Zakorjenjivanje oleandra |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
toni
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 27 Kolovoz 2008 u 15:28 |
Polako sakupljam sjemenje,oliandere sam stavio u vodu,neko grmlje povalio za razmnozavanje.Inace sad sam pazio moji olianderi nemaju sjemenje.Prosli tjedan sam dobio duuuuugo ocekivani tamno crveni oleander.
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
Sponzorirani linkovi | |
trantinchica
Upravo klijam Pridružen: 27 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 100 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vec sam vise puta probala posadit oleandar na nacin da sam na grmu otrgnula grancicu i stavila ju neko vrijeme u vodu da pusti korijen a onda posadila..i nikako da mi uspije :-( jednom mi je cak i uspjelo al sam onda pretjerala sa zalijevanjem..
molim vas savjete.. |
|
bitno je ocima nevidljivo,samo se srcem dobro vidi..
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje grane su za 10- tak dana pustile bijele žilice......na temi Oleandar..... druga , a ista tema .... Nickles i Donata ( ispravak - jer sam skroz pobrkala imena) je objasnio kako se to radi....jednostavno - voda sa komadom ugljena, vršne grančice bez cvijeta i ne mijenja se voda nego dolijeva.... itd....
|
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam vec bio opisao kako razmnozavam svoje oleandere,no sad sam i pojedinacno slikao da se vidi rezultat,cim obradim slike vidjet cete.
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako razmnozavam svoje oleandere mozete sada vidjeti u slici i opisu.Imam ih 30 komada a i mnoge sam poklonio ima ih skoro cijelo selo i dalje.
1.Najprije izaberm dobre grancice odreuem ih i stavim u vodu.U vodi stoje oko mjesec dana i onda pocnu pustati korijencice a neki i prije.Vodu mjenjam 2-3 puta tjedno ili kad se voda zamuti.Staru vodu izlijem i posudu poperem i nalijem frisku vodu.Dobro ih je staviti negdje u zaklon da nisu izlozeni suncu.
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
2.Ovako izgleda nakon mjesec dana.Nekad se desi kao prosle godine da mi ni jedan nije pustio kprijenje.Sada ih imam raznih boja samo mi jos rozni nisu pustili ni jedan korijencic
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
2a.isto samo malo povecano.
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
3.Napunim zemlju prema potrebi,oko 3/4 posude.Zatim stavim oleandera unutra i lagano nasipavam zemlju okolo,jer je korijenje jako osjetljivo.Napunim do vrha malo pritisnem zemlju zalijem dok sva zemlja nije vlazna.Obicno odrezem flasu od coca-cole na pola i tu ih sadim.Tako ostanu do proljeca a u međuvremenu i rastu.U proljece ih presadim u vecu posudu.
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
4. i to je to,nije tesko samo treba dosta strpljenja.
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
6.Evo ovaj je spreman,ovako ostaje do proljeca.U zimi ga stavim na prozor gdje ima svijetla i moze rasti.
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a evo i komplet za spremit ili isprintati
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo , odlična foto lekcija zakorjenjivanja....
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala toni!
Baš se mučim s njima! jako su mi lijepi i pokušavam ih zakorijeniti!
Sve sam radila kao i ti, samo što nisam tako često mijenjala vodi i meni se od 10 dva ili tri pustili korjenčiće!
Mogu li probati sada sa grančicama ili je malo kasno?
Treba uzeti manje ili veće grančice?
|
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije kasno mozes ih i sada staviti u vodu.Grancice onako koje vidis da su lijepe nemoraju biti ni velike a ni jako malo vidi na mojoj slici.Stavi ih negdje da imaju svjetla i da nisu izlozeni suncu.Evo ovi moji su od prije mjesec dana i polako pustaju korijencice.Najbolje je da mijenjas cesce vodu ili dok vidis da je voda dosta mutna.Vec sam napisao prije proslu godinu nije mi pustio ni jedan korijen od njih dvadesetak i vise,a vecinom su mi pustali korijenje bar nekoliko ako ne svi.
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja ću pokušati sa njima , jer ih kod mene baš i nema previše , -
prvi zadatak pronaći odgovarajuće biljke drugi korak , snimiti -kako ih posuditi ili ukrasti ili tražiti u najmanju ruku treči korak . isprobati tvoje savjete . četvrti korak . biti strpljiva |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pokušajte mjesto, gdje se trebaju pojaviti korijeni, zamotati u vatu (bar jednu biljku testirajte) . Kad pusti korijenje posadite zajedno sa vatom, ne odvajaj te od korijena. I naravno nabavite zdrave sadnice, bolesna se teško izbori.
A evo i nešto sa druge teme. <>http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=113&PN=1 "Uvjerena sam da poznajete drvo vrbu. Za one koji ne znaju. Ako otkinete granu vrbe i piknete je u zemlju ona će rasti. A znate li zašto ? Puna je hormona rasta. Sada čista logika. Imate reznicu koju želite zasaditi stavite je u vodu da pusti korijenje. U tu istu vodu stavite narezanu grančicu vrbe da pusti svoj hormon i vaša reznica će biti ubrzo spremna za sadnju. To sam slučajno otkrila kada sam si sl*gala buket za vazu pa mi je trebalo zelenja u cvijeću i stavila sam malo vrbe i šimšira.Šimšir je dobio korijen i evo ga raste mi pod prozorom." |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....to sa vrbom je čini se vrlo jednostavno......samo što nemamo vrba...
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo kopija jednog mišljenja, nije moje:
"imas ih na svakom vlaznom mjestu u sumskim/predsumskim dijelovima, sumski put, a nerijetko ih ima i uz cesto ono ako cestu prati neki kanal. tako mozes pronaci vrste S.alba, S.caprea i S.babyonica bez problema. nemoj steci naviku da trgas primjerke po parkovima i slicnim mjestima, bila to vrba ili sto drugo - oni su tamo sa jednim razlogom vise." |
|
|
|
leonarda
Odrastao grm Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja probala sa ukrasnom vrbom......jucer stavila u vodu mojim oleandrima...pa cemo vidjeti.....
|
|
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nadamo se uspjehu i velikim korjenčićima.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |