da li znate... |
Odgovori | Stranica 123 7> |
Korisnik | |
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 27 Kolovoz 2007 u 21:14 |
zna li netko koji je ovo cvijet?
a za ovoga sam zaboravila ime iako ga imam već dugo :(
|
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za prvo znam samo da je prekrasno i da bi ga i ja,a drugo su ivančice.E sad kak se to još zove,ne znam,al kod nas se zovu ivančice
|
|
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Shasha....a ovo ljubicasto nemam pojma sta je ali slazem se da je prelijepo.
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
joj hvala vam
za ovo prvo zaista ne znam. dala mi ga moja bovša stanodavka davno davno kad sam tek došla na faks
ove stabljike sa cvijetom se otkinu svako nekoliko i ostave osušiti (s tim što ne mijenjaju boju pa se mogu držati u vazi sve do proljeća).
Na proljeće se izmanjaju te kuglice u zemlju i kad narastu cca 5 cm mogu se rasaditi svaki u svoju posudu ili u vrtu. Znam samo da nikako ne mogu uspjeti ako ih se sije direktno u vrt već prvo mora u neku posudu pa poslije presaditi
|
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam još jedno pitanje...
zna li netko pravi naziv ove ljepotice?
mi je zovemo kraljica noći (rijetko cvjeta i to samo jednu noć i ima prekrasni bijeli cvijet)
|
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
naravno ovoj mojoj treba veća posuda, ali to ću na proljeće jer raste samo tako pa da joj dam 3x veću odmah bi se razgranala
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove bijele kod nas zovu margarete. Predivne su u buketima u kombinaciji s gipsofilom.
Ažurirao lana2 - 29 Kolovoz 2007 u 07:56 |
|
goga
Novo sjeme Pridružen: 02 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Selenicereus grandiflorus je kraljica noći, ali ovo tvoje je predpostavljam neki hibrid Epiphylluma. Ovisi o tome kako točno izgleda cvijet kad procvate!
|
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala puno
htjela sam po pravom imenu potražiti malo više o njenom održavanju i razmnožavanju
|
|
goga
Novo sjeme Pridružen: 02 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što se tiče razmnožavanja: odrežeš komad, pustiš da se rez sasuši, cca 1-2 dana, posadiš u mješavinu za kaktuse i samo povremeno zalij. Kad pusti korijenje presadi u bogatiju zemlju obzirom da se ovdje radi o šumskim kaktusima, ne pretjeruj sa zalijevanjem ali zalij češće nego bi npr. neki drugi kaktus. Zimi malo hladnije mjesto za mirovanje kako bi te na proljeće mogao obradovati cvijetom. Toliko
|
|
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A kako se zove ovaj grmic? Cijelo ljeto cvjeta i listovi su mi bili potpuno zeleni...sa pocetkom jeseni primjetila sam da su i listovi dobili ovu lijepu boju. Zna netko mozda nesto o ovoj biljcici?
|
|
aurora2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ovo:?
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne bih se baš htjela previše zalijetati, ali biljka na 1. i 2. slici mi liči na Spiraeu bumaldu, domači naziv joj je Suručica.
Biljku s 3. fotke ne mogu identificirati.
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam i ja jedno pitanje iako odgovor na gornje ne znam .
Kako se ovo zove |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
aurora2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
TeaK, ne znam ni ja odgovor za tvoju biljcicu, samo znam da je prekrasna...ako saznas kako se zove, napisi nam.
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
TeaK ovo je zebrina srodnica poznate vrste Tradescantia.Lako se uzgaja naročito u biljnim koritima, koristi se kao pokrovna biljka u staklenicima.
Ne voli prozorsku dasku ispod koje stoji radijator ( ako se diže topli zrak). Ovo je inače Zebrina pendula na listovima ima dvije široke srebrkaste pruge. Zebrinu razmnožavamo reznicama. Ažurirao Donata - 03 Listopad 2007 u 22:06 |
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Teak uzgaja Sobni puzavac, Tradescantiu.
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Donata.
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aurora dosta je teško odgonetnuti koja je ovo biljka...jer je već u jesenjoj fazi...pa joj je i list...već povinut i skvrčen.... u svakom slučaju je listopadan grmić...Bojim se da ćeš trebati pričekati proljeće da vidimo pravi oblik lista...
|
|
Odgovori | Stranica 123 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |