Lukovice u posudi |
Odgovori | Stranica 123 8> |
Korisnik | |
Cvijetić
Novo sjeme Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 10 Ožujak 2007 u 17:33 |
ljudi reci jel ima neko pravilo u pogledau toga kolika veličina tegle/posude ide za koju
lukovicu. ne znam u koju veličinu posude da posadim gloksiniju i begoniju pendulu? hvala |
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zumbul (Hiacint) se moze saditi u saksiju koja je MANJA od same lukovice (sadi se na povrshinu zemlje)! Za biljke koje ste Vi naveli, saksija (posuda) treba da ima promjer 4 x veci nego promjer lukovice. (Npr. ako lukovica ima promjer 2,5 cm, promjer saksije treba da bude 4x2,5 = 10 cm!) |
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što veče to bolje...
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iako i to nije uvijek najbolje riješenje.
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zavisi od lukovice. Koliko znam amarilis baš ne voli puno veću posudu.
|
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja u posudi na balkonu držim zumbule izvađene iz noninog vrta. Prije tri godine sam u puno preveliku posudu posadila 2 lukovice, a sad imam punu teglicu zumbula. Istina ne cvijetaju tako lijepo kako u noninom vrtu
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kada su bakine stvari uvijek bolje....
|
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se. Njeno cvijeće je posebno lijepo i uvijek miriše
|
|
Cvijetić
Novo sjeme Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i moja baka je imala pun vrt sa zumbulima.... kako je samo ljepo kada se rascvijeta...
|
|
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nekako ne volim zumbule, u vrtu . ostale lukovice da tipa tlipan, iris i sl. ali zumbuli mi nekako ne pašu
|
|
natali55
Nedavno posijan Pridružen: 01 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 16 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zumbuli predivno mirišu u mom vrtu i volim ih.Nekako me podsjećaju na mladost...Ne zahtjevaju posebnu njegu a lijepi su.
|
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih baš volim, one najobičnije plave, super mirišu i kako natali kaže podsjećaju na mladost... uvijek sam ih brala mami za 8. mart
|
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zumbuli su baš prekrasni, ja ih nemam jer sam ograničena na mali balkon ali ako ih nabavim zasadit ću ih u mamin vrt samo da osjetim miris...
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eto nedavno sam zasadila nešto lukovica u posude na balkon u sebe, ali moram vam reći da nisu baš najbolje, listovi su se objesili i pojedini žute
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam imala nekoliko zumbula zasađenih u teglama. Cvjetali su za novu godinu i divno su mirisali. Probat ću isto iduće godine. Lijepo je u zimi imati rascvjetane zumbule na prozorskoj dasci.
Šteta što ih nisam slikala!
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
šta radite kada cvjetovi zumbula krenu propadati?
treba li ih odrezati ili ? |
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lana, iz tvoje poruke nije jasno kakve si to lukovice posadila. Da li si posadila zumbule? I da li su oni vec u cvatu ili si posadila samo lukovice?
Alkemicar, ja sam mojima prvo samo odrezala cvet, a cvetna stapka se ubrzo posle toga osusila, pa sam je veoma lako otkinula. |
|
Aglaja
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bilo je narcisa i zumbula, koji su već bili zasađeni u mame pa mi je ona iskopala cijelu biljku da presadim u sebe. rekla mi je da je bolje uzeti ove šta još nisu procvjetali. da je tako čula, al čini sde da u mene ni neće. jednu posudu sam ostavila da viddim hoće li i dalje propadati, a iz druge sam pošišala listove uz zemlju jer su bili u previše lošem stanju. ne znam šta im se dogodilo-možda šok od premještanja ili im moj balkon ne odgovara (ili ja ) |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim da u teglicama baš nemate uspjeha. I ja sam posadila narcise u teglice pred 2 mjeseca, tek su sada niknuli, a kod susjede su vani već u punom cvatu - naravno njene su lukovice već dugo godina u zemlji, a moje će kako je krenulo cvasti za 1.maj (kad bi barem)
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
primorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje iskustvo s lukovicama zumbula u tegli je da sam ih posadila ujesen i tegla je cijelo vrijeme bila vani. I nisam ih godinama vadila iz nje. Za cvatnju u kući, posadila sam ih, točnije, postavila sam ih samo na zemlju i držala u hladnoj prostoriji.
Lana, susjeda je ovo proljeće od mene uzela cijele već izrasle narcise i isto su joj polegle i izgledale loše tako da zaključujem da te biljčice jednostavno baš ne vole seljenje kad su već izrasle. Ali mislim da će zato druge godine prekrasno cvjetati.
|
|
Odgovori | Stranica 123 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |