Kako razmnožiti hortenziju? |
Odgovori |
Korisnik | |
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 02 Kolovoz 2007 u 12:51 |
Imam pitanje: kako razmnožiti onaj grm (mislim da se zove hortenzija) što ima zelene listove i one bombice ljubičaste ili plave kao cvjetove (sada cvate)?
Je li se to sadi od sjemena ili se može rezati i iz toga se dobiva novi grm? Kako? Gdje se može kupiti? Hvala na savjetu!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U proleće kada na stablu poteraju mladi izdanci veličine 2-3 cm, te izdanke mlade, koji nisu odrvenili otkineš sa majčinske biljke i posadiš negde na mesto u polusenci, obilno zalivaš i brzo se ožiljava. Ja sam prošle godine crvenu hortenziju na taj način razmnožio, od tri posađena pelcera imam tri nove biljke.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bez brige , nije tesko! a kao sto je navedeno postupak nije kompliciran.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A možeš i vlasnika hortenzije lijepo zamoliti da ti da sa korjenom
tako sam je ja posadila a kako nemam prikladno mjesto za nju,tako(sa korjenom) sam je i poklonila
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moze se zakorjeniti ili u rano proljece kada jos nema lista, ili tijekom cijelog proljeca i ljeta.
Otkini reznici sve listove osim gornja tri, a njih prikrati na jednu trecinu.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni se posusila kad sam posadio reznicu
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej Plantić!
Pretprošle godine sam posadila hortenziju (kupila kod kumice na trešnjevačkom placu- neki siroti patrljak- ščupan iz majčice zemlje s nečim što se možda zvalo korijen, ali nije tako izgledalo). Prvu godinu se osušila i mislila sam da je gotova. Ali ju nisam dirala. Prošle godine me iznenadili izdanci u proljeće. Čak je i cvala! |
|
maya
Mladi grm Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moze se razmnoziti i povaljenicama(ne znam kako se to kod vas kaze).Znaci malo ogolite jednu granu koja je savitljiva i ogoljeni dio spustite da zemlje.Nekim predmetom ili zicom osigurate da se grana ne vrati i ogoljeni dio prekrijete zemljom.Kada se primi odsjecete novu sadnicu od maticne biljke.
|
|
Nije isto zivjeti i biti ziv!
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |