
Možeš ju presaditi i sada nece joj nista biti bez brige
|
||||||
![]() |
||||||
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
|||||
Molim pomoc!
Dobila sam danas jedan gomolj gloksinije i imam nedoumicu kako ga posaditi, kako odrediti koja strana ide prema dole, a koja prema gore. Znam da u tom slucaju postoji resenje da ga postavim na bok i sve prepustim Majci Prirodi, ali mozda mi neko od vas i pomogne. Gomolj je oblikom slican gladiolinom, ali zagledajuci ga sve vise dolazim u iskusenje da ga posadim obrnuto nego sto sadim gladiole. Za razliku od gladiolinog nije pokriven suvim listovima, vec 'zilicama', ne znam kako bih to nazvala. Izgleda kao dlakava jabucica kojoj je pokidana peteljka. Hvala. |
||||||
Aglaja
|
||||||
![]() |
||||||
mena ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 41 |
|||||
Aglaja mozes li da slikas gomolj??Ako ne onda kad uzmes gomolj i ona strana sto je okruglastija ide u zemlju,cak mozes malo te zilice da pocupas sa njega,i kvasis ga svakodnevno i iz gomolja ce potjerati listice...
|
||||||
![]() |
||||||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|||||
Mena dobro nam dosla u nace malo cvijetno drustvo!!!!
Hvala na ovome vrlo korisnom savjetu!!!
|
||||||
![]() |
||||||
mena ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 41 |
|||||
Hvala na dobrodoslici,tu smo da pomazemo jedni drugima.. |
||||||
![]() |
||||||
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
|||||
Tako sam ga
i posadila! Posle dugog posmatranja. Jedino sto nisam uklonila te dlacice.
Nadam se da to nece biti problem. |
||||||
Aglaja
|
||||||
![]() |
||||||
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
|||||
Žilice ako je ostalo od prije...osušeni korijen...da...ali dlačice ne...to joj je zaštita... ![]() |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Onda sam ipak dobro postupila, u neznanju. Te dlacice, to je, dakle, zastita. Hvala Donati na informaciji
![]() Ko bi rekao da jedno takvo maljavo stvorenje izraste u pravu lepoticu. |
||||||
Aglaja
|
||||||
![]() |
||||||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|||||
Gloksinija je tako nevjerovatno predivan cvijet!!!!
kada sam je prvi put vidio tako me je odusevila i zasljepila svojom ljepotom iako sam u cvijecu cijeli svoj zivot ali ona je nesto predivno....
Pogotovo crveno-bijela ili ljubicasto-bijela
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
![]() |
||||||
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
|||||
A ja moram
![]() ![]() A, tako bi lijepo bilo da mi jedna gloksinija razveseli interijer!!!! |
||||||
![]() |
||||||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
|||||
andrea pa gloksinija nije baš nešto zahtjevna i ne vidim razloga zašto ti nebi uspjela
|
||||||
![]() |
||||||
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
|||||
Već mi je toliko biljki propalo, tako da se nisam odulučila opet pokušati sa nečim!!! ![]() Kad se odlučim, znaš da ću se i pohvaliti uspjehom! (sama gradnja i disanje zidova kuće su problematični - stara montažna kuća, pa...) |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Andrea, neguje se slicno kao ljubicica. Trazi isti polozaj i nacin zalivanja. Jedino je razlika u postupku posle precvetavanja. Buduci da je gomoljasta cvetnica, nadzemni deo joj propada, gomolj se smesta na mirovanje, da bi se pripremio za sledecu sezonu.
Moze da se nabavi i kao vec odrasla biljka u cvatu. Ako imas ljubice, mozes pokusati i sa gloksinijom. |
||||||
Aglaja
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Evo, da javim da je moja gloksinija poterala i zapisem da se zna, otprilike, koliko je potrebno vremena. Dugo. Skoro mesec dana.
|
||||||
Aglaja
|
||||||
![]() |
||||||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
|||||
gloxinia polako napreduje, za sada to još ovako izgleda
![]() |
||||||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |