Caryopteris clandonensis (Kariopteris) |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 29 Rujan 2010 u 23:33 |
Maleni grm visine do 1m koji cvate u rujnu, ima sivkaste aromatične listove i plavi cvijet.Nije osjetljiv na vrstu tla i dobro podnosi zimu ( -20 ),ako se i dio izboja smrzne u proljeće potjera nove izboje.Treba ga sadit na sunčani položaj,a u ožujku orezuje se na 5 cm od tla.
Vrste i sorte: Caryopteris clandonensis - hibrid koji uzgojila Kraljevska hortikulturna udruga u Velikoj Britaniji "Arthur Simmonds" "Heavenly Blue" "Kew Blue" "Worcester Gold" - mlado lišće zlatnožute boje "Summer Sorbet" - list žutozelen Caryopteris incana - listovi sa sivim dlačicama |
|
Sponzorirani linkovi | |
muhlenbergia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivan grmić!!!!Dali je ovaj iz tvog vrta???
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Muhle... imam šarenolisni žutozeleni koji je izgubio lijep oblik iako ga orezujem, ali ne tako drastično. Možda je u tome tajna. Ostrigat ću ga na proljeće, ako ugine imat ćeš ga da duši
Hvala za ovaj podatak. |
|
muhlenbergia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
administrator
Ovaj Caryopteris je iz mog vrta... Baka Bea Prve godine se orezuje na 5 cm od tla,sljedećih godina se orezuje tako da se prošlogodišnji izrast skrati na dva pupa ( slično kao i budleju ). |
|
lilie
Trajnica Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna plava boja !!!!
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam ga nabavila u rasadniku Ures u Poreču. Još je bio na akciji- dobila lijepi grmić, pun pupova za 45 kn. Baš sam sretna!
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala M na odgovoru. Tako ću ih skratiti .
|
|
medomann
Upravo klijam Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav!
da li netko možda zna u kom rasadniku ima trenutno za kupiti ovaj grmić?
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Medoman probaj pitati u vrt.centru Iva (kod ČK).
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ga uspijela kupiti danas u VŽ, pakon predugog traženja, za 35 kn, prepun pupova, grmić visine 40 cm !! Da mi krasi ovo ljeto ulaz u kuću, zasadila sam ga u poveću žardinjeru !! Da lakše prezimi, da li bi ga bilo dobro ujesem zasaditi u vrt ??
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mo je već godinama u vrtu, tako da ti svakako savjetujem da ga u vrt zasadiš!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free i ja sam ga prošli tjedan kupila u MBM, iste visine a sorta "Kew Blue"
Odmah sam ga posadila u vrt.....
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ok, sadim ga u vrt !! Jel mora biti zaštičen od hladnog vjetra sa sjevera, dal ga moram posaditi u zavjetrinu ?? |
|
|
|
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posadila sam ga u vrt, jer iako je bio u velikoj tegli, zamlja je u njoj bila jako topla, pa sada nakon sađenja u vrt očekujem vodopad plavih cvijetova !!
|
|
|
|
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije vodopad plavih cvijetova kao kod Muhlenbergije ali dočekala sam prve plave cvjetove !!
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Kao u Cesarićevoj pjesmi "Vočka poslije kiše": što u njem znači moja mala kap . . . . . .. meni jako, jako puno !! |
|
|
|
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
PREKRASAN!
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš je lijep!
|
|
Rijeka
|
|
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro, i zapelcan ti je !!
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |