Mjesečev kalendar |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 22 Siječanj 2009 u 10:00 |
Prema mjesečevom kalendaru u ovom mjesecu više nema sijanja za biljke cvijeta, a u veljači su pogodni dani 6., 7., 15., 16., 24., 25.2. i to u točno određenim satima.
Držite li se toga? Ja do sada nikada nisam iako mislim da ima nešto u tome. Ako mjesec utječe na plimu i oseku, sigurno utječe i na biljke
|
|
Sponzorirani linkovi | |
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja se držim toga koliko najviše mogu.Samo,jeste li primijetili da postoji razlika u,recimo,Večernjakovom i onom Vrtovom mjesečevom kalendaru?
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
postoji razlika i to ovisi na koji nacin se gleda.. jer ima vise mjerenja tako da postoji i razlicitosti između kalendara...
nego dali imatko visak kalendar iz vecernjaka??
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja nisam na to nikad obracala paznju...ne sto me ne interesuje,naprotiv-sve u vezi cvijeca me interesuje nego nisam imala obicaj da listam te kalendare...dok moja frizerka(koja je inace i moja prijateljica) mi daje savjete i Kad se trebam sisati,jer i za to ima Povoljniji dan ! |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj zar još i to da pazim
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala puno !!!!!
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vec neko vreme pratim razna misljenja ljudi o vaznosti pracenja mesecevih mena u setvi,orezivanju i sadnji biljaka,pa bih volela da ovde iznesete svoja iskustva i misljenja u okviru ovoga.
Ja sam osobno prosle godine,pratila mesecev kalendar i sejala cvece po njemu i imala sam ekstra rezultate...dobro niklo,nije bilo bolesti,lepo napredovalo itd. |
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.kalender-2012.net/mondkalender-2012/
Evo jednog linka,jest da je na nemackom ali mislim da je jednostavan za desifrovati...dakle od sutra smo u fazi mesecevog opadanja, sto znaci da je idealno vreme za orezivanje biljaka iliti oblikovanje istih... Ujedno treba biljke umerenije zalivati,jer su u fazi mirovanja,sve do negde predkraj januara... |
|
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja koristim M.S.K. ( mjesećev sjetveni kalendar )već više od 10 god.Od Maria Thun Iz mog iskustva meni je odličan.
|
|
Olja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako ga imas,Gordana102,okaci da ga vidimo....planiram sejati impatiens,vince,tagetes...pa bih da budem tacna...
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim te stavi nam kalendar
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kalendar koji ja koristim je mala knjižica. Na jednoj str. je ispisan po jedan mj. i za svaki dan u mj. s kojim se biljkama tog dana radi. Neznam koliko čete me razumjeti ,evo primjer, 25 i 26.01 ovaj mj. je dan cvjeta. to znaći da se tog dana može sijati biljke cvjeta,okopavati oko njih,ali nije dobro za presadnju jer se mjesec udaljava od zemlje. |
|
Olja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moze li se na netu naci taj kalendar?interesuje me jako....ako ima neka int.adresa posalji nam....sad znam da cu sejati cvece 25 i 26.01....
|
|
Mihaela
Pustio korijenje Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam kupila knjižicu u bio&bio dučanu. Košta 60 kn.
|
|
klasa optimista
|
|
Olja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li nesto na nasem jeziku, ne znam jezik samo mogu gledati.
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja kad neki jezik ne razumijem , odem na "prevoditelj" i smijem se prijevodu..Kakav je, takav je al me skrene na pravi put! Uglavnom, ovog sam skužila!...bar se nadam! |
|
Gordana102
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lovro ti si iz VŽ-ČA ako je nepoznaš a zanima te kalendar mogu ti dati podpunu njenu adresu i li gdje je možeš još pronaći.
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram poštivati pravila koja su malo strožija jer bi me ...
|
|
maslacak7
*Moderator Foruma DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
27. ,28., 29. je dan za list - sutra u casice mozete sijati salatu, persin
a 30. i 31. je dan za plod |
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |