Perunike - Irisi |
Odgovori | Stranica 123 21> |
Korisnik | |
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Svibanj 2007 u 16:49 |
Imam bele visoke irise. Bili su na sunčanom mestu, ali jedno drvo u blizini je poraslo pa su sada veći deo dana u polusenci. Da li da ih na jesen premeštam ili ne? Izgledaju dobro i ovde, cvetaju i lepo se razmnožavaju, samo ne znam šta im više odgovara polusenka ili sunčano mesto?
fotografije naših irisa pogledajte tu :
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nema veze opstaju i lijepo cvjetaju i na suncu kao i u sjeni
bez brige voki |
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa ako im je dobro i cvijetaju i tebi odgovara da na tome mjestu budu, nema potrebe za premještanjem.
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebao bi usporediti -najbolje po slikama- "naravno" prošlogodišnji cvijet i list....ako je cvijet mesnatiji
i veći, zdraviji a list širi i sjajniji onda ...mu je bolje u sjeni...Mada je iris ili perunika sadi najčešće uz jezera...stoga mislim da bi mu bilo bolje u sjeni gdje se zadržava više vlage...kod nas u dalmaciji se skriva u šumarcima...i to u rano proljeće ...više ga nema... |
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, hvala na odgovorima. Brzi ste i efikasni, samo takvi i ostanite
|
|
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.stubica.com/stubica/tz/2006_hrvatski_vrt_perunika.htm
Pogledajte ovo, ako ne i obiđite!!!!!!! |
|
ruža
Upravo klijam Pridružen: 08 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NISAM ZNALA DA POSTOJI TOLIKO VRSTA IRISA- VIDJELA LJUBIČASTI I BIJELI. PREDIVAN VRT ,ANDREA01.
|
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pronašla sam jedan napušteni cvjetnjak, a u njemu puno irisa...
Dali netko zna kako se točno zove onaj kaj ima šatirano lišće, kakav cvijet... Vjerujem da sam ga vidjela, ali sad mi nikako ne dolazi njegova slika pred oči... |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima negdje,pod SLIKAMA cvijeća irisi.Tamo sam stavila slike i mislim da ima i taj sa šarenim listovima. Ja imam onaj koji plavo cvate iako mislim da ima i u drugim bojama
|
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onda bum ovak rekla, nek samo lijepo cvate, nije bitna boja... Imal bu lijepši dom nek je sad onaj drač kojem sam ih otela...
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tako jeeee,živo govornik
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je sazrelo seme belog irisa. Da li neko zna kada se seje, mislim da je sada već kasno za setvu, a ne znam da li će seme zadržati klijavost do proleća? |
|
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zakaj nebi zadržalo klijavost?Pa svako(koliko ja znam) sjeme barem do proljeća zadrži klijavost.Zato se i sakuplja kroz ljeto a sije u proljeće. |
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam da amarilisi jako brzo gube klijavost i da ih je najbolje posejati istog dana kada se uzme seme sa majčinske biljke, a za irise nemam pojma, jer ih do sada nisam nikada sejao iz semena, a kada je već seme sazrelo vredi probati.
|
|
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa probaj.Nešto posij sad a nešto ostavi za proljeće,da vidiš.
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Učimo se na sopstvenim iskustvima.
|
|
|
|
green-coloris
Nedavno posijan Pridružen: 28 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a slikala sam vam ga pored vrecice sjemenja (pjetlova kresta) tek da mozete vidit o kojim dimenzijama se tu radi
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivan jeeeeeeee.A koji bi ti Dalmax?Ja imam visoke žute.Pogledat ću di si slike da vidiš koje imam pa ti pošaljem.
E zašto si ga iščupala?
|
|
Odgovori | Stranica 123 21> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |