Ruže stablašice |
Odgovori | Stranica 123 23> |
Korisnik | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 27 Ožujak 2007 u 23:46 |
Na nekoj temi je,čini mi se Cvijetić,spomenula ruže stablašice,pa da tamo ne pišem možemo i tu o njima.Naime i meni su krasne,ko i svaka druga ruža,i nikako da je kupim,ALI....Sad sam odlučila pokušati je napraviti doma.Ne znam može li se to od bilo koje ruže ili su to posebne.Ako neko zna,ja bi molila pomoć.No u svakom slučaju ja ću probati jer mislim da bi se to moglo nekako.
Probaj i ti Cvijetić,možda nam uspije,a ako ne,jedna grana i malo truda se izgubi
|
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko ja znam to je posebna vrsta ruže koja tako raste.
Inaće predivna je biljka i planiram posaditi dvije u vrt. i to pokraj staza na ulazu u dvorište, sa svake strane po jednu.
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje ruže stablašice su kupljene prošle godine u proljeće.Jedan je roza i krupniji cvat, a druga je bijela i sitni cvat.
Obje spadaju u visokostablašice jer su visinom do 120 cm. Inače pročitala sam da ima ruža polustablašica visine od 50 cm do 70 cm i srednje stablašice od 75 cm do 100 cm.Imamo i viseće ili žalosne stablašice u visini od 150 do 200 cm. I ja sam ih mislila staviti sa jedne i druge strane vrata ali im više odgovara na suncu, u velikim pitarima. Evo baš sada su ponovno krenule sa izbojima!! Ove godine očekujem bujniji cvat!! |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata zasto ti meni nisi gdje blize
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Takav ti je horoskop!!! |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hehehehe
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja vama vjerujem,no malo sam tvrdoglava pa ću ja pokušati nešto doma napraviti.Ako ne ove godine,sljedeće ću barem jednu kupiti.
Ko zna možda"smutim" neku malecku stablašicu
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ruže stablašice imaju deblo na čijem se kraju razvija grmolika krošnja, baš zbog mjesta cijepljenja koje se nalazi ispod krošnje. To piše u literaturi, ali neke drvenaste biljke tipa plavi krumpirov grm , lantanu...možemo formirati kao stablašce.Vidjela sam da to rade i oleandru( uz izniman oprez), pa ne vidim razloga da to tebi ne uspije sa ružom.Vjerovatno treba pogoditi nekakvu sortu koja nije toliko "tvrdoglava" kao mi. |
|
Nina
Već proklijao Pridružen: 30 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 233 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
može se stablašica napraviti i od obične ruže.znam to jer moja je svekrva napravila njih nekoliko i sve su joj super. kod nas su skupe "gotove" stablašice, neki dan sam vidjela u sjemenarni i košta 60,00 KM, a ona mala sadnica je oko 3,4 KM.ali tko nema strpljenja neka plati. nadam se da ću vam slike staviti danas ili sutra pa da ih vidite.
a ja ću tako pokušati napraviti lantanu (mi to cvijeće kod nas zovemo dubrovnik) i fuksiju (zovemo je menđušica). sad su mi male, ali iduće ljeto će sigurno biti u punom svjetlu.
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam gledala kod nas kosta 40 km ili 20 eura pa mi malo skupo ali pokusat cu nesto sama izvesti ako mi ne uspije u rasadniki i pocastit cu sebe kad vec nece niko drugi
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moje su obje pustile male pupove.Čim prva procvjeta šaljem vam sličice. Inače, kupila sam ih prošlog proljeća u Pevec-a svaku po 79,00 kn.
Ažurirao Donata - 11 Travanj 2007 u 18:51 |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Velim ja da se to može i doma napraviti.Ja sam jednu oblikovala ali malu,tako da bude to neka "mini stablašica".Za sada dobro izgleda,samo da procvate pa da vidimo onda.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Biti će dobra. nema cvijeta koji nije dobar. |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slabo se vidi ali...e to bi trebala biti jedna bijela(kad procvate) mini,mini stablašica.Formu ima,ostalo ćemo vidjeti
Ažurirao shasha - 08 Svibanj 2007 u 23:34 |
|
Nina
Već proklijao Pridružen: 30 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 233 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaka čast cure, stvarno super izgledaju!!
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Nina.To si ti radila? Ja nisam od "obične" još probala jer sam ih jesenas zapelcala tek pa sad čekam da ta osnovna grana naraste.
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stablašice su mi pune pupoljaka i samo što se nisu procvjetale.
Na roza stablašici sam uklanjala manje pupoljke da bi središnji pupoljak bio veći, dok kod druge ruže stablašice bijele( prva na slici) nisam uklanjala pupoljke jer se radi o sitnijem cvijetu u grozdovima. Za sada je sve O.K. Ova druga roza ima veći cvijet!! |
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
donata svaka cast
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moje su pune pupoljaka,još malo i procvjetat će.Sad ih svaki dan samo gledam(ko da će prije procvasti)
|
|
Odgovori | Stranica 123 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |